Εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΣΕΡΡΩΝ παραβρέθηκαν στις Γενικές Συνελεύσεις των αγροκτηνοτροφικών συλλόγων Σερρών, που πραγματοποιήθηκαν στις Σέρρες και την Μαυροθάλασσα, για να καταγράψουν τα προβλήματα που απασχολούν τους αγροκτηνοτρόφους του Νομού μας, να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους, και να μεταβιβάσουν τα αιτήματά τους στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Οι θέσεις του κόμματος αντανακλούν τις απόψεις των αγροκτηνοτρόφων, όπως αυτές εκφράστηκαν από μέλη των συλλόγων κατά τις Γενικές Συνελεύσεις.
Οι προγραμματικές προτάσεις μας για τον αγροτικό τομέα είναι:
- Μείωση του κόστους παραγωγής
- Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο
- Πλαφόν στα επτά (7) λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα για το αγροτικό ρεύμα
- Ρύθμιση χρεών και εξασφάλιση ρευστότητας
- Επανασχεδιασμός της νέας ΚΑΠ
- Διαφάνεια και ορθή λειτουργικότητα του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Μέτρα για τον περιορισμό του χάσματος μεταξύ της τιμής του παραγωγού και της τιμής στο ράφι
- Άμεση και πλήρη αποζημίωση για τα χαμένα ζώα με προκαταβολή 50%
- Ρήτρα προστασίας των τιμών για το γάλα και το κρέας
- Λειτουργία κέντρων γενετικής βελτίωσης και γραμμής SOS
- Διπλασιασμός προσωπικού με μόνιμη πρόσληψη 1.500 κτηνιάτρων.
Στεκόμαστε δίπλα στους γεωργοκτηνοτρόφους, τους οποίους η κυβέρνηση ωθεί σε αφανισμό, δημιουργεί εθνικό πρόβλημα με την ερήμωση των χωριών και αντιμετωπίζει τους γεωργοκτηνοτρόφους σαν εχθρούς.
Αντί να δείξει μέριμνα για την επίλυση των προβλημάτων τους, στέλνει τα ΜΑΤ. Πρόκειται για αγροκτηνοτρόφους που έχουν χάσει τα κοπάδια τους, δεν έχουν εισόδημα, δεν έχουν πάρει αποζημίωση, δεν έχουν την δυνατότητα να ταΐσουν τα παιδιά τους.
Μόνο κάποιοι «ημέτεροι» επιδοτούνται με χιλιάδες ευρώ, ενώ η πλειοψηφία των αγροτοκτηνοτρόφων εμπαίζεται καθημερινά με πενταροδεκάρες.
Ο Αγώνας δεν αφορά μόνο στους αγροτοκτηνοτρόφους. Αφορά όλες και όλους μας.
Γι’ αυτό στεκόμαστε δίπλα τους, διαδηλώνουμε μαζί τους και στηρίζουμε τον αγώνα τους.













