Αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ομόφυλα ζευγάρια – Το σαφές μήνυμα Κασσελάκη, οι βουλευτές που έχουν ενστάσεις

Σκληραίνει τη στάση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, απέναντι σε όσους σκέφτονται να διαφοροποιηθούν από τη γραμμή του κόμματος, στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Το τοπίο παραμένει θολό σε σχέση με το αν θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία, ωστόσο στην Πολιτική Γραμματεία που συνεδριάζει μέσω Zoom, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε σαφές μήνυμα στους διαφωνούντες.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο Στέφανος Κασσελάκης προκλήθηκε από τον Γιάννη Ραγκούση, σχετικά με το τι θα γίνει εάν κάποιος δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Θέλω να ξέρω τι θα γίνει αύριο, είτε απέχει κάποιος από την ψηφοφορία, είτε καταψηφίσει» του είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Κασσελάκη να απαντά: «Θα υπάρξουν συνέπειες για όποιον δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια».

Ο Παύλος Πολάκης που ήταν από τους πρώτους που είχαν εκφράσει ενστάσεις επί του νομοσχεδίου, έχει επιλέξει να βρίσκεται στα Χανιά αύριο, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, γεγονός το οποίο μπορεί να του στοιχίσει τη θέση του συντονιστή της ΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, τέσσερις ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρουν με την αποχή ή την καταψήφιση του νομοσχεδίου. Τα ονόματα που ακούγονται είναι των Βασίλη Κόκκαλη, Μίλτου Ζαμπάρα, Αθηνάς Λινού και Νίνας Κασιμάτη.



Babis

Παράλληλα, σχετικά με τον τρόπο εκλογής των συνέδρων ο κ. Κασσελάκης έχει προτείνει να υπάρξει αναβολή μέρους των διαδικασιών, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες αντιδράσεις μέσα στη Γραμματεία και σύμφωνα με πληροφορίες καταλογίζουν στον κ. Κασσελάκη ότι οδηγεί το κόμμα σε ρευστοποίηση.

Αποχώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο κ. Φλαμπουράρης, η κ. Νοτοπούλου και άλλα στελέχη διαφωνώντας με αυτές τις επιλογές του προέδρου.

πηγή enikos.gr

ΠολιτικήΑναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ομόφυλα ζευγάρια – Το σαφές μήνυμα Κασσελάκη,...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

ΥΦΥΠΕΞ Χατζηβασιλείου στο Συνέδριο του ΕΛΚ: Η στρατηγική αυτονομία της ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα

«Η στρατηγική αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει καταστεί αδιαπραγμάτευτη...

Σ. Φάμελλος: «Η κυβέρνηση αφήνει τον πολίτη και τον επιχειρηματία να είναι θύμα της αισχροκέρδειας»

Συνάντηση με εκπροσώπους των συνεταιριστικών φορέων ΕΘ.Ε.Α.Σ. (Εθνική Ένωση...

Θέματα της ευρωπαϊκής άμυνας και της οικονομίας στο επίκεντρο συνάντησης Μητσοτάκη – Μερτς

Με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU και...

Π. Μαρινάκης: Το μοντέλο Τριαντόπουλου είναι οδηγός για την υπόθεση των Τεμπών

«Η ελληνική κυβέρνηση μέσω του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και...

Τελευταία Νέα