Μετά την χθεσινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μην ανακηρύξει τον πρόεδρο της δημοκρατίας επίτιμο δημότη και τις αντιδράσεις που ξεσηκώθηκαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας   επικοινώνησε με την Δήμαρχο ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Μετά την χθεσινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μην ανακηρύξει τον πρόεδρο της δημοκρατίας επίτιμο δημότη και τις αντιδράσεις που ξεσηκώθηκαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας

 

επικοινώνησε με την Δήμαρχο και ακύρωσε την επίσκεψή του δίνοντας επόμενε ραντεβού σε καλύτερες συνθήκες

 

Δείτε την επιστολή της Δημάρχου Βισαλτίας στα ΜΜΕ

Το τελευταίο διάστημα, ο Δήμος μας ήρθε σε συνεννόηση με το γραφείο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας προκειμένου να παραστεί ο κ. Πρόεδρος στις εορταστικές εκδηλώσεις της απελευθέρωσης της πόλης της Νιγρίτας.

Θεωρήσαμε και θεωρούμε μεγάλη τιμή το γεγονός ότι ο κ. Πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόταση της Δημάρχου να επισκεφθεί τη Νιγρίτα την 21η Φεβρουαρίου.

Θεωρήσαμε και θεωρούμε ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι ένας θεσμός της δημοκρατίας που θα πρέπει να διαφυλάσσεται, μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες.

Δυστυχώς, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28 Ιανουαρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βισαλτίας αποφάσισε κατά πλειοψηφία να απορρίψει την επίσκεψη του κ. Προέδρου στο Δήμο μας και την ανακήρυξη του σε επίτιμο Δημότη.

Όσο και να μας πονάει το θέμα της Μακεδονίας μας και της συμφωνίας των Πρεσπών, όσο και να διαφωνούμε με τις αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης, όσο και να είμαστε διατεθειμένοι να αγωνιστούμε για να ανατραπεί αυτή η συμφωνία, δεν μπορούμε να απαξιώνουμε τον θεσμό του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στα δημοκρατικά πολιτεύματα, οι κυβερνήσεις και οι αποφάσεις τους κρίνονται από τον λαό, επιβραβεύονται ή απορρίπτονται στην κάλπη. Όμως, όλοι οι δημοκρατικά σκεπτόμενοι πολίτες – και ειδικά οι εκλεγμένοι από τον λαό αυτοδιοικητικοί – οφείλουμε να σεβόμαστε τις διαδικασίες και τους θεσμούς της δημοκρατίας και της πολιτείας.

 

Οφείλουμε να μπορούμε να διαχωρίζουμε τον θεσμό του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, της κεφαλής του Ελληνικού Κράτους, από τη διαφωνία μας με την εκλεγμένη κυβέρνηση και να μην αρνούμαστε να αποτίουμε τις απαραίτητες τιμές. Οφείλουμε να κατανοούμε τη σπουδαιότητα και το συμβολισμό της επίσκεψης του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στις εκδηλώσεις απελευθέρωσης ενός μικρού Δήμου στη Μακεδονία και όχι να προσπαθούμε να κεφαλαιοποιήσουμε πολιτικά οφέλη ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών.

Advertisement
Family Kitchen

Προς τιμή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε προσωπικά με τη Δήμαρχο, μόλις πληροφορήθηκε την άρνηση του Δημοτικού Συμβουλίου να τον δεχθεί στη Νιγρίτα, την ευχαρίστησε για την πρόθεση της και για την προσπάθεια που έγινε και παράλληλα, ζήτησε να μεταφέρει στους πολίτες του Δήμου και ειδικά σε όσους τάχθηκαν κατά της επίσκεψης του ορισμένες σκέψεις του.

Ζήτησε να ενημερωθούν ότι κατανοεί πλήρως τις διαφωνίες τους, τις ανησυχίες τους και τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή τους την απόφαση.

 

Σέβεται και κατανοεί την απόφαση τους και τους αγώνες τους.

 

Εύχεται, σε άλλο χρόνο και υπό διαφορετικές συνθήκες, να συναντηθούμε.

 

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΓΝΗ ΔΟΥΒΙΤΣΑ

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Άγιος Φανούριος …των χαμένων ανθρώπων & πραγμάτων - Η Παράδοση, το έθιμο, συνταγή για φανουρόπιτα

24/08/25 11:22 πμ

Ο Άγιος Φανούριος …των χαμένων ανθρώπων & πραγμάτων – Η Παράδοση, το έθιμο, συνταγή για φανουρόπιτα

Τα δίδυμα πάντα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια

24/08/25 1:44 μμ

Τα δίδυμα πάντα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια

Πόρτο Κουφό: Ο κρυμμένος παράδεισος της Σιθωνίας - video

24/08/25 1:32 μμ

Πόρτο Κουφό: Ο κρυμμένος παράδεισος της Σιθωνίας – video

Δημήτρης Κωνσταντάρας: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος σε ηλικία 79 ετών

24/08/25 6:29 μμ

Δημήτρης Κωνσταντάρας: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος

Η ιστορία πίσω από τη «μπλούζα souvenir»

24/08/25 1:18 μμ

Η ιστορία πίσω από τη «μπλούζα souvenir»

Στις φυλακές Κομοτηνής ο Βούλγαρος οδηγός του τραγικού δυστυχήματος στην Εγνατία οδό

24/08/25 12:47 μμ

Στις φυλακές Κομοτηνής ο Βούλγαρος οδηγός του τραγικού δυστυχήματος στην Εγνατία οδό

Κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

24/08/25 12:39 μμ

Κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

24/08/25 12:27 μμ

Οι παλιές ονομασίες των χωριών του νομού Σερρών – Ονόματα

24/08/25 11:43 πμ

Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Η τελευταία ανάρτησή της στο Instagram έξι μήνες πριν φύγει από τη ζωή

Feng Shui: 2 αντικείμενα που πρέπει να βάλεις στο σαλόνι για να φέρεις ειρήνη κι ευτυχία στη ζωή σου

24/08/25 11:30 πμ

Feng Shui: 2 αντικείμενα που πρέπει να βάλεις στο σαλόνι για να φέρεις ειρήνη κι ευτυχία στη ζωή σου

Φανουρόπιτα με μέλι και σταφίδες

24/08/25 11:19 πμ

Φανουρόπιτα με μέλι και σταφίδες

Απέπλευσε το «Blue Star Mykonos» μετά την άρση της απαγόρευσης απόπλου

24/08/25 11:15 πμ

Απέπλευσε το «Blue Star Mykonos» μετά την άρση της απαγόρευσης απόπλου