Σοβαρές διαστάσεις έχει λάβει η κρίση στον κτηνοτροφικό τομέα της Π.Ε. Σερρών, με τα κρούσματα ασθενειών στο ζωικό κεφάλαιο να αυξάνονται διαρκώς και τους παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση
Τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Σερρών επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Βουλευτής του ΚΚΕ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Δελής, συνοδευόμενος από την περιφερειακή σύμβουλο Φιλιώ Σαραντίδου και την πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου «Πανσερραϊκός» Ελπίδα Σιδηροπούλου.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η πλήρης ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στον κτηνοτροφικό τομέα της περιοχής.
Η κ. Σιδηροπούλου ανέφερε ότι αναμένεται συνάντηση κτηνοτρόφων με τον αρμόδιο υπουργό την ερχόμενη εβδομάδα, τονίζοντας πως «ο νομός βρίσκεται στο κόκκινο». Τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς, ενώ, σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους, ο εμβολιασμός παραμένει η μόνη αποτελεσματική λύση.
Ήδη, αρκετοί παραγωγοί που έχασαν τα ζώα τους έχουν εγκαταλείψει τη σκέψη να συνεχίσουν το επάγγελμα, γεγονός που επιτείνει την ανησυχία στον κλάδο.
Ο κ. Δελής ενημερώθηκε από την κ. Σιδηροπούλου, η οποία τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον του. Στη συνέχεια, ο βουλευτής σε δήλωση του κατηγόρησε την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο για τον ανεπαρκή χειρισμό της νόσου.