Χρονιά ορόσημο θα αποτελέσει το 2025 για τη ναυτική έκθεση «Boat & Fishing Show – Sea & Tourism Expo», καθώς συμπληρώνει δέκα χρόνια αδιάκοπης και επιτυχημένης παρουσίας. Από το 2014, ... Περισσότερα

Boat & Fishing Show: Με δύο εκθέσεις και πολλές καινοτομίες το 2025

Epiloges Press

Epiloges Press

Χρονιά ορόσημο θα αποτελέσει το 2025 για τη ναυτική έκθεση «Boat & Fishing Show – Sea & Tourism Expo», καθώς συμπληρώνει δέκα χρόνια αδιάκοπης και επιτυχημένης παρουσίας.

Από το 2014, η συγκεκριμένη έκθεση έχει καθιερωθεί ως το κορυφαίο σημείο συνάντησης για επαγγελματίες και λάτρεις του σκάφους, της αλιείας και του θαλάσσιου τουρισμού ενώ συνεισφέρει τα μέγιστα στην ανάπτυξη και τη διάδοση των επαγγελμάτων που σχετίζονται με αυτούς τους τομείς. Η έκθεση διοργανώνεται από την «Pelagic Expo» και το 2025 θα πραγματοποιηθούν δύο επετειακές εκδηλώσεις, σε Αθήνα (13-16/3) και Θεσσαλονίκη (17-19/10).

Κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας, περισσότεροι από 500.000 φίλοι της θάλασσας και 30.000 εμπορικοί επισκέπτες έχουν επισκεφθεί τα 700 και πλέον εκθεσιακά περίπτερα, με συμμετοχές από 17 χώρες, εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η έκθεση αυτή δεν αποτελεί απλώς ένα χώρο παρουσίασης, αλλά και ένα σημαντικό κόμβο εμπορικών συναλλαγών και καινοτομίας. Στο πλαίσιο της λειτουργίας της έχουν παρουσιαστεί για πρώτη φορά περισσότερα από 300 νέα μοντέλα σκαφών αναψυχής, αναδείχθηκαν ελληνικά ναυπηγεία σκαφών αναψυχής και κλείστηκαν μεγάλες εμπορικές συμφωνίες σε Ελλάδα και σε άλλες ξένες χώρες.

Boat & Fishing Show: Με δύο εκθέσεις και πολλές καινοτομίες το 2025

Η «Boat & Fishing Show» όμως δεν περιορίζεται όμως μόνο στις εκθεσιακές δραστηριότητες. Στο πλαίσιο της έκθεσης, έχουν πραγματοποιηθεί ενημερωτικές ημερίδες και σημαντικά συνέδρια με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων ειδικών σε θέματα αλιείας και φορέων του θαλάσσιου τουρισμού. Αυτές οι εκδηλώσεις συνέβαλαν στην ανταλλαγή γνώσεων και στην προώθηση της καινοτομίας στον κλάδο. Δεκάδες Ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, προέβαλαν όλες τις δράσεις των εκθετών στο χώρο της Θάλασσας, πριν και κατά τη διάρκεια των εκθέσεων, μεταφέροντας σε πολλές χώρες, τα ελληνικά σκάφη αναψυχής αλλά και τις υπηρεσίες Θαλάσσιου Τουρισμού, οι οποίες στη χώρα μας είναι ιδιαιτέρως ανεπτυγμένες. 

Από το 2022, η διοργανώτρια εταιρία Pelagic Expo, αναγνώρισε το κενό που υπήρχε στον χώρο της θάλασσας και του θαλάσσιου τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα. Έτσι, δημιουργήθηκε η «THESSALONIKI BOAT & FISHING SHOW – SEA & TOURISM EXPO», με κέντρο την πόλη της Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ραντεβού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, και με εμπορικές συμφωνίες στις αγορές των Βαλκανίων, η «Boat & Fishing Show – Sea & Tourism Expo» ανανεώνει το ραντεβού της με τους «ανθρώπους της θάλασσας» για το 2025, με δύο επετειακές εκθέσεις. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο MEC Παιανίας από τις 13-16 Μαρτίου και η δεύτερη στη Θεσσαλονίκη, στη ΔΕΘ HELEXPO από τις 17-19 Οκτωβρίου. Τον προσεχή Μάρτιο ο επισκέπτης θα μπορέσει να δει μία πολυεπίπεδη έκθεση που καλύπτει σχεδόν όλους τους κλάδους της θαλάσσιας δραστηριότητας, αφού, ταυτόχρονα με την BOAT & FISHING SHOW, με το ίδιο εισιτήριο, διοργανώνονται τα special events, η 3η WATERSPORTS EXPO για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, καθώς και η 3η SPEARFISHING EXPO για την Υποβρύχια Αλιεία και την Ελεύθερη Κατάδυση όπως και η 2η SCUBA DIVE EXPO για την Αυτόνομη Κατάδυση. 

Advertisement
Babis

Boat & Fishing Show: Με δύο εκθέσεις και πολλές καινοτομίες το 2025

Μέσα από αυτές τις δύο μεγάλες επετειακές εκθέσεις, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η διοργάνωση θα συνεχίσει να αναδεικνύει και να ενισχύει τους σημαντικότερους κλάδους της θαλάσσιας δραστηριότητας. Στόχος των διοργανωτών είναι τα επόμενα χρόνια να ενταχθούν στην «Boat & Fishing Show – Sea & Tourism Expo» περισσότερες καινοτομίες και η έκθεση να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού και αναψυχής, μέσα από ένα όραμα γεμάτο θάλασσα, καινοτομία και συνεργασία.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

01/02/26 3:34 μμ

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

01/02/26 3:32 μμ

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

01/02/26 3:30 μμ

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

01/02/26 3:29 μμ

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα

01/02/26 3:28 μμ

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα