Αλ. Τσίπρας: Η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ να μην οδηγήσει σε παζάρι με την Τουρκία για πώληση πολεμικών αεροσκαφών

Η προοπτική ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι παγκόσμιες και ευρωπαϊκές εξελίξεις, συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής της Φινλανδίας (πρώην πρωθυπουργό και αρχηγό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος) Antti Rinne και τον Jussi Saramo, επικεφαλής της Κ.Ο. της Αριστερής Συμμαχίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας «επεσήμανε ότι η απόφαση για ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ είναι σεβαστή, καθώς ανήκει στον φινλανδικό λαό. Προσέθεσε ότι για να υποστηριχθεί, θα πρέπει να μην οδηγεί σε παραβίαση των αρχών της Φινλανδίας όσον αφορά την τήρηση του κράτους δικαίου και τη διατήρηση του εμπάργκο όπλων σε χώρες που διενεργούν επιθετικές επιχειρήσεις, όπως η Τουρκία. Κυρίως, δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε παζάρια του ΝΑΤΟ για πώληση αεροσκαφών στην Τουρκία, δεδομένων των επιθετικών ενεργειών της στο Αιγαίο».

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ο Αλέξης Τσίπρας «υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό η Φινλανδία και άλλες χώρες της δυτικής και βόρειας Ευρώπης να μάθουν από τα λάθη του παρελθόντος και να επανεξετάσουν τις θέσεις τους για αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, ειδικά δεδομένων των σοβαρών οικονομικών επιπτώσεων του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία».


Babis


Στη συνάντηση συμμετείχαν ο τομεάρχης Ευρωπαίων Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Μπουρνούς και ο διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου, Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Πηγή ΑΠΕ

ΠολιτικήΑλ. Τσίπρας: Η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ να μην οδηγήσει σε...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σ. Φάμελλος: Οι εργαζόμενοι και σήμερα διεκδικούν τα δικαιώματά τους στην εργασία

«Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια ημέρα μνήμης και αγώνα....

Δ. Κουτσούμπας: Το πραγματικό δίλημμα της εποχής μας είναι σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα

«Αυτό το σάπιο σύστημα, αυτό το διεφθαρμένο κράτος των...

Νίκη Κεραμέως: Περισσότερες δουλειές, καλύτεροι μισθοί, περισσότερη ασφάλεια στην εργασία, με πράξεις

«Περισσότερες δουλειές, καλύτεροι μισθοί, περισσότερη ασφάλεια στην εργασία, με...

Κυρ. Μητσοτάκης: «15 πολιτικές της κυβέρνησης για την εργασία»

Τις 15 πολιτικές της κυβέρνησης "για την εργασία" με...

Τελευταία Νέα