Το περιστατικό συνέβη όταν ο νεαρός στην προσπάθειά του να κατεβάσει στο ισόγειο της πολυκατοικίας με το ασανσέρ ένα ψυγείο, συνθλίφτηκε από

Σέρρες: Την Παρασκευή η δίκη για τον θάνατο του 26χρονου Παναγιώτη σε ασανσέρ πολυκατοικίας

Epiloges Press

Epiloges Press

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2025 ξεκινά στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών η δίκη για τον τραγικό θάνατο του 26χρονου Παναγιώτη που έχασε τη ζωή του σε ασανσέρ, κατά τη διάρκεια μετακόμισης το καλοκαίρι του 2022.

Το περιστατικό συνέβη στις Σέρρες, όταν ο νεαρός στην προσπάθειά του να κατεβάσει στο ισόγειο της πολυκατοικίας που διέμενε, με το ασανσέρ ένα ψυγείο, συνθλίφτηκε από αυτό.

Ο εισαγγελέας έκρινε ότι υπαίτιοι για τον θάνατό του είναι ο συντηρητής του ανελκυστήρα και οι ιδιοκτήτες της οικοδομής.

Ο άτυχος 26χρονος εργαζόταν ως διανομέας στις Σέρρες ενώ καταγόταν από την Χρυσούπολη Καβάλας. Το μοιραίο βράδυ πήγε στο σπίτι, μαζί με έναν φίλο του, προκειμένου να μεταφέρουν το ψυγείο στο νέο του σπίτι.

Η μητέρα του 26χρονου Παναγιώτη ζητεί δικαίωση

Συγκλονίζει η μητέρα του 26χρονου φοιτητή σχεδόν τρία χρόνια μετά τον θάνατό του που πλακώθηκε από το ψυγείο μέσα στο ασανσέρ.

«Είμαι 100% πεπεισμένη πως εάν οι πόρτες ασφαλείας λειτουργούσαν δεν θα είχε συμβεί τίποτα… Δεν είναι άδικο αυτό; Να φεύγει ένα παιδί για αμέλεια άλλων ανθρώπων; Η απώλεια ενός παιδιού δεν αλλάζει, ίσα ίσα επιδεινώνεται», δήλωσε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η μητέρα του 26χρονου Παναγιώτη που ζητεί δικαίωση για τη μνήμη του παιδιού της και επιθυμία της είναι να μην πεθάνουν άλλοι άνθρωποι με τον αντίστοιχο τραγικό τρόπο.

Ακαριαίος ο θάνατος του 26χρονου στο ασανσέρ

Σύμφωνα με το πόρισμα της νεκροψίας-νεκροτομής που διενήργησε η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου , στις αρχές Αυγούστου του 2022, ο «θάνατός του ήταν σχεδόν ακαριαίος» καθώς είχε «κάταγμα και στον αυχένα», ενώ το ψυγείο τον συμπίεσε από τον θώρακα και άνω.

«Είχε συμπίεση κεφαλιού, συμπίεση λαιμού, συμπίεση θώρακα. Όλο το άνω ημιμόριο του σώματος, δηλαδή κεφαλή, λαιμός και θώρακας, ήταν συμπιεσμένο» είπε στη Voria.gr η κ. Ζαγγελίδου.

Advertisement
Babis

Το ασανσέρ δεν είχε πόρτα μεταξύ του κουβουκλίου και του φρεατίου και όπως φαίνεται κάποια στιγμή κατα την κίνησή του το ψυγείο σφήνωσε στο τοιχίο με αποτέλεσμα να τον συνθλίψει ενώ το ασανσέρ εξακολουθούσε να βρίσκεται σε κίνηση.

«Έβαλε το ψυγείο στο ασανσέρ, αυτό δεν είχε προστατευτικό και τελικά ο 26χρονος σφήνωσε ανάμεσα στο ψυγείο και στο εν κινήσει ασανσέρ», ανέφερε η κ. Ζαγγελίδου.

«Ο θάνατός του ήταν σχεδόν ακαριαίος καθώς είχε και κάταγμα στον αυχένα», σημείωσε.

Ο άτυχος 26χρονος εργαζόταν ως διανομέας στις Σέρρες και φίλοι και συγγενείς τον περιγράφουν ως ένα ιδιαίτερα αγαπητό παιδί. Το μοιραίο βράδυ πήγε στο σπίτι του, μαζί με έναν φίλο του, προκειμένου να μεταφέρουν το ψυγείο στο νέο του σπίτι.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυρ. Πιερρακάκης: Κερδίζουμε 800 εκατ. το χρόνο από το 2029 και μετά με τις πρόωρες αποπληρωμές χρέους

05/02/26 2:49 μμ

Κυρ. Πιερρακάκης: Κερδίζουμε 800 εκατ. το χρόνο από το 2029 και μετά με τις πρόωρες αποπληρωμές χρέους

Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα στο στρατόπεδο με την κατηγορία της κατασκοπείας

05/02/26 2:39 μμ

Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα στο στρατόπεδο με την κατηγορία της κατασκοπείας

Δ. Μπάρκα: «Είμαι υπέρ του να γιορτάζουμε τον έρωτα - Έχω Άγιο Βαλεντίνο καθημερινά»

05/02/26 2:33 μμ

Δ. Μπάρκα: «Είμαι υπέρ του να γιορτάζουμε τον έρωτα – Έχω Άγιο Βαλεντίνο καθημερινά»

Π. Μαρινάκης: «Η μάχη με το βαθύ κράτος πρέπει να είναι συνεχής»

05/02/26 1:08 μμ

Π. Μαρινάκης: «Η μάχη με το βαθύ κράτος πρέπει να είναι συνεχής»

Στις 11 Φεβρουαρίου η συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη - Ρ. Ερντογάν στην Άγκυρα

05/02/26 1:02 μμ

Στις 11 Φεβρουαρίου η συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη – Ρ. Ερντογάν στην Άγκυρα

Δεσμεύτηκαν από την Αρχή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος οι τραπεζικοί λογαριασμοί κορυφαίου συνδικαλιστή

05/02/26 12:47 μμ

Δεσμεύτηκαν από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος οι τραπεζικοί λογαριασμοί κορυφαίου συνδικαλιστή

Mε μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τα Logistics - Οι προοπτικές και οι προκλήσεις για το Νομό Σερρών

05/02/26 12:29 μμ

Mε μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τα Logistics – Οι προοπτικές και οι προκλήσεις για το Νομό Σερρών

«Σέρρες – Αδύνατον να αντισταθείς»: Τα νέα τουριστικά spots - Η πρόταση γάμου που έγινε τελικά δεκτή

05/02/26 2:28 μμ

«Σέρρες – Αδύνατον να αντισταθείς»: Το νέο τουριστικό video – Η πρόταση γάμου που έγινε τελικά δεκτή

Άρειος Πάγος: Οριστικά στην Λάρισα η διεξαγωγή της δίκης για τα Τέμπη

05/02/26 12:08 μμ

Άρειος Πάγος: Οριστικά στην Λάρισα η διεξαγωγή της δίκης για τα Τέμπη

Χατζηβασιλείου: Δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο η τραγωδία στην Χίο – Δομημένος ο διάλογος με την Τουρκία, όχι εφ’ όλης της ύλης

05/02/26 11:59 πμ

Χατζηβασιλείου: Δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο η τραγωδία στην Χίο – Δομημένος ο διάλογος με την Τουρκία, όχι εφ’ όλης της ύλης

Ο πύργος της Μάρως στην Δάφνη Σερρών

05/02/26 11:39 πμ

Ο πύργος της Μάρως στην Δάφνη Σερρών

Κλειστός για δύο ώρες ο δρόμος Σερρών – Δράμας στο ύψος του Δαφνουδίου λόγω συσσώρευσης φερτών υλικών

05/02/26 11:29 πμ

Κλειστός για δύο ώρες ο δρόμος Σερρών – Δράμας στο ύψος του Δαφνουδίου λόγω συσσώρευσης φερτών υλικών