Το παρθενικό γκολ του Άντονι Μαρσιάλ με τη φανέλα της ΑΕΚ, ήταν αυτό που χάρισε στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα τη νίκη με 1-0 επί του Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, ... Περισσότερα

ΑΕΚ - Άρης 1-0 | Δείτε τα highlights 

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Το παρθενικό γκολ του Άντονι Μαρσιάλ με τη φανέλα της ΑΕΚ, ήταν αυτό που χάρισε στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα τη νίκη με 1-0 επί του Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στους δύο συλλόγους για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Γάλλος φορ, πρώην της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σκόραρε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με την Ένωση να έχει δοκάρι και ευκαιρίες να πετύχει κι άλλο γκολ. Από την πλευρά του, οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ διαμαρτύρονται για τη φάση του 32ου λεπτού και τη μη αποβολή του Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Advertisement
Babis

Η Ένωση απείλησε πρώτη, στο 10λεπτο, με την κεφαλιά του Μαρσιάλ, μετά τη σέντρα του Νίκλας Ελίασον, να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Σαφώς πιο κλασική η φάση του 26’, με τον Ελίασον να κάνει τη σέντρα, τον Φρανζί Πιερό να κάνει κεφαλιά-πάσα στον Λάζαρο Ρότα, την κοντινή προβολή του οποίου απέκρουσε ο Χουλιάν Κουέστα, με την μπάλα να χτυπάει στη συνέχεια στο κεφάλι του διεθνή δεξιού μπακ και να φεύγει άουτ.
Στο 32’, έπειτα από βαθιά μπαλιά από την άμυνα του Άρη, ο Μπρινιόλι βγήκε εκτός περιοχής, απομάκρυνε την μπάλα, αλλά σήκωσε ψηλά το πόδι του βρίσκοντας στο κεφάλι τον Σάπι Σουλεϊμάνοφ. Ο Τάσος Σιδηρόπουλος έδειξε κίτρινη κάρτα στον Ιταλό τερματοφύλακα της ΑΕΚ, το VAR (Βασίλης Φωτιάς, και Ηλίας Κωνσταντίνου) τον κάλεσαν για on field review και προοπτική κόκκινης, αλλά ο Δωδεκανήσιος ρέφερι δεν άλλαξε την απόφασή του.
Το ημίχρονο έκλεισε με γκολ για τους γηπεδούχους. Από σέντρα του Ορμπελίν Πινέδα, η μπάλα «κόλλησε» στη μικρή περιοχή του Κουέστα και ο Μαρσιάλ βρήκε την ευκαιρία για το 1-0. Οι Θεσσαλονικείς επεδίωξαν σε όλο αυτό το διάστημα να «χτυπήσουν» στην κόντρα όμως τελική προσπάθεια δεν κατέγραψαν. Με παρόμοιο τρόπο με το πρώτο μέρος, εκκίνησε και το δεύτερο. Σέντρα Ελίασον, κεφαλιά του αφύλακτου Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, με την μπάλα να περνάει πάλι πάνω από την εστία του Κουέστα.
Ακολούθησε το άστοχο σουτ του Πινέδα (48’) και το στοπ του Σταύρου Πήλιου με το κεφάλι στο δυνατό σουτ του Πιόνε Σίστο (50’) από το ύψος του πέναλτι. Με το που έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές ο Άκης Μάντζιος, η ομάδα του έφτιαξε και την πρώτη κλασική ευκαιρία. Ο Ρόμπιν Κουάισον έφυγε στην πλάτη της άμυνας, ο Μπρινιόλι απέκρουσε με το πόδι το πλασέ του Σουηδού φορ, με τον Κλέιτον Ντιαντί να αστοχεί απελπιστικά στην εξέλιξη της φάσης.
Ο Άρης προσπάθησε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Αλμέιδα να «απαντά» κάνοντας όλες τις αλλαγές σε διάστημα επτά λεπτών. Μία εξ αυτών, ο Πάολο Φερνάντες, ολοκλήρωσε αντεπίθεση της ΑΕΚ στέλνοντας την μπάλα στη ρίζα της δεξιάς δοκού του Κουέστα στο 77’. Μία άλλη, ο Κώστας Γαλανόπουλος, ανάγκασε τον Ισπανό τερματοφύλακα του Άρη σε δύσκολη επέμβαση στο επόμενο λεπτό με το δυνατό, μακρινό σουτ που επιχείρησε.
Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Ντιαντί κατέβασε υπέροχα τη μακρινή μπαλιά του Φαμπιάνο Λέισμαν, αλλά ο Σενεγαλέζος ούτε πλάσαρε ούτε γύρισε προς τον Κουάισον, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται στο 1-0. Οι δυο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις αρχές Δεκέμβρη, με την ΑΕΚ να φιλοξενείται την Κυριακή (3/11, 20:30) στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο και τον Άρη, λίγες ώρες νωρίτερα (16:30), να υποδέχεται στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.


 
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Μπρινιόλι, Λιούμπισιτς, Γκατσίνοβιτς, Λαμέλα – Μόντσου.
 
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): 
Μπρινιόλι, Ρότα, Μήτογλου, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα (65’ Γαλανόπουλος), Ελίασον (71’ Φερνάντες), Λιούμπισιτς (70’ Λαμέλα), Μαρσιάλ (71’ Τσούμπερ), Πιερό (65’ Γκατσίνοβιτς).
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια (76’ Μάγιο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φρίντεκ, Νταρίντα, Μόντσου, Γκαρθία (62’ Φετφατζίδης), Σουλεϊμάνοφ (76’ Μορόν), Σίστο (62’ Ντιαντί), Σαμόρα (62’ Κουάισον).
*Ο Μάριος Ηλιόπουλος και ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχαν θερμή συνομιλία πριν τη σέντρα της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Άρη στην OPAP Arena. Ο νυν ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ είχε ιδιαίτερη συνομιλία και με τον «ισχυρό άνδρα» της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρο Καρυπίδη.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαρμελάδα σύκο

26/08/25 12:02 πμ

Μαρμελάδα σύκο

Οικουμενικός Πατριάρχης: Συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας στη Στοκχόλμη

25/08/25 11:57 μμ

Οικουμενικός Πατριάρχης: Συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας στη Στοκχόλμη

Φορολογικές ελαφρύνσεις στη ΔΕΘ: Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις από τον Ιανουάριο 2026

25/08/25 11:50 μμ

Φορολογικές ελαφρύνσεις στη ΔΕΘ: Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις από τον Ιανουάριο 2026

Δοκιμασμένοι τρόποι να αφαιρέσετε  τις γρατζουνιές από τα γυαλιά σας

25/08/25 11:30 μμ

Δοκιμασμένοι τρόποι να αφαιρέσετε  τις γρατζουνιές από τα γυαλιά σας

25/08/25 11:29 μμ

Ειρήνη Μουρτζούκου: Νέα τροπή στην υπόθεση – Θα κατονομάσει τον δολοφόνο του Παναγιώτη

25/08/25 11:24 μμ

Βόλος: Ο 13χρονος γιος πάλεψε με τον πατέρα του για να σώσει τη μητέρα του

Φώτης Σπύρος: Το μήνυμα ζωής μετά τη μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου

25/08/25 11:12 μμ

Φώτης Σπύρος: Το μήνυμα ζωής μετά τη μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 26 Αυγούστου

25/08/25 11:03 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 26 Αυγούστου

Προφυλακίστηκαν οι 5 Τούρκοι μαφιόζοι: Αρνούνται ότι διακινούσαν ναρκωτικά - Τι υποστήριξαν

25/08/25 11:00 μμ

Προφυλακίστηκαν οι 5 Τούρκοι μαφιόζοι: Αρνούνται ότι διακινούσαν ναρκωτικά – Τι υποστήριξαν

Κούραση: Με ποιες αλλαγές στη διατροφή θα την αντιμετωπίσετε

25/08/25 10:55 μμ

Κούραση: Με ποιες αλλαγές στη διατροφή θα την αντιμετωπίσετε

Ξέφυγες το σαββατοκύριακο με το φαγητό; Δες τι συμβουλεύει μια διαιτολόγος

25/08/25 10:47 μμ

Ξέφυγες το σαββατοκύριακο με το φαγητό; Δες τι συμβουλεύει μια διαιτολόγος

Γεραπετρίτης: Υπό οποιαδήποτε συνθήκη, η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων

25/08/25 10:38 μμ

Γεραπετρίτης: Υπό οποιαδήποτε συνθήκη, η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων