Για μία πρωτοφανή ύφεση, χειρότερη από αυτή που αντιμετωπίσαμε το 2010» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.     Ο κ. Χαρίτσης πρόσθεσε ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Για μία πρωτοφανή ύφεση, χειρότερη από αυτή που αντιμετωπίσαμε το 2010» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

 

 

Ο κ. Χαρίτσης πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με τους περισσότερους διεθνείς αναλυτές, η κρίση θα είναι βαθιά και η ελληνική οικονομία θα επηρεαστεί πολύ περισσότερο από άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες, όχι μόνο λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της αλλά και επειδή ακόμη και πριν τον κορωνοϊό είχαμε επιβράδυνση της ελληνικής οικονομίας. Ενώ επί κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η οικονομία έτρεχε με ρυθμό 2,8%, έφτασε στο 1% στο τέλος του χρόνου».

Advertisement
MEGA

Στηλίτευσε τα αποσπασματικά μέτρα της κυβέρνησης για τη διαχείριση της κρίσης, λέγοντας ότι «από την αρχή η κυβέρνηση έπρεπε να εφαρμόσει ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα στήριξης εργαζομένων, επιχειρήσεων και νοικοκυριών, για μην μπούμε στο σπιράλ της ύφεσης. Δεν αρκεί η αναστολή των υποχρεώσεων, καθώς μιλάμε για ολόκληρους κλάδους που κινούνται με μηδενικούς τζίρους…Αντίστοιχα πρέπει να στηριχθεί και το εισόδημα των εργαζομένων, καθώς η ιδιωτική κατανάλωση αποτελεί μεγάλο μέρος του ΑΕΠ”.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «Όσο καθυστερεί η ουσιαστική στήριξη της οικονομίας, τα έσοδα του κράτους δεν μπορούν να ανακάμψουν. Θα βρεθούμε σε ένα φαύλο κύκλο που και η οικονομία θα είναι στάσιμη και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα επώδυνα για την ελληνικά οικονομία».

Αναφερόμενος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές, ο κ. Χαρίτσης κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι προχωρά η ίδια σε διαρροές για πρόωρες εκλογές και μετά διαψεύδει τις πηγές της. “Η κυβέρνηση και όλο το πολιτικό σύστημα θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της κρίσης. Αυτό έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και όχι πολιτικά παιχνίδια». Πρόσθεσε ότι «λόγω της ολιγωρίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη μπορεί να οδηγηθούμε σε μία μη διαχειρίσιμη κατάσταση στη οικονομία και ενδέχεται οι πρόωρες εκλογές να καταστούν αναπόφευκτες. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε ξανά ευθύνες σε πολύ δύσκολες συνθήκες» κατέληξε.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος - Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

13/01/26 12:12 πμ

Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος – Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

Σωκράτης Φάμελλος; «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

13/01/26 12:00 πμ

Σωκράτης Φάμελλος: «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

12/01/26 11:59 μμ

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο

12/01/26 11:58 μμ

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο

Συνταγή για μοσχαράκι στιφάδο που λιώνει στο στόμα

12/01/26 11:57 μμ

Συνταγή για μοσχαράκι στιφάδο που λιώνει στο στόμα

Σε καλό κλίμα οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ΣΑΕΚ στον δήμο Πολυγύρου

12/01/26 11:55 μμ

Σε καλό κλίμα οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ΣΑΕΚ στον δήμο Πολυγύρου

Η Ai, η χιμπατζής-"θαύμα" πέθανε σε ηλικία 49 ετών

12/01/26 11:53 μμ

Η Ai, η χιμπατζής -“θαύμα” πέθανε σε ηλικία 49 ετών

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Μαδρίτη: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και τον Βασιλιά Φελίπε

12/01/26 11:52 μμ

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Μαδρίτη: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και τον Βασιλιά Φελίπε

Δύο συλλήψεις για παραβίαση ορίων ταχύτητας- Οδηγούσε με 128 χλμ σε περιοχή με όριο τα 50χλμ

12/01/26 11:51 μμ

Δύο συλλήψεις για παραβίαση ορίων ταχύτητας- Οδηγούσε με 128 χλμ σε περιοχή με όριο τα 50χλμ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ - Αντώνης Μωυσίδης: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ασκεί, αλλά εφαρμόζει πολιτικές. Ποτέ δεν είχα δεχθεί πίεση

12/01/26 11:46 μμ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ – Αντώνης Μωυσίδης: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ασκεί, αλλά εφαρμόζει πολιτικές. Ποτέ δεν είχα δεχθεί πίεση

Σέρρες: Με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Αγίου Ιωάννη "Αλησμόνητες Πατρίδες" - video

12/01/26 8:16 μμ

Σέρρες: Με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Αγίου Ιωάννη “Αλησμόνητες Πατρίδες” – video

Χτύπησε και τον νομό Σερρών η κακοκαιρία - Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες - video

12/01/26 8:10 μμ

Χτύπησε και τον νομό Σερρών η κακοκαιρία – Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – video