Για τις 3 ώρες που πέρασε στα χέρια τριών διαρρηκτών στο σπίτι τους στον Άλιμο το βράδυ της Δευτέρας μίλησε η σύζυγος του επιχειρηματία που έγινε στόχος. Όπως εξήγησε «ήμασταν σε έναν ... Περισσότερα

Άλιμος: Η σύζυγος του επιχειρηματία περιέγραψε τις 3 ώρες στα χέρια των διαρρηκτών – Γιατί τους έδωσε μια εικόνα της Παναγίας

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Για τις 3 ώρες που πέρασε στα χέρια τριών διαρρηκτών στο σπίτι τους στον Άλιμο το βράδυ της Δευτέρας μίλησε η σύζυγος του επιχειρηματία που έγινε στόχος.

Όπως εξήγησε «ήμασταν σε έναν βοηθητικό χώρο στο ισόγειο όταν ξαφνικά είδαμε από τη σκάλα που ήταν απέναντί μας να κατεβαίνουν δύο άτομα. Αρχικά νομίσαμε ότι ήταν πλάκα των παιδιών μας, αλλά είδαμε δύο άνδρες με όπλα».

«Ο ένας σημάδευε εμένα και ο άλλος τον σύζυγο. Ήρθαν καταπάνω και μας πήραν τα κινητά. Με σήκωσαν και με έβαλαν δίπλα στον σύζυγό μου, άνοιξαν το παράθυρο και μπήκε και ο τρίτος με ένα μεγάλο σακ βουαγιάζ. Επέμεναν πάρα πολύ ότι έχουμε λίρες, τούβλα χρυσού και πάρα πολλά λεφτά. Όταν μπήκε ο τρίτος είπε “κλείσε το πατζούρι και αν δεν θέλετε φασαρίες πείτε μας πού είναι τα λεφτά» συνέχισε η γυναίκα που μίλησε στο MEGA.

Σύμφωνα με την ίδια οι διαρρήκτες διέλυσαν το σπίτι αναζητώντας κλοπιμαία: «Το θέμα είναι οτι δώσαμε όσα χρήματα είχαμε στις τσάντες μας, δεν είχαμε ρευστό. Τους έδειξα τον χώρο που είχα κοσμήματα και αυτοί γελούσαν λέγοντας ότι θέλουμε τα πολλά. Όσο εμείς τους λέγαμε ότι δεν έχουμε αυτά που ήθελαν, τόσο τα έσπαγαν. Έχουμε χρηματοκιβώτιο αλλα για καλή μου τύχη δεν είχαμε τίποτα μέσα και ήταν επάνω το κλειδί».

Οι απειλές και η προσευχή στην Παναγία

Την πρώτη ώρα οι διαρρήκτες έσπαγαν και φώναζαν λέγοντας «τώρα θα δείτε. Αυτός που μας φυλούσε δεν μιλούσε άσχημα, ο άλλος μιλούσε πολύ άσχημα στον σύζυγο, τον απειλούσε “θα σου κόψουμε τα τέσσερα δάχτυλα, τώρα έρχεται η ώρα σου”. Μιλούσαν ελληνικά αλλά με σπαστή προφορά».

«Εγώ σκεφτόμουν ότι έτσι και γίνει κανά αστείο και πειράξουν τον σύζυγο θα πάθω τίποτα. Έκανα συνεχώς προσευχή μέσα μου, ήταν και το καντήλι αναμένο. Προσευχόμουν στην Παναγία. Μετά από μια ώρα μου πέρασε από το μυαλό ότι δεν θα βγούμε ζωντανοί και μου πέρασε από το μυαλό “Παναγία μου αν είναι να φύγουμε, να γίνει μια και έξω, να μην περάσουμε βασανιστήρια” αλλά μέσα από αυτό πήρα θάρρος» συνέχισε την περιγραφή της η σύζυγος του επιχειρηματία στον Άλιμο.

Η εικόνα που υποσχέθηκε σε έναν διαρρήκτη

«Αυτοί μου έλεγαν “είμαστε φτωχοί και εσείς πλούσιοι” και εγώ τους έλεγα “δεν είμαστε πλούσιοι, σου είπαν ψέματα, δεν είναι αυτό που βλέπεις”. Όταν μου είπε κάποια στιγμή “ξέρεις τι έχω περάσει εγώ, πείνα”, επειδή θέλω να βλέπω την καλή πλευρά συγκινήθηκα και θυμήθηκα ότι σε μια τσάντα είχα ένα κομποσκοίνι που μου είχε δώσει ένας Αγιορείτης. Πήρα το θάρρος και του είπα “πιστεύω κατά βάθος ότι είσαι καλός άνθρωπος και θέλω μια χάρη. Στην τσάντα εκεί έχω κάτι πολύτιμο για μένα και για σας άχρηστο”. Ευτυχώς το είχα δεμένο το κομποσκοίνι από το χερούλι. Του έκανε εντύπωση. Όταν έφτασα κάπου στη μέση και προσευχόμουν και γι αυτόν του είπα “αν με ρωτάς τι κάνω προσεύχομαι για σένα να σε βοηθήσει η παναγία να ξεπεράσεις τα εμπόδια της ζωής σου για να κάνεις μια πιο όμορφη ζωή”. Του είπα “να ξέρεις όταν φύγεις θα σου δώσω μια εικόνα της Παναγίας της Ελευθερώτριας”» συνέχισε την περιγραφή της η γυναίκα.

Όπως είπε «μετά από αυτό άρχισε να χαλαρώνει. Ο άλλος πήγε να σπάσει ένα συρτάρι και του φώναξε “ε, δεν σπάμε, δεν σπάμε”. Του είπα τότε “ξέρω ότι κατα βάθος είσαι καλό παιδί, κι εμεις το χρωστάμε το σπίτι”. Κάποια στιγμή του ζήτησα το πιεσόμετρο, του έφερα το νερό και κάποαι στιγμή είπα στον συζυγό μου “θα έρθει και το παιδί”. Με ρώτησε ποιος θα έρθει, του είπα το παιδί μου από τη δουλειά και αποφάσισαν να φύγουν».

«Εκείνη την ώρα του λέω σου υποσχέθηκα κάτι, σου χρωστάω κάτι. Έβγαλα την εικόνα και του την έβαλα στο στήθος του. Με ρώτησε “να την πάρω”, του απάντησα “στη χαρίζω” και εκεί είπα ότι έγινε θαύμα γιατί γύρισε και μου λέει σου υπόσχομαι ότι “αν με βοηθήσει η Παναγία σου, θα έρθω χωρίς τη μάσκα, να σου συστηθώ και να σου ζητήσω συγγνώμη”» κατέληξε στην περιγραφή της η σύζυγος του επιχειρηματία για όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας στον Άλιμο

πηγή protothema.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γ. Μυλωνάκης για δημοσίευμα «Documento»: «Καμία Εισαγγελία δεν είναι στην "πόρτα" μου»

14/09/25 11:59 μμ

Γ. Μυλωνάκης για δημοσίευμα «Documento»: «Καμία Εισαγγελία δεν είναι στην “πόρτα” μου»

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ να νικήσει 2-1 τον ΟΦΗ

14/09/25 11:54 μμ

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ να νικήσει 2-1 τον ΟΦΗ

Ο Ντένις Σρέντερ MVP του Ευρωμπάσκετ 2025

14/09/25 11:50 μμ

Ο Ντένις Σρέντερ MVP του Ευρωμπάσκετ 2025

Ευρωμπάσκετ 2025: Στην καλύτερη πεντάδα ο Γιάννης Αντετοκούμπο

14/09/25 11:45 μμ

Ευρωμπάσκετ 2025: Στην καλύτερη πεντάδα ο Γιάννης Αντετοκούμπο

Γύρος Ισπανίας: Διεκόπη η ειδική διαδρομή λόγω διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων

14/09/25 11:39 μμ

Γύρος Ισπανίας: Διεκόπη η ειδική διαδρομή λόγω διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων

Παρουσία του Σ. Φάμελλου στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

14/09/25 11:35 μμ

Παρουσία του Σ. Φάμελλου στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Κέρκυρα: Η προσφυγική μνήμη σήμερα - Μαρτυρίες και βιώματα των απογόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής

14/09/25 11:29 μμ

Κέρκυρα: Η προσφυγική μνήμη σήμερα – Μαρτυρίες και βιώματα των απογόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής

Ευρωμπάσκετ 2024: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Γερμανία

14/09/25 11:14 μμ

Ευρωμπάσκετ 2025: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Γερμανία

Το Κάστρο της Μεθώνης στο αγιάζι των αιώνων

14/09/25 11:00 μμ

Το Κάστρο της Μεθώνης στο αγιάζι των αιώνων – Δείτε video

Γ. Γεραπετρίτης: Άμεσα η έναρξη των συζητήσεων για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με Λιβύη

14/09/25 10:50 μμ

Γ. Γεραπετρίτης: Άμεσα η έναρξη των συζητήσεων για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με Λιβύη

Σπανούλης: «Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω σε όλη την Ελλάδα»

14/09/25 10:44 μμ

Σπανούλης: «Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω σε όλη την Ελλάδα»

Ξέσπασε σε κλάματα ο Giannis - «Το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής μου» -video

14/09/25 10:37 μμ

Ξέσπασε σε κλάματα ο Giannis – «Το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής μου» -video