Ένας 29χρονος ξόδεψε μισό εκατομμύριο σε αυτοκίνητα, κοσμήματα και ξενοδοχεία προτού αποκαλυφθεί η απάτη. Ο David Τ. Hines από το Miami των ΗΠΑ, χρησιμοποίησε το βοήθημα του COVID-19 για να ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Ένας 29χρονος ξόδεψε μισό εκατομμύριο σε αυτοκίνητα, κοσμήματα και ξενοδοχεία προτού αποκαλυφθεί η απάτη. Ο David Τ. Hines από το Miami των ΗΠΑ, χρησιμοποίησε το βοήθημα του COVID-19 για να αγοράσει μεταξύ άλλων μια Lamborghini Huracán Evo.
 
 
Σύμφωνα με το Autoblog.com, ο David Τ. Hines εκμεταλλεύτηκε το Paycheck Protection Program που έδινε τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να πάρουν δάνεια με ευνοικούς όρους έτσι ώστε να πληρώσουν τους εργαζόμενους τους κατά τη διάρκεια του lockdown.

Advertisement
 

Επιδοτήσεις εκατ. δολαρίων

Τον περασμένο Μάιο, ο Hines έκανε αίτηση για δάνειο ύψους 3.984.557 δολάρια το οποίο έλαβε σε τρεις δόσεις, ενώ συνέχισε να ζητά περισσότερα με τελικό στόχο τα 13.540.000. Ωστόσο, το μηνιαίο κόστος μισθοδοσίας για 70 εργαζόμενους στις 4 επιχειρήσεις του ήταν περίπου 200.000 δολάρια ενώ ο ίδιος είχε δηλώσει πως είναι πολλαπλάσιο, φτάνοντας τα 4.000.000 δολάρια.
Σύμφωνα με τις αρχές, ο επιχειρηματίας πρόλαβε να ξοδέψει περίπου 500.000 από τα χρήματα που έλαβε, προτού η κυβέρνηση ξεκινήσει την έρευνα και η τράπεζα Bank of America παγώσει τους λογαριασμούς του.
Όπως αποκαλύφθηκε, ο Hines δεν είχε ξοδέψει ούτε δολάριο σε μισθοδοσία. Αντί για αυτό, αγόρασε μια μπλε Lamborghini Huracán Evo έναντι 318.497 δολάρια, έστειλε στη μητέρα του 60.000, ξόδεψε 4.000 στο κατάστημα Saks Fifth Avenue, 8.500 στο κοσμηματοπωλείο Graff και 7.000 δολάρια στο ξενοδοχείο Setai στο Miami.

Το τροχαίο που αποκάλυψε την απάτη

Η απάτη αποκαλύφθηκε μετά από τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη ο Hines με την μπλε Lamborghini τον Ιούλιο. Η αστυνομία κατέσχεσε το υπεραυτοκίνητο και έτσι γεννήθηκαν υποψίες που οδήγησαν σε έρευνες από έξι υπηρεσίες της κυβέρνησης (FDIC-OIG, USPIS, IRS-CI, BA-OIG, Board of Governors of the Federal Reserve System και το Bureau of Consumer Financial Protection-OIG).
Στις αρχές της εβδομάδας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως ο Hines κατηγορείται για τραπεζική απάτη, ψευδείς δηλώσεις σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και συναλλαγές με παράνομα έσοδα. Η μέγιστη ποινή που μπορεί να του επιβληθεί είναι 70 χρόνια φυλάκισης, ενώ μέχρι τον Οκτώβριο που θα γίνει η δίκη του έχει επιτραπεί να ζει με τη μητέρα του φορώντας πομπό GPS.
Ο δικηγόρος του, Chad Piotrowski, δήλωσε πως ο Hines είναι πράγματι ιδιοκτήτης επιχειρήσεων και όπως εκατομμύρια άλλοι πολίτες ένιωσε τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και θέλει να πει την ιστορία από τη δική του πλευρά όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.
 
Πηγή dikaiologitika.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Λιτανεία του Αγίου Δημητρίου και της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης «Βαθυρρύακος»

25/10/25 2:26 μμ

Θεσσαλονίκη: Λιτανεία του Αγίου Δημητρίου και της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης «Βαθυρρύακος»

Απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ΑΕΛ στις Σέρρες

25/10/25 2:04 μμ

Απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ΑΕΛ στις Σέρρες

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζεται η κατηγορία για τον λογιστή - Ευρήματα μεγάλης αξίας στο σπίτι του

25/10/25 2:00 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζεται η κατηγορία για τον λογιστή – Ευρήματα μεγάλης αξίας στο σπίτι του

Βράστε μπρόκολο και κουνουπίδι χωρίς να μυρίσει άσχημα το σπίτι

25/10/25 12:34 μμ

Βράστε μπρόκολο και κουνουπίδι χωρίς να μυρίσει άσχημα το σπίτι

Μήλα με κανέλα και μέλι

25/10/25 12:32 μμ

Μήλα με κανέλα και μέλι

Άγιος Δημήτριος: Γιατί θεωρείται προστάτης της Θεσσαλονίκης

25/10/25 12:08 μμ

Άγιος Δημήτριος: Γιατί θεωρείται προστάτης της Θεσσαλονίκης

Καζαντζάκης, ο άνθρωπος που πάλεψε με τα σκοτάδια του για να βρει μια στάλα φως

25/10/25 11:52 πμ

Καζαντζάκης, ο άνθρωπος που πάλεψε με τα σκοτάδια του για να βρει μια στάλα φως

Σέρρες: Δράση για την παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού - video

25/10/25 11:13 πμ

Σέρρες: Δράση για την παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού – video

Δήμος Σερρών: Ομόφωνα ναι η υποβολή αιτήματος στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα ανέργων ΑμεΑ

25/10/25 11:03 πμ

Δήμος Σερρών: Ομόφωνα ναι η υποβολή αιτήματος στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα ανέργων ΑμεΑ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 25 Οκτωβρίου

25/10/25 10:54 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 25 Οκτωβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

25/10/25 10:51 πμ

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Το “Κέντρο Μνήμης Μπέλλες Β΄ Π.Π.” άνοιξε τις πύλες του στο Νέο Πετρίτσι

25/10/25 10:44 πμ

Το “Κέντρο Μνήμης Μπέλλες Β΄ Π.Π.” άνοιξε τις πύλες του στο Νέο Πετρίτσι