Από αλβανικά πυρά έπεσε νεκρός ο Έλληνας ομογενής Κωνσταντίνος Κατσιφάς μετά από επεισόδιο σε χωριό του Αργυροκάστρου.   Σύμφωνα με πληροφορίες της Αλβανικής αστυνομίας, ειδικές δυνάμεις είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Από αλβανικά πυρά έπεσε νεκρός ο Έλληνας ομογενής Κωνσταντίνος Κατσιφάς μετά από επεισόδιο σε χωριό του Αργυροκάστρου.

Advertisement
 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αλβανικής αστυνομίας, ειδικές δυνάμεις είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψή του, μετά το επεισόδιο σε χωριό του Αργυρόκαστρου, όπου ο ομογενής πυροβόλησε κατά αστυνομικών όταν κατέβασαν την σημαία που είχε υψώσει σε στρατιωτικό νεκροταφείο ελλήνων πεσόντων.

 

Μετά απο καταδίωξη από ισχυρές ειδικές δυνάμεις και ελικόπτερα , ο 35χρονος εντοπίστηκε στο υδραγωγείο της πόλης, όπου περικυκλώθηκε απο αστυνομικούς, σύμφωνα με όσα αναφέρει το himara.gr.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αλβανικής αστυνομίας, αρνήθηκε να παραδοθεί και άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να δεχτεί τα πυρά των ειδικών δυνάμεων και να πέσει νεκρός.

 

Όπως αναφέρουν τα Μέσα Ενημέρωσης της Αλβανίας πρόκειται για τον 35χρονο Κωσταντίνο Κατσιφά με καταγωγή από τα Ιωάννινα, που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

 

Το χωριό Βουλιαράτι, όπου έγινε το περιστατικό, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης στη Βόρειο Ήπειρο, στη νότια Αλβανία. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στο νομό Αργυροκάστρου.

 

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

 

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για το θάνατο Έλληνα πολίτη κατά ανταλλαγή πυροβολισμών στους Βουλιαράτες Αλβανίας

 

Οι ελληνικές αρχές, σε επαφή με τις αλβανικές, παρακολούθησαν στενά και από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη επεισοδίου στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας, όπου Έλληνας υπήκοος φέρεται να άνοιξε πυρ με όπλο καλάσνικοφ εναντίον οχήματος της αλβανικής αστυνομίας, η οποία και επιχείρησε τη σύλληψή του.

 

Πριν λίγο ενημερωθήκαμε επισήμως ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός.

 

Εκφράζουμε τη βαθειά λύπη μας για το θάνατο του Έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.

 

Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.

 

Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα.

 

Η ανακοίνωση της ΝΔ

 

Advertisement

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Την ημέρα που οι απανταχού Έλληνες, γιορτάζουν το ηρωικό ΟΧΙ, το αλβανικό έπος και τους νεκρούς μας, ένα τραγικό γεγονός ήρθε να βαρύνει την ψυχή μας.

 

Ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσιφάς, μέλος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας που γιόρταζε και αυτός, υψώνοντας την ελληνική σημαία στο νεκροταφείο των Ελλήνων Πεσόντων του Αλβανικού Έπους στις Βουλιαράτες, πλήρωσε με τη ζωή του την έκφραση της πατριωτικής του ευαισθησίας.

 

Οι αλβανικές αρχές οφείλουν άμεσα να διευκρινίσουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες οδηγήθηκαν τα πράγματα στο τραγικό αυτό γεγονός.

 

Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε έντονο διάβημα προς την αλβανική κυβέρνηση απαιτώντας πλήρη ενημέρωση, άμεση διερεύνηση των γεγονότων και απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν.

 

Καλούμε, τέλος, τα μέλη της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους».

 

[thessnews.gr]


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύλληψη 59χρονου για διαρρήξεις σε αποθήκες σπιτιών και επιχειρήσεων στη Θέρμη

17/12/25 12:07 μμ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 59χρονου για διαρρήξεις σε αποθήκες σπιτιών και επιχειρήσεων στη Θέρμη

Εκλογές ΛΑΜΣ: Ο Πασχάλης Θεοχαράκης νέος πρόεδρος - video

17/12/25 12:03 μμ

Εκλογές ΛΑΜΣ: Ο Πασχάλης Θεοχαράκης νέος πρόεδρος – video

Σφυροκόπημα από τα funds: Επιθετικοί πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας - "Τα ψυχοφάρμακα πάνε σύννεφο"

17/12/25 12:02 μμ

Σφυροκόπημα από τα funds: Επιθετικοί πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας – “Τα ψυχοφάρμακα πάνε σύννεφο”

17/12/25 12:02 μμ

Πιλοτική 24ωρη λειτουργία έξι λεωφορειακών γραμμών κατά τις εορτές αποφάσισε ο ΟΣΕΘ

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ενημέρωση από τον ΑΝΤ1 για ρεπορτάζ που αφορά τον Γ. Ξυλούρη ζητά η ΝΔ

17/12/25 11:58 πμ

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ενημέρωση από τον ΑΝΤ1 για ρεπορτάζ που αφορά τον Γ. Ξυλούρη ζητά η ΝΔ

Ενημερωτική διάλεξη για το gov.gr στον Δήμο Σερρών

17/12/25 11:25 πμ

Ενημερωτική διάλεξη για το gov.gr στον Δήμο Σερρών

Σέρρες: Χωρίς νερό σήμερα πολλοί δρόμοι λόγω βλάβης

17/12/25 11:15 πμ

Σέρρες: Χωρίς νερό σήμερα πολλοί δρόμοι λόγω βλάβης

Το σπίτι της ταινίας «Home Alone» θα ανακαινισθεί στην αισθητική της δεκαετίας του '90

17/12/25 10:42 πμ

Το σπίτι της ταινίας «Home Alone» θα ανακαινισθεί στην αισθητική της δεκαετίας του ’90

Ξυλούρης: Η απάντησή του για τον λόγο που επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

17/12/25 9:46 πμ

Ξυλούρης: Η απάντησή του για τον λόγο που επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως το μεσημέρι οι πληρωμές της Βασικής και της Αναδιανεμητικής Ενίσχυσης

17/12/25 9:39 πμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως το μεσημέρι οι πληρωμές της Βασικής και της Αναδιανεμητικής Ενίσχυσης

Σταθερά στα αγροτοκτηνοτροφικά μπλόκα που έχουν στήσει στα τελωνεία των Ευζώνων και της Νίκης, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς και στον Προμαχώνα και την Εξοχή, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, παραμένουν οι παραγωγοί, προχωρώντας και σήμερα σε πολύωρους αποκλεισμούς, τόσο στο ρεύμα εισόδου όσο και στο ρεύμα εξόδου. Ειδικότερα, οι παραγωγοί στο τελωνείο του Προμαχώνα προχωρούν και σήμερα σε πολύωρο αποκλεισμό του σημείου από τις 12 το μεσημέρι και για οκτώ ώρες, με την κινητοποίηση να αφορά αποκλειστικά τα φορτηγά διεθνών μεταφορών. Η διέλευση των Ι.Χ. αυτοκινήτων και των λεωφορείων παραμένει ελεύθερη. Στο σημείο βρίσκονται οδηγοί φορτηγών, ενώ το μπλόκο ενισχύεται και από εκπροσώπους άλλων εργατικών σωματείων, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει να δώσουν στις 11:30 σήμερα το πρωί το «παρών» στο σημείο. Την ίδια ώρα, σε πλήρη συντονισμό με τους συναδέλφους τους στον Προμαχώνα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Νευροκόπι Δράμας προχωρούν επίσης σε αποκλεισμό οκτώ ωρών κατά το ίδιο χρονικό διάστημα (12:00-20:00). Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος φορτηγών παντός τύπου, ενώ η κυκλοφορία των επιβατικών οχημάτων και των τουριστικών λεωφορείων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών. Οι παραγωγοί στο τελωνείο των Ευζώνων αποφάσισαν σε νέα τους γενική συνέλευση, να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του σημείου από τις 18:00 και για τέσσερις ώρες. Ο αποκλεισμός αφορούν τόσο την είσοδο όσο και την έξοδο από τη χώρα και ισχύει για όλα τα οχήματα, φορτηγά και Ι.Χ., ενώ θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις. Σε αποκλεισμό του τελωνείου της Νίκης από τις 19:00 έως τις 23:00 αποφάσισαν να προχωρήσουν και σήμερα οι παραγωγοί που βρίσκονται στο σημείο, με την κινητοποίηση να αφορά όλα τα φορτηγά. Οι επόμενες κινήσεις των παραγωγών που βρίσκονται στα μπλόκα αναμένεται να καθοριστούν στη νέα σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, αύριο, στις 14.00, στις Σέρρες.

17/12/25 9:34 πμ

Πολύωροι αποκλεισμοί και σήμερα στα τελωνεία Ευζώνων, Νίκης, Προμαχώνα και Εξοχής

Υγεία: Η ουλίτιδα μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρών καρδιαγγειακών επεισοδίων

17/12/25 8:56 πμ

Υγεία: Η ουλίτιδα μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρών καρδιαγγειακών επεισοδίων