Η κίνηση εμφανίζεται μειωμένη, καθώς οι παραγγελίες καταγράφουν πτώση άνω του 15%,

Σταθερές τιμές και επάρκεια κρεάτων στην αγορά ενόψει της Τσικνοπέμπτης, αλλά με μειωμένες παραγγελίες

Epiloges Press

Epiloges Press

Με τιμές που κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα και επάρκεια κρεάτων ετοιμάζονται να υποδεχθούν την Τσικνοπέμπτη οι κρεοπώλες του νομού Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, η κίνηση εμφανίζεται μειωμένη, καθώς οι παραγγελίες καταγράφουν πτώση άνω του 15%, όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, Σάββας Κεσίδης.

Όπως εξήγησε ο κ. Κεσίδης, παρά τη σταθερότητα στις τιμές και την επάρκεια στην αγορά, η ζήτηση είναι αισθητά περιορισμένη σε σχέση με τις δύο προηγούμενες χρονιές. Οι κύριοι λόγοι για τη μείωση της ζήτησης είναι -κατά τον ίδιο- δύο: πρώτον, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που αναμένονται για αύριο, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι, και δεύτερον, η μειωμένη αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, γεγονός που περιορίζει τις δαπάνες για την εορταστική Τσικνοπέμπτη.

Οι κρεοπώλες κρατούν σταθερό το κόστος – Βασιλιάς της Τσικνοπέμπτης το χοιρινό

Σύμφωνα με τον κ. Κεσίδη, η χοιρινή μπριζόλα και η πανσέτα πωλούνται προς 7-8 ευρώ το κιλό, ενώ χωρίς κόκαλο η τιμή διαμορφώνεται στα 8,50-9 ευρώ το κιλό. Το χοιρινό σουβλάκι κυμαίνεται από 9 έως 9,50 ευρώ το κιλό και το σουβλάκι κοτόπουλου από 10 έως 11 ευρώ το κιλό. Το λουκάνικο διατίθεται από 8 έως 10 ευρώ το κιλό, ενώ το μοσχαρίσιο μπιφτέκι και το σουτζουκάκι φτάνουν τα 15 ευρώ το κιλό. Για όσους επιλέγουν ανάμεικτο κιμά, η τιμή κυμαίνεται μεταξύ 13 και 14 ευρώ το κιλό. Το φιλέτο κοτόπουλου πωλείται από 9 έως 10 ευρώ το κιλό.

Οι τιμές αυτές, όπως είπε ο κ. Κεσίδης, αντανακλούν την προσπάθεια συγκράτησης του κόστους, ώστε τα νοικοκυριά να μπορέσουν να τηρήσουν το έθιμο της ημέρας χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.

Advertisement
MEGA

Αγαπημένο κρέας των καταναλωτών για την Τσικνοπέμπτη παραμένει το χοιρινό, καλύπτοντας σχεδόν το 50% των πωλήσεων, ακολουθούμενο από το αρνί και το κατσίκι. Η τιμή του αρνιού γάλακτος και του κατσικιού κυμαίνεται φέτος από 14 έως 16 € /κιλό, με τα παϊδάκια να κοστίζουν περίπου ένα ευρώ παραπάνω.

Οι τιμές στο Καπάνι για την Τσικνοπέμπτη διαμορφώνονται ως εξής: το ελληνικό αρνί πωλείται περίπου στα 13,80 ευρώ το κιλό, αυξημένο σε ποσοστό άνω του 20% σε σχέση με πέρυσι , η πανσέτα (παϊδάκι) ξεκινά από 6,98 ευρώ το κιλό, τα σουβλάκια από μπούτι κοτόπουλου από 7,98 ευρώ το κιλό, ενώ το οσομπούκο μοσχαρίσιο διατίθεται από 10,90 ευρώ το κιλό.

ΠΗΓΉ ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δ. Τσαγγάρη: Στοχευμένες παρεμβάσεις στις τιμές - Έρευνα για μοσχάρι, σοκολατοειδή και καφέ

11/02/26 8:18 μμ

Δ. Τσαγγάρη: Στοχευμένες παρεμβάσεις στις τιμές – Έρευνα για μοσχάρι, σοκολατοειδή και καφέ

Το τελευταίο «αντίο» του Εργκίν Αταμάν στη μητέρα του, παρουσία εκπροσώπων του Παναθηναϊκού και προσωπικοτήτων

11/02/26 8:12 μμ

Το τελευταίο «αντίο» του Εργκίν Αταμάν στη μητέρα του, παρουσία εκπροσώπων του Παναθηναϊκού και προσωπικοτήτων

Δήμος Σιντικής: Δημιουργία κλειστού προπονητηρίου στο Χαρωπό

11/02/26 8:02 μμ

Δήμος Σιντικής: Δημιουργία κλειστού προπονητηρίου στο Χαρωπό

Βλάβη σε συρμό του Οδοντωτού: Με ασφάλεια επέστρεψαν στο Διακοπτό οι 77 επιβάτες

11/02/26 7:55 μμ

Βλάβη σε συρμό του Οδοντωτού: Με ασφάλεια επέστρεψαν στο Διακοπτό οι 77 επιβάτες

Τα επτά κείμενα που υπογράφτηκαν στο πλαίσιο του 6ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας

11/02/26 7:50 μμ

Τα επτά κείμενα που υπογράφτηκαν στο πλαίσιο του 6ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας

Ερντογάν: «Δεν είναι άλυτα τα ακανθώδη ζητήματα, στη βάση του διεθνούς δικαίου»

11/02/26 7:44 μμ

Ερντογάν: «Δεν είναι άλυτα τα ακανθώδη ζητήματα, στη βάση του διεθνούς δικαίου»

Κυρ. Μητσοτάκης: Καιρός να αρθεί κάθε απειλή στις μεταξύ μας σχέσεις

11/02/26 7:40 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με Ερντογάν: Καιρός να αρθεί κάθε απειλή στις μεταξύ μας σχέσεις

Σταθερές τιμές και επάρκεια κρεάτων στην αγορά ενόψει της Τσικνοπέμπτης, αλλά με μειωμένες παραγγελίες

11/02/26 4:34 μμ

Σταθερές τιμές και επάρκεια κρεάτων στην αγορά ενόψει της Τσικνοπέμπτης, αλλά με μειωμένες παραγγελίες

Υπ. Εργασίας: Η αγορά εργασίας εκσυγχρονίζεται - Τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου σε λειτουργία το νέο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ»

11/02/26 4:28 μμ

Υπ. Εργασίας: Η αγορά εργασίας εκσυγχρονίζεται – Τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου σε λειτουργία το νέο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ»

Σε εξέλιξη η συντάντηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη με τον Ρ.Τ. Ερντογάν στην Άγκυρα

11/02/26 4:24 μμ

Σε εξέλιξη η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη με τον Ρ.Τ. Ερντογάν στην Άγκυρα

Το Επιμελητήριο Σερρών στην FOODEXPO 2026 –Στόχος η εξωστρέφεια και η ενίσχυση του επιχειρείν

11/02/26 4:20 μμ

Το Επιμελητήριο Σερρών στην FOODEXPO 2026 –Στόχος η εξωστρέφεια και η ενίσχυση του επιχειρείν

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στη Θεσσαλονίκη – Σε κρίσιμη κατάσταση 49χρονος

11/02/26 3:23 μμ

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στη Θεσσαλονίκη – Σε κρίσιμη κατάσταση 49χρονος