Λύση στο πρόβλημα της εύρεσης εργατών γης στην Κρήτη αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, το χειμερινό εξάμηνο, φιλοδοξεί να δώσει, το πιλοτικό πρόγραμμα μετακίνησης εργατών που ξεκινάει η ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Λύση στο πρόβλημα της εύρεσης εργατών γης στην Κρήτη αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, το χειμερινό εξάμηνο, φιλοδοξεί να δώσει, το πιλοτικό πρόγραμμα μετακίνησης εργατών που ξεκινάει η ΔΥΠΑ. Συγκεκριμένα η ΔΥΠΑ θα πληρώνει τη μετακίνηση εργατών από περιοχές με υψηλή ανεργία σε άλλη με υψηλή ζήτηση εργασίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη του στο Open.

«Στην Κρήτη εξήγησε, υπάρχει μεγάλο έλλειμμα εργατικών χεριών στον πρωτογενή τομέα, δεν βρίσκουν δηλαδή εργάτες γης, ενώ έχουμε περιοχές στην Ελλάδα όπως στη Δυτική Μακεδονία που έχουν πολύ μεγάλη ανεργία. Τι θα κάνουμε λοιπόν; Θα φτιάξουμε ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τους μήνες της συγκομιδής Οκτώβριο-Νοέμβριο στην Κρήτη και θα πληρώνει η ΔΥΠΑ τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής εργατών γης από τη Δυτική Μακεδονία.
Έτσι θα δούμε αν αυτό δουλεύει, αν μπορούμε δηλαδή να μεταφέρουμε για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα εργάτες από μία περιοχή που έχουμε υψηλή ανεργία σε μία άλλη περιοχή που έχουμε υψηλή ζήτηση εργασίας με επιδότηση. Εάν δουλεύει αυτό το σύστημα θα το επεκτείνουμε μετά και σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά για αρχή, θα το κάνουμε πιλοτικά για τη Δυτική Μακεδονία», υπογράμμισε ο υπουργός.

Για την ανασφάλιστη και υποδηλωμένη εργασία σημείωσε ότι «έλεγχοι γίνονται και η μαύρη εργασία σε ένα σημαντικό βαθμό έχει καταπολεμηθεί» όπως είπε ο υπουργός εάν διαπιστωθεί ότι μία επιχείρηση έχει έστω κι έναν εργαζόμενο που δεν τον έχει δηλώσει, αυτομάτως της επιβάλλεται πρόστιμο 10.500 ευρώ ανά εργαζόμενο. «Σήμερα το μεγαλύτερό μας πρόβλημα δεν είναι τόσο πολύ η μαύρη και η ανασφάλιστη εργασία, όσο η υποδηλωμένη εργασία», υπογράμμισε ο κ. Υπουργός.

Advertisement
Family Kitchen

Σε ό,τι αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις επεσήμανε ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 45 χιλιάδες εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις. Ο στόχος μου είναι, στο τέλος του χρόνου, να είναι περίπου στα μισά, δηλαδή στις 25 χιλιάδες. Έχουμε βάλει φουλ τις μηχανές. Παρακολουθώ τον ΕΦΚΑ κάθε εβδομάδα και είμαι αισιόδοξος ότι στο τέλος του χρόνου θα πετύχουμε τον στόχο μας», ανάφερε ο υπουργός.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εθνικό Στάδιο Σερρών: Τον Οκτώβριο η σπορά του νέου χλοοτάπητα - video

13/09/25 10:59 πμ

Εθνικό Στάδιο Σερρών: Τον Οκτώβριο η σπορά του νέου χλοοτάπητα – video

Γ.Παλάζης: Στις συναντήσεις με εξαγωγικές επιχειρήσεις του Ισημερινού συμμετείχε ο Επίτιμος Πρόξενος της Μολδαβίας

13/09/25 10:52 πμ

Γ.Παλάζης: Στις συναντήσεις με εξαγωγικές επιχειρήσεις του Ισημερινού συμμετείχε ο Επίτιμος Πρόξενος της Μολδαβίας

Κ. Πιερρακάκης: Η μείωση του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά διορθώνει μια αδικία

13/09/25 10:37 πμ

Κ. Πιερρακάκης: Η μείωση του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά διορθώνει μια αδικία

Νέος ΚΟΚ: Δείτε αναλυτικά τα βαριά πρόστιμα

13/09/25 10:32 πμ

Νέος ΚΟΚ: Δείτε αναλυτικά τα βαριά πρόστιμα

Γιορτή σήμερα 13 Σεπτεμβρίου: Άγιος Κορνήλιος ο Εκατόνταρχος

13/09/25 9:28 πμ

Γιορτή σήμερα 13 Σεπτεμβρίου: Άγιος Κορνήλιος ο Εκατόνταρχος

Θεσσαλονίκη: 18χρονη με τον σύντροφό της ξυλοκόπησαν τον πρώην και τον πατέρα του - Τον «παγίδευσε» και τους χτυπούσαν δέκα άτομα

13/09/25 10:22 πμ

Θεσσαλονίκη: 18χρονη με τον σύντροφό της ξυλοκόπησαν τον πρώην και τον πατέρα του – Τον «παγίδευσε» και τους χτυπούσαν δέκα άτομα

Υποπυραγός Ν.Παΐσιος: Οι κοινές ευρωπαϊκές εκπαιδεύσεις μας έχουν δώσει μια κοινή «γλώσσα» στο πεδίο

13/09/25 9:59 πμ

Υποπυραγός Ν.Παΐσιος: Οι κοινές ευρωπαϊκές εκπαιδεύσεις μας έχουν δώσει μια κοινή «γλώσσα» στο πεδίο

13/09/25 9:49 πμ

Σε ισχύ ο νέος ΚΟΚ από σήμερα: Έως 2.000 πρόστιμο για κινητό στην οδήγηση, 8.000 ευρώ για όριο ταχύτητας

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 13 Σεπτεμβρίου

13/09/25 9:23 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 13 Σεπτεμβρίου

Σπανούλης: «Παιδαριώδη λάθη εμείς, καλύτερη ενεργειακά η Τουρκία»

13/09/25 9:22 πμ

Σπανούλης: «Παιδαριώδη λάθη εμείς, καλύτερη ενεργειακά η Τουρκία»

Μέτρα ΔΕΘ: Τι λένε οι Σερραίοι; - video

12/09/25 10:21 μμ

Μέτρα ΔΕΘ: Τι λένε οι Σερραίοι; – video

Ι.Χουρουζίδης: Κανένα μέτρο της ΔΕΘ δεν αφορά την εστίαση - video

12/09/25 10:11 μμ

Ι.Χουρουζίδης: Κανένα μέτρο της ΔΕΘ δεν αφορά την εστίαση – video