«Οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια από τη διαχείριση της πανδημίας που έχει κάνει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, να αισθάνονται ανασφάλεια από τις πράξεις και κυρίως από ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια από τη διαχείριση της πανδημίας που έχει κάνει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, να αισθάνονται ανασφάλεια από τις πράξεις και κυρίως από τις εγκληματικές παραλείψεις τους», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι «δεν έχουν όμως κανέναν λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια απέναντι στο εμβόλιο και τον εμβολιασμό».

Ειδικότερα, στις δηλώσεις του μετά τον εμβολιασμό του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «το εμβόλιο είναι ένα όπλο που μας προσφέρει η επιστήμη για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, τον ιό», για να σχολιάσει πως «μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα γρήγορα να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες», όμως, «δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα». Διότι, όπως προσέθεσε, «οι δόσεις που έχουν εξασφαλιστεί μέχρι στιγμής δεν μπορούν να μας κάνουν αισιόδοξους ότι θα δημιουργηθεί μιας ασπίδα προστασίας απέναντι στον ιό στην κοινότητα, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, μέχρι το επόμενο φθινόπωρο…». Συνεπώς, σημείωσε, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, «το σημαντικό αυτό όπλο που μας προσφέρει η επιστήμη, δεν είναι ικανό από μόνο του για να μας προστατέψει από ενδεχόμενο τρίτο κύμα τους επόμενους μήνες».

Κατόπιν αυτών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «έχοντας τη γνώση των δέκα πρώτων μηνών, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από την πλευρά της κυβέρνησης να ρίχνει όλες τις ελπίδες στον εμβολιασμό και να μην κινείται ταυτόχρονα προκειμένου: να ενισχύσει το ΕΣΥ, να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμων ιατρών και νοσηλευτών, να δώσει κίνητρα σε γιατρούς μέσα από την αναβάθμιση του μισθολογίου ώστε να έρθουν να ενταχθούν στο ΕΣΥ, να ενισχύσει την πρωτοβάθμια φροντίδα, να δώσει δωρεάν συνταγογράφηση στα τεστ ώστε να υπάρχει σκανάρισμα του πληθυσμού, να ενισχύσει όλα αυτά τα πιλοτικά και πειραματικά προγράμματα φαρμακευτικών αγωγών γιατί το ζήτημα είναι να σώσουμε όσο περισσότερους συνανθρώπους μας μπορούμε να σώσουμε, μέσα στις ΜΕΘ και έξω απ’ αυτές, που θα μολυνθούν από τον ιό ενόσω θα τρέχει το πρόγραμμα του εμβολιασμού».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «χρειάζεται λοιπόν σοβαρότητα και υπευθυνότητα», σχολιάζοντας ότι «δεν δείχνει σοβαρότητα μια κυβέρνηση που θέλει να στήσει επικοινωνιακά σόου για να παραλάβει τρεις κούτες εμβολίου». Χρειάζεται, είπε, «υπευθυνότητα και σχέδιο το οποίο απαιτεί ενίσχυση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ενίσχυση κυρίως των ευπαθών ομάδων και σκανάρισμα του πληθυσμού με μαζικά δωρεάν τεστ».

Advertisement
MEGA

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε όλες και όλους «που ακόμα και σήμερα έχουν αμφιβολίες και αισθάνονται επιφυλακτικότητα απέναντι στον εμβολιασμό και το εμβόλιο, να προσέλθουν. Γιατί έστω για τη δύναμη που μπορούμε να προσθέσουμε στην κοινή μας μάχη για τον ιό, που είναι ο εμβολιασμός, έστω και αργά, έστω και στους ρυθμούς που γίνεται, θα πρέπει όλοι μας με το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί, να σπεύσουμε». «Δεν υπάρχει λόγος επιφύλαξης, πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας», υπογράμμισε.

πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

21/02/26 9:30 μμ

Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

Σέρρες: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

21/02/26 9:28 μμ

Σέρρες: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

21/02/26 9:24 μμ

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

Στο «κενό» βρέθηκαν πελάτες την ώρα του φαγητού σε κατάστημα εστίασης στην Πάνδροσο Ροδόπης.

21/02/26 9:06 μμ

Ροδόπη: Κατέρρευσε πάτωμα ταβέρνας, εννέα άτομα στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

21/02/26 8:53 μμ

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

21/02/26 8:40 μμ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

21/02/26 8:32 μμ

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι

21/02/26 10:33 πμ

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι – Συνταγή

Θεσσαλονίκη : Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

21/02/26 10:24 πμ

Θεσσαλονίκη: Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

21/02/26 9:45 πμ

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

Η Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

21/02/26 9:25 μμ

Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

Λαχταριστή γαλατόπιτα, παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή, χωρίς φύλλο, γλυκιά και αφράτη

21/02/26 12:17 πμ

Γαλατόπιτα παραδοσιακή