Σήμερα η 21χρονη πια Ειρήνη Μελισσαροπούλου βρίσκεται πίσω από το μπαρ ενός κλαμπ στη Μυτιλήνη, φτιάχνοντας κοκτέιλ και άλλα ποτά στους πελάτες. Η νεαρή κοπέλα, που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Σήμερα η 21χρονη πια Ειρήνη Μελισσαροπούλου βρίσκεται πίσω από το μπαρ ενός κλαμπ στη Μυτιλήνη, φτιάχνοντας κοκτέιλ και άλλα ποτά στους πελάτες. Η νεαρή κοπέλα, που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα με την περιπέτειά της, μπορεί και πάλι να κοιτά τη ζωή με αισιοδοξία, να χαμογελά, να τραγουδά αλλά και να χορεύει, όπως μία ικανή και επικοινωνιακή μπαργούμαν.

Advertisement
 

 

 

Μετά την αποφυλάκισή της από τις γυναικείες φυλακές “Lai King” του Χονγκ Κονγκ τον περασμένο Μάρτιο, η Ειρήνη επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Μυτιλήνη. Είχε ζήσει για 17 μήνες την κόλαση της φυλακής στη μακρινή χώρα και το μόνο που ήθελε τότε ήταν να ηρεμήσει. Της είχαν λείψει η αγκαλιά της οικογένειάς της και η παρέα των φίλων της. Όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα, ακόμη και οι σπουδές της στην Καλαμάτα.

Η Ειρήνη πέρασε ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι στη Μυτιλήνη, απολαμβάνοντας τη θάλασσα και τον ήλιο. Όμως, οι διακοπές κάποια στιγμή τελείωσαν και έπρεπε να δει τι θα κάνει στη ζωή της, χωρίς να επιβαρύνει οικονομικά την οικογένεια της – τον αστυνομικό πατέρα της και τη νοσοκόμα μητέρα της. Προσπάθησε να βρει εργασία σε κάποια καφετέρια ή σε μπαρ στην πόλη της Λέσβου, όπου βρίσκεται το πατρικό της, χωρίς όμως επιτυχία. Ίσως να μην υπήρχαν δουλειές, ίσως κάποιοι καταστηματάρχες να φοβήθηκαν τον ντόρο που είχε προκαλέσει η ιστορία της. Στο παρελθόν είχε εργαστεί ως σερβιτόρα σε καφέ, ως πωλήτρια ρούχων, αλλά και σε βενζινάδικο. Το κλαμπ “Centro” στην Καλλονή της Λέσβου αναζητούσε μπαργούμαν και η Ειρήνη δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, αν και χρειάστηκε να μετακομίσει 40 χιλιόμετρα μακριά από την οικογένεια της. Έτσι, τις τελευταίες δύο εβδομάδες η 21χρονη εργάζεται ως μπαργούμαν στο κλαμπ και έχει κερδίσει τους πάντες με τον χαρακτήρα της. Πρόσχαρη, χαμογελαστή, δεν θυμίζει σε τίποτα τη νεαρή κοπέλα που βρισκόταν σε απόγνωση μέχρι πριν από μερικούς μήνες, βλέποντας τη ζωή της να καταστρέφεται.

Advertisement
Family Kitchen

Είναι όμως και διαφορετική από την Ειρήνη που γνώριζαν οι φίλοι της στη Μυτιλήνη – το συνεσταλμένο κορίτσι που δεν ξενυχτούσε, δεν έπινε και δεν κάπνιζε. Σήμερα δείχνει σαν να ξαναγεννήθηκε και είναι αποφασισμένη να “ρουφήξει” τη ζωή, να διασκεδάσει και να γλεντήσει σαν να μην υπάρχει αύριο. Όπως όλα δείχνουν, για το μέλλον μετατίθενται και οι σπουδές σε ΙΕΚ βοηθών φαρμακοποιών στην Καλαμάτα, αφού φαίνεται ότι έπιασε δουλειά στο κλαμπ για όλη τη χειμερινή σεζόν.

Advertisement

Ήταν 20 Νοεμβρίου του 2017 όταν η 19χρονη, τότε, Ειρήνη Μελισσαροπούλου συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ έχοντας στην κατοχή της 2,6 κιλά κοκαΐνης. Από την πρώτη στιγμή η κοπέλα υποστήριζε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τα ναρκωτικά και πως τον σάκο μέσα στον οποίο βρέθηκαν της τον είχαν δώσει δυο “φίλοι” της, με τους οποίους είχε ταξιδέψει στην Αιθιοπία. Δύο Ρουμάνοι, τους οποίους γνώριζε ως “Νίκο” και “Πέτρο” και που της πρότειναν -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της- μία περίεργη δουλειά. Να ταξιδεύει σε διάφορες χώρες του κόσμου για να της βάζουν “σφραγίδες και βίζες σε κάτι έγγραφα και τα γυρνάει στη Αθήνα”, όπως είχε γράψει σε μήνυμά της σε μία φίλη της.

Η ποσότητα των ναρκωτικών ήταν πολύ μεγάλη και η νομοθεσία στο Χονγκ Κονγκ αυστηρότατη. Η νεαρή αντιμετώπιζε ακόμη και τα ισόβια δεσμά. Οδηγήθηκε σε γυναικείες φυλακές, όπου κρατήθηκε για 17 μήνες. Τον Μάρτιο του 2019 το δικαστήριο την αθώωσε, μία απόφαση που δεν περίμενε ούτε η ίδια, παρά την επιμονή της στην αθωότητά της.

Πηγή: Realnews


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μοντέλο «βάτραχος» ή «χταπόδι»; Τα πιθανά σενάρια για το μέλλον της καινοτομίας στην ΠΚΜ

05/10/25 11:20 πμ

Μοντέλο «βάτραχος» ή «χταπόδι»; Τα πιθανά σενάρια για το μέλλον της καινοτομίας στην ΠΚΜ

Αντετοκούνμπο: «Θα είμαι έτοιμος στην πρεμιέρα»

05/10/25 11:18 πμ

Αντετοκούνμπο: «Θα είμαι έτοιμος στην πρεμιέρα»

Πώς να επιλέξετε το σωστό χρώμα για τον καναπέ σας

05/10/25 9:56 πμ

Πώς να επιλέξετε το σωστό χρώμα για τον καναπέ σας

Προβληματισμός των εξαγωγέων για την φέτα, λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

05/10/25 11:16 πμ

Προβληματισμός των εξαγωγέων για την φέτα, λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Ο καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη

05/10/25 10:48 πμ

Ο καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη

«Eternity»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας στην Ιταλία με τους Γουίλιαμ Χ. Μέισι και Μίντοου Γουίλιαμς

05/10/25 10:45 πμ

«Eternity»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας στην Ιταλία με τους Γουίλιαμ Χ. Μέισι και Μίντοου Γουίλιαμς

Ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην έκτη...στροφή

05/10/25 10:40 πμ

Ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην έκτη…στροφή

Oasis: Ο κιθαρίστας Paul Arthurs αποχωρεί προσωρινά από την περιοδεία επανένωσης για λόγους υγείας

05/10/25 10:39 πμ

Oasis: Ο κιθαρίστας Paul Arthurs αποχωρεί προσωρινά από την περιοδεία επανένωσης για λόγους υγείας

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη στο “Μακεδονία” πρώην δήμαρχος του Βουκουρεστίου

05/10/25 10:24 πμ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” πρώην δήμαρχος του Βουκουρεστίου

Λόνι Μπεζανσόν, ο ερευνητής- ντετέκτιβ που ξεσκεπάζει επιστημονικές απάτες

05/10/25 10:30 πμ

Λόνι Μπεζανσόν, ο ερευνητής- ντετέκτιβ που ξεσκεπάζει επιστημονικές απάτες

Σίδερο Ρούχων: Πώς να καθαρίσετε την πλάκα που έχει μαυρίσει

05/10/25 9:52 πμ

Σίδερο Ρούχων: Πώς να καθαρίσετε την μαυρισμένη πλάκα

Μελιτζάνες Παπουτσάκια

05/10/25 9:46 πμ

Μελιτζάνες Παπουτσάκια