Μια γυναίκα φέρεται να βρίσκεται ψηλά στην πυραμίδα του δικτύου κατασκόπων που τροφοδοτούσαν με κρίσιμες πληροφορίες την Κίνα
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΕΡΤnews, ο άνθρωπος-σκιά που κινεί τα νήματα φέρεται να είναι γυναίκα, η οποία δεν έχει σχέση με τον στρατό, αλλά η θέση της βρίσκεται στην κορυφή της «πυραμίδας των κατασκόπων».
Οι Αρχές εκτιμούν ότι το δίκτυο των κατασκόπων συγκροτεί μια μορφή πυραμίδας, με αιχμή, όχι τον αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας που συνελήφθη και θα οδηγηθεί ενώπιον της στρατιωτικής δικαιοσύνης, αλλά τον άνθρωπο-σκιά, που τον στρατολόγησε και τον έπεισε να πουλήσει κρατικά μυστικά.
Η γυναίκα αυτή ήταν παρούσα και στη συνάντηση που είχε γίνει το 2025 στην Αθήνα, όπου ο σμήναρχος είχε βρεθεί τετ α τετ με τον Κινέζο κατάσκοπο. Τα κλιμάκια του ΓΕΕΘΑ και της ΕΥΠ έχουν στα χέρια τους φωτογραφίες που δείχνουν τη γυναίκα αυτή με τον συγκεκριμένο άνδρα. Οι Αρχές ερευνούν αν η γυναίκα ήταν εκείνη που πλησίασε και προσέγγισε τον σμήναρχο, αλλά και πότε και με ποιον τρόπο συνάντησε τον Κινέζο κατάσκοπο.
Όσον αφορά στο προφίλ του «Κινέζου πράκτορα», το επίθετό του δεν είναι κινεζικό, αλλά αμερικανικό.













