Με ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών αναφέρεται στο θέμα της απόρριψης του αιτήματος πρόσληψης επιπλέον 40 ανέργων

Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών: «Οι θέσεις εργασίας δεν κερδίζονται με επιστολές»

Epiloges Press

Epiloges Press

Με ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών αναφέρεται στο θέμα της απόρριψης του αιτήματος πρόσληψης επιπλέον 40 ανέργων άνω των 55 ετών.

Advertisement
 

Η κ. Μητλιάγκα μας ενημέρωσε ότι έστειλε επιστολή στους αρμόδιους Υπουργούς και τους Βουλευτές των Σερρών για την απόρριψη του αιτήματος του Δήμου Σερρών για την πρόσληψη επιπλέον 40 ανέργων άνω των 55 ετών με το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ. Πρέπει να γνωρίζει η κ. Μητλιάγκα ότι οι θέσεις εργασίας δεν κερδίζονται με επιστολές. 

Όταν “έκλεισε” το πρόγραμμα στις 28 Μαρτίου η κ. Μητλιάγκα δήλωνε περήφανη που ο Δήμος είχε προλάβει να υποβάλει εμπρόθεσμα αίτημα για 16 θέσεις. Το ερώτημα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στο δημοτικό συμβούλιο στις 15 Απρίλη γιατί το αρχικό αίτημα δεν συμπεριλάμβανε τα επιπλέον 40 άτομα, αφού οι ανάγκες ήταν γνωστές και η οικονομική υπηρεσία είχε εγκρίνει τη δαπάνη, δεν απαντήθηκε ποτέ.  

Για ποια “ετοιμότητα” κάνει λόγο η κ. Μητλιάγκα στην επιστολή της; 

Της εμπρόθεσμης υποβολής αιτήματος μόνο για 16 άτομα; 

Της εκπρόθεσμης υποβολής για επιπλέον 40 άτομα ενώ το Υπουργείο είχε κάνει σαφές ότι οι επιπλέον θέσεις θα αφορούσαν τους Δήμους που δεν είχαν υποβάλει αίτημα μέχρι τις 28 Μάρτη;

Καμία ετοιμότητα. Μόνο αδράνεια και ανεποτελεσματικότητα. 

Ως Λαϊκή Συσπείρωση είχαμε επισημάνει από τότε τον κίνδυνο να απορριφθεί το αίτημα με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής. Ήταν ξεκάθαρο ότι το αίτημα υποβλήθηκε για τη δημιουργία και μόνο  εντυπώσεων. Για να ρίξει στάχτη στα μάτια των δημοτών που βλέπουν θέσεις εργασίας να χάνονται και τις Υπηρεσίες του Δήμου να υπολειτουργούν. 

Απο τη μια η Κυβέρνηση με τα προγράμματα “ανακύκλωσης ανέργων” και απο την άλλη η δημοτική αρχή με την κωλυσιεργία της, στερούν το βασικό δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία. Αντί λοιπόν να προσπαθούν κάθε φορά να σκαρφιστούν νέα ψέματα, για να κουκουλώσουν τα αρχικά ψέματα και να δικαιολογήσουν την ανικανότητά τους, ας προσγειωθούν στην πραγματικότητα και ας λάβουν σοβαρά υπόψη τις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας του Δήμου και συνολικότερα του Σερραϊκού λαού, διότι η κατάσταση είναι απερίγραπτη και το γνωρίζουν πολύ καλά!

Ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε αποδείξει πως είμαστε η μοναδική δύναμη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, που όχι μόνο δεν συναινεί στην λογική της δήθεν ενωτικής ανάπτυξης του τόπου από όλους αυτούς που έχουν συμβάλλει έως τώρα στην εξαθλίωση του και κάθε φορά εμφανίζονται ως σωτήρες από την αρχή, αλλά φροντίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις να αναδειχθούν οι πραγματικές αιτίες των προβλημάτων, οι πολιτικές που οδηγούν στην υποβάθμιση. Τοποθετούμαστε με προτάσεις που αφορούν αποκλειστικά και μόνο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Απαιτούμε την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτει τις ανάγκες Δήμου.  Καλούμε τον Σερραϊκό λαό να διεκδικήσει κάθε θέση εργασίας, μακριά από τη λογική του μικρότερου κακού που κάθε φορά του εμφανίζουν οι εκάστοτε «σωτήρες του τόπου»!

Advertisement
Family Kitchen

Σέρρες, 13/8/2025

Έλενα Τουσκα

Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Σερρών

Δελτίο τύπου


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Επιτυχημένες οι «Βυζαντινές Σέρρες»

03/12/25 9:24 πμ

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Επιτυχημένες οι «Βυζαντινές Σέρρες»

Σερρών Θεολόγος: «Το έργο της Εκκλησίας μας θέλει ‘’ψυχή’’, στοργή, προσευχή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

03/12/25 9:18 πμ

Σερρών Θεολόγος: «Το έργο της Εκκλησίας μας θέλει ‘’ψυχή’’, στοργή, προσευχή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Ενεργή στήριξη στους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού

03/12/25 9:12 πμ

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Ενεργή στήριξη στους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού

Εκλογές για την ανάδειξη της νέας Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών - Αποτελέσματα

03/12/25 9:10 πμ

Εκλογές για την ανάδειξη της νέας Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών – Αποτελέσματα

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Τα Μυστικά του Πύργου της Μάρως» στη Νιγρίτα Σερρών

03/12/25 9:14 πμ

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Τα Μυστικά του Πύργου της Μάρως» στη Νιγρίτα Σερρών

Ένας στους πέντε θανάτους παιδιών συνδέεται με ανεπαρκή ανάπτυξη

03/12/25 9:00 πμ

Ένας στους πέντε θανάτους παιδιών συνδέεται με ανεπαρκή ανάπτυξη

Ενισχύεται διαρκώς το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια - Κλειστή παραμένει η E.O. Αθηνών - Θεσσαλονίκης

03/12/25 8:55 πμ

Ενισχύεται το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια – Κλειστή παραμένει η E.O. Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Το βιβλίο του «Ιθάκη» παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας

03/12/25 8:50 πμ

Το βιβλίο του «Ιθάκη» παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας

Συμφωνία στην ΕΕ για οριστικό τερματισμό των εισαγωγών αερίου από τη Ρωσία το 2027

03/12/25 8:47 πμ

Συμφωνία στην ΕΕ για οριστικό τερματισμό των εισαγωγών αερίου από τη Ρωσία το 2027

Ένα διπλά αναδιπλούμενο κινητό, τρεις οθόνες, τέσσερις χώροι εργασίας

03/12/25 8:43 πμ

Ένα διπλά αναδιπλούμενο κινητό, τρεις οθόνες, τέσσερις χώροι εργασίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμερα

03/12/25 8:38 πμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμερα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 3 Δεκεμβρίου

02/12/25 11:50 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 3 Δεκεμβρίου

Σχολιάστε

δέκα − τρία =