Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει νομοθετική πρόταση «για την ουσιαστική ενίσχυση και αναβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, ενώ θα αναδείξει το θέμα και στο επίπεδο του Ευρωκοινοβουλίου»,   σημείωσαν οι βουλευτές ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει νομοθετική πρόταση «για την ουσιαστική ενίσχυση και αναβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, ενώ θα αναδείξει το θέμα και στο επίπεδο του Ευρωκοινοβουλίου»,

Advertisement
 

 

σημείωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια συνάντηση τους με εκπροσώπους των επιθεωρητών του Σώματος και δεσμεύτηκαν ότι «θα ελέγχουν κάθε κίνηση της κυβέρνησης και θα αντιπαρατεθούν αποφασιστικά στην υποβάθμιση του Σ.ΕΠ.Ε.».

 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιθεωρητών Εργασίας, του Πανελλήνιου Συλλόγου Επιθεωρητών Εργασίας και του Συλλόγου Τεχνικών και Υγειονομικών Επιθεωρητών Εργασίας, πραγματοποιήθηκε «με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να υποβαθμίσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, με την κατάργηση της ειδικής γραμματείας του Σ.ΕΠ.Ε. και την υπαγωγή του Σώματος στη γενική γραμματεία του υπουργείου Εργασίας».

«Οι εκπρόσωποι των επιθεωρητών εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εξέλιξη αυτή και την ανησυχία τους για τις συνέπειες που θα έχει στη λειτουργία και το έργο του Σ.ΕΠ.Ε.» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στη συνάντηση εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμμετείχαν η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην ειδικός γραμματέας του Σ.ΕΠ.Ε., Νάσος Ηλιόπουλος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, η κ. Αχτσιόγλου «επισήμανε τα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργεί η σαφής υποβάθμιση του Σ.ΕΠ.Ε. και τα αρνητικά μηνύματα που στέλνει στην αγορά εργασίας, ιδιαίτερα εν μέσω τουριστικής περιόδου».

Advertisement

«Η κατάργηση της αυτοτέλειας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας», τόνισε η κ. Αχτσιόγλου, «το υποβιβάζει σε μία γραφειοκρατικού τύπου δομή και του αφαιρεί τα χαρακτηριστικά του ελεγκτικού σώματος, την πρωτοβουλία και τη δυνατότητα σχεδιασμού της δράσης και των ελέγχων του. Δυσχεραίνεται έτσι, η καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας και αποδυναμώνεται η προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της υγιούς επιχειρηματικότητας». Η κ. Αχτσιόγλου είπε ακόμη, ότι «το επιχείρημα που ψέλλισαν η κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας, περί δήθεν αποκομματικοποίησης του Σ.ΕΠ.Ε., δεν αντέχει σε κριτική» και πρόσθεσε ότι «το Σ.ΕΠ.Ε. υπάγεται στον έλεγχο ενός πολιτικού προσώπου, της γενικής γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, κ. Στρατινάκη, η οποία έχει συγκεκριμένη πολιτική διαδρομή και ρόλο στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων κατά το παρελθόν».

Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε «απαράδεκτη και προσβλητική για τους υπαλλήλους του Σ.ΕΠ.Ε. τη δήλωση του υπουργού Εργασίας ότι οι επιθεωρητές πλέον δεν θα υπηρετούν ‘κανέναν κομματικό παράγοντα όπως συνέβαινε στο παρελθόν’» και έκανε λόγο για δήλωση που «φανερώνει στοιχεία ρεβανσισμού και την αντίληψη της κυβέρνησης ότι το Σ.ΕΠ.Ε. είναι κομματικό εργαλείο και όχι ένα όργανο προστασίας των εργαζομένων».

 

enikos


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Celebrities που πάσχουν από διαβήτη

14/11/25 10:46 πμ

Celebrities που πάσχουν από διαβήτη

Εκδόθηκε η Προκήρυξη αορίστου χρόνου θέσεων στην ΕΡΤ

14/11/25 10:40 πμ

ΑΣΕΠ: Εκδόθηκε η Προκήρυξη αορίστου χρόνου θέσεων στην ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Serres Bioeconomy Hackathon 2025

14/11/25 10:35 πμ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Serres Bioeconomy Hackathon 2025

Ε. Βενιζέλος: «Έχω ζήσει την ταπείνωση του Ανδρέα Παπανδρέου»

14/11/25 10:28 πμ

Ε. Βενιζέλος: «Έχω ζήσει την ταπείνωση του Ανδρέα Παπανδρέου»

Ν. Παπαθανάσης: Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ οι παρεμβάσεις στο δίκτυο ύδρευσης της Σαντορίνης

14/11/25 9:49 πμ

Ν. Παπαθανάσης: Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ οι παρεμβάσεις στο δίκτυο ύδρευσης της Σαντορίνης

Καραλής: Η Αναστασία κρατάει το "καράβι" της σχέσης μας

14/11/25 9:45 πμ

Καραλής: Η Αναστασία κρατάει το “καράβι” της σχέσης μας

Κυριάκος Πιερρακάκης: Το δημοψήφισμα ήταν το τέλος των ψευδαισθήσεων και η αρχή του δημοσιονομικού ρεαλισμού

14/11/25 9:39 πμ

Κυριάκος Πιερρακάκης: Το δημοψήφισμα ήταν το τέλος των ψευδαισθήσεων και η αρχή του δημοσιονομικού ρεαλισμού

5 μυστικά από μια σεφ για να βράζεις τέλεια τα ζυμαρικά

13/11/25 11:53 μμ

5 μυστικά από μια σεφ για να βράζεις τέλεια τα ζυμαρικά

Εμμανουήλ Καραλής: Ήταν δύσκολη η μάχη με τη δυσλεξία – Σημαντικό κεφάλαιο για μένα ο Αντετοκούνμπο

14/11/25 8:50 πμ

Εμμανουήλ Καραλής: Ήταν δύσκολη η μάχη με τη δυσλεξία – Σημαντικό κεφάλαιο για μένα ο Αντετοκούνμπο

Νικολέττα Καρρά για το χειρουργείο που έκανε: “Τώρα στα γεράματα πρόλαβα να το κάνω”

14/11/25 8:43 πμ

Νικολέττα Καρρά για το χειρουργείο που έκανε: “Τώρα στα γεράματα πρόλαβα να το κάνω”

Διαρρήκτες εμβόλισαν μηχανές της Ομάδας ΔΙΑΣ στον Άγιο Δημήτριο - Τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί

14/11/25 8:37 πμ

Διαρρήκτες εμβόλισαν μηχανές της Ομάδας ΔΙΑΣ στον Άγιο Δημήτριο – Τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί

Δύο λεπτά έμεινε χωρίς οξυγόνο ο 22χρονος που κατάπιε ολόκληρο μπέργκερ – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

14/11/25 8:32 πμ

Δύο λεπτά έμεινε χωρίς οξυγόνο ο 22χρονος που κατάπιε ολόκληρο μπέργκερ – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα