Επετειακή εκδήλωση για τα 29 χρόνια δράσης και προσφοράς του Οργανισμού «το Χαμόγελο του Παιδιού», πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, παρουσία πλήθους προσκεκλημένων, σε χώρο δεξιώσεων στην Αθήνα, με βραβεία για τους ... Περισσότερα

Επετειακή εκδήλωση για τα 29 χρόνια του Χαμόγελου του Παιδιού

Epilogestv

Epilogestv

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Επετειακή εκδήλωση για τα 29 χρόνια δράσης και προσφοράς του Οργανισμού «το Χαμόγελο του Παιδιού», πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, παρουσία πλήθους προσκεκλημένων, σε χώρο δεξιώσεων στην Αθήνα, με βραβεία για τους αρωγούς του οργανισμού.

Advertisement
 

Έχοντας στηρίξει πάνω από 2 εκατομμύρια παιδιά και τις οικογένειές τους, σε αυτά τα 29 χρόνια, το «Χαμόγελο του Παιδιού» με τις υπηρεσίες του, καλύπτει μεγάλο εύρος αναγκών, ξεκινώντας από προληπτικές δράσεις για την παιδική υγεία, ως την αντιμετώπιση εξαφανίσεων ανηλίκων, θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, παιδιατρική κατ’ οίκον, διακομιδή νεογνών με ειδικά ασθενοφόρα, συμβουλευτική και φιλοξενία παιδιών σε σπίτια ημερήσιας φροντίδας και πολλές ακόμα.

Συγκινημένος ο πρόεδρος του Οργανισμού, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα 29 χρόνια «του Χαμόγελου του Παιδιού» επεσήμανε σε δήλωσή του: «Πριν από 29 χρόνια, δόθηκε το βήμα σε ένα μικρό ήρωα, τον Ανδρέα τον Γιαννόπουλο, να εκφράσει την επιθυμία του για τη δημιουργία του ‘Χαμόγελου του Παιδιού’. Το ‘Χαμόγελο’, που όπως έλεγε και ο ίδιος, πρέπει να καλύπτει όλα τα παιδιά στην Ελλάδα, που έχουν ανάγκες, που έχουν προβλήματα. Στο γράμμα που έγραψε, τελείωνε με τη φράση ‘εάν ενωθούμε όλοι, θα τα καταφέρουμε’. Και έτσι κι έγινε. Το ‘Χαμόγελο’ έχει στηρίξει πάνω από 2.200.000 παιδιά και οικογένειες, ενώ έχει δεχτεί πάνω από 5.000.000 κλήσεις στις 4 Γραμμές Υποστήριξης & Βοήθειας του κατά τη διάρκεια αυτών των 29 χρόνων. Το ‘Χαμόγελο’ έγινε κέντρο αναφοράς, ο κόσμος το εμπιστεύθηκε και οι δράσεις μας απλώθηκαν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια καθώς και ως προς την κοινωνία, στους ανθρώπους μέσα στη δημόσια διοίκηση που αν κάποιοι δεν υπήρχαν, εμείς τώρα θα κάναμε ευχές. Γιατί είναι σημαντικό να υπάρχει μια αλυσίδα συνεργασιών, καθώς επίσης και σε όλους τους χορηγούς μας, που απόψε τους τιμούμε, οι οποίοι συμβάλουν και συμμετέχουν σε αυτές τις προσπάθειες. Έτσι λοιπόν συνεχίζουμε και τα επόμενα χρόνια πιο δυνατοί και λέγοντας ότι το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ για να συνεχίσει, πρέπει να έχει κοντά του τον κόσμο.»

Ο κ. Γιαννόπουλος κατά την ομιλία του στην εκδήλωση ανέφερε: «Χάρη στη δική σας δουλειά, και ο καθένας από το δικό του μετερίζι, το καταφέρατε και το καταφέραμε- γιατί όλο αυτό δεν είναι δουλειά ενός ανθρώπου. Εσείς είστε οι στυλοβάτες μας και ο κόσμος ο απλός, ο καθημερινός, με την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε». Πρόσθεσε πως το ‘Χαμόγελο’ δεν ανήκει σε κανέναν, αλλά στην ελληνική κοινωνία και στα παιδιά.»

Η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Κατερίνα Παπακώστα κατά την ομιλία της σημείωσε: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον πρόεδρο του Οργανισμού αλλά και στο διοικητικό συμβούλιο που με τις άοκνες προσπάθειές τους όλα αυτά τα χρόνια, στηρίζουν τους συμπολίτες μας. Συγχαρητήρια και στους εργαζομένους και στους εθελοντές που με άοκνο ζήλο και φλόγα υπηρετούν κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη.»

«Πρόκειται για έναν οργανισμό ο οποίος έχει αφήσει ένα βαθύ αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία, το οποίο συμπορεύεται με τη διαφάνεια. Επισκεπτόμενη τις εγκαταστάσεις του, είδα την τεράστια οργάνωση και συγκρότηση, αξιοποίηση τεχνολογίας και πόσο, πολλές φορές, μη κυβερνητικοί οργανισμοί μπορεί να βρίσκονται βήματα μπροστά από την πολιτεία. Και αυτό για εμάς στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αποτέλεσε ένα παράδειγμα και από εκεί ξεκινησαμε έναν ευρύ διάλογο με όλη την κοινωνία των πολιτών και αυτή τη στιγμή σχεδιάζουμε στρατηγικά, πολιτικές μεταρρυθμίσεις, μιας και είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς να μπορέσουμε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο όπου πραγματικά κανένας σε αυτή την χώρα, κανένας και καμία πολίτης και πάνω από όλα τα παιδιά μας, να μη νιώθει απροστάτευτος ή απροστάτευτη», πρόσθεσε.

Στην εκδήλωση για τα 29 χρόνια δράσης του Χαμόγελου παρουσιάστηκε Ποιοτική & Ποσοτική Έρευνα πανελλαδικής έρευνας της εταιρείας Focus Bari με θέμα τις χορηγίες των επιχειρήσεων στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (CSR).

Η ιδρύτρια της εταιρείας Focus Bari Ξένια Κούρτογλου, στην ομιλία της ανέφερε κατά την έναρξή της: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα αλλά και την ομάδα του, όχι μόνο γι αυτό που κάνουν, αλλά επειδή δίνουν και σε μας την ευκαιρία να συμβάλλουμε. Αυτό είναι κάτι που χαρακτηρίζει όλους τους χορηγούς».

Advertisement

Μιλώντας για τα στοιχεία της έρευνας, η κα Κούρτογλου τόνισε πως 7 στους 10 Έλληνες θα υποστήριζαν μια επιχείρηση λόγω της συνεργασίας της με «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η ίδια ανέφερε πως εντυπωσιάστηκαν σχετικά με τους λόγους που εταιρείες στηρίζουν το Χαμόγελο του Παιδιού. «Το πρώτο είναι η κοινωνική προσφορά. Πρέπει να συνεισφέρουμε για το κοινό καλό, αυτό που τόσο πολύ λείπει από την ελληνική κουλτούρα. Το καλό του συνόλου και του ατόμου ταυτίζονται. Αυτό το όραμα για τη συλλογικότητα και το συλλογικό καλό, χρειάζεται να το αναπτύξουμε περισσότερο εμείς οι Έλληνες», έκρινε η ιδρύτρια της Focus Bari. Άλλος λόγος «είναι η εταιρική ευθύνη. Δεν μπορείς να παραμένεις αμέτοχος. Και ο κόσμος περιμένει ότι ειδικά οι μεγάλοι οργανισμοί, είναι οι πυλώνες της κοινωνίας, δεν είναι μόνο πυλώνες της επιχειρηματικής κοινότητας και οφείλουν σε δύσκολους καιρούς να προσφέρουν την ασφάλεια και αυτά που χρειάζονται αυτοί που βρίσκονται σε ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων ‘Ανδρέας Γιαννόπουλος’, σε επιχειρήσεις της Ελλάδας όπως επίσης στον πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή και προπονητή Παναγιώτη Γιαννάκη, σε δημοσιογράφους, εργαζόμενους και εθελοντές του οργανισμού.

Οι 17 επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν είναι ο όμιλος Antenna, η Cisco, η DDB Athens, η Euroins, η Focus Bari, η FrieslandCampina Hellas, η Karcher, η Lidl Hellas, η Minoan Lines, η Pitsos, η Rolopack, η Sadent, η Softone, η ΔΕΗ, το Ίδρυμα Λεβέντη, ο ΟΠΑΠ, και ο όμιλος ΟΤΕ.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου

13/12/25 9:10 μμ

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου

Κ. Τασούλας: Ενεργές οι ελληνικές αξιώσεις για αποζημιώσεις από τα εγκλήματα πολέμου

13/12/25 9:04 μμ

Κ. Τασούλας: Ενεργές οι ελληνικές αξιώσεις για αποζημιώσεις από τα εγκλήματα πολέμου

Χατζηβασιλείου στη Βουλή για Προϋπολογισμό: Εθνική προτεραιότητα το μέλλον του πρωτογενούς τομέα - Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών πολιτικών

13/12/25 9:00 μμ

Χατζηβασιλείου στη Βουλή για Προϋπολογισμό: Εθνική προτεραιότητα το μέλλον του πρωτογενούς τομέα – Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών πολιτικών

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Θα αποδομηθεί το κατηγορητήριο» δηλώνουν συνήγοροι υπεράσπισης συλληφθέντων

13/12/25 8:48 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Θα αποδομηθεί το κατηγορητήριο» δηλώνουν συνήγοροι υπεράσπισης συλληφθέντων

Παύλος Μαρινάκης: Έχουμε πει ναι στο διάλογο, όχι στο κλείσιμο των δρόμων, όχι σε ταλαιπωρία ανθρώπων

13/12/25 8:41 μμ

Παύλος Μαρινάκης: Έχουμε πει ναι στο διάλογο, όχι στο κλείσιμο των δρόμων, όχι σε ταλαιπωρία ανθρώπων

Κρήτη: Ερευνούσαν τη σύζυγο για τις παράνομες επιδοτήσεις, συνέλαβαν τον σύζυγο για οπλοκατοχή

13/12/25 8:36 μμ

Κρήτη: Ερευνούσαν τη σύζυγο για τις παράνομες επιδοτήσεις, συνέλαβαν τον σύζυγο για οπλοκατοχή

Σέρρες: «Θανάτωσαν τα 814 ζώα μου, διαλύθηκε η ζωή μου» - Κτηνοτρόφος πατέρας 2 μηνών βρέφους σε απελπισία

13/12/25 8:19 μμ

Σέρρες: «Θανάτωσαν τα 814 ζώα μου, διαλύθηκε η ζωή μου» – Κτηνοτρόφος πατέρας 2 μηνών βρέφους σε απελπισία

H εκλογή Πιερρακάκη και το "asset" Τάσος Χατζηβασιλείου - video

13/12/25 8:19 μμ

Εκλογή Πιερρακάκη και το “asset” Τάσος Χατζηβασιλείου – video

Αγρότες: Δεν θα πάνε στη συνάντηση στο Μαξίμου την Δευτέρα – Τι αποφάσισαν στη σύσκεψη στη Νίκαια

13/12/25 4:51 μμ

Αγρότες: Δεν θα πάνε στη συνάντηση στο Μαξίμου την Δευτέρα – Τι αποφάσισαν στη σύσκεψη στη Νίκαια

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση με τις παράνομες επιδοτήσεις στην Κρήτη, δήλωναν και εκτάσεις πεθαμένων

13/12/25 3:28 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση με τις παράνομες επιδοτήσεις στην Κρήτη, δήλωναν και εκτάσεις θανόντων

Κυρ. Μητσοτάκης σε προέδρους ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ: Ψηφίζουμε έναν προϋπολογισμό που μετατρέπει την πρόοδο της οικονομίας σε ατομική προκοπή

13/12/25 3:12 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης σε προέδρους ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ: Ψηφίζουμε έναν προϋπολογισμό που μετατρέπει την πρόοδο της οικονομίας σε ατομική προκοπή

Κ. Πιερρακάκης: Οι αποφάσεις του Eurogroup να έχουν άμεσο αποτύπωμα στη ζωή των πολιτών

13/12/25 3:00 μμ

Κ. Πιερρακάκης: Οι αποφάσεις του Eurogroup να έχουν άμεσο αποτύπωμα στη ζωή των πολιτών