Για τις 11 Μαρτίου αναβλήθηκε η συνεδρίαση στο αρμόδιο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την εξέταση των αναδρομικών των δημοσίων Υπαλλήλων, καθώς το Δημόσιο δεν κατέθεσε δήλωση παράστασης με αποτέλεσμα να ... Περισσότερα

Σύνταξη πριν τα 62: Αυτές είναι οι «τυχερές» κατηγορίες ασφαλισμένων

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Για τις 11 Μαρτίου αναβλήθηκε η συνεδρίαση στο αρμόδιο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την εξέταση των αναδρομικών των δημοσίων Υπαλλήλων, καθώς το Δημόσιο δεν κατέθεσε δήλωση παράστασης με αποτέλεσμα να μην εξεταστούν τα αναδρομικά των δημοσίων υπαλλήλων.
Advertisement
 

Από την πλευρά των Συνταξιουχικών όργανα μιλούν για σκοπιμότητες καθώς η καθυστέρηση ωφελεί το Δημόσιο αφού η υπόθεση πάει για τον Μάρτιο και στην συνέχεια θα απαιτηθούν άλλοι δύο μήνες για να βγάλει απόφαση για διενέργεια πιλοτικής δικής εφόσον κρίνει θετικά το αίτημα των συνταξιούχων.

Ειδικότερα σήμερα οι συνταξιούχοι ζήτησαν ουσιαστικά να υπάρξει πιλοτική δίκη στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα αναδρομικά των δημοσίων υπαλλήλων που αφορούν δώρα και επικουρικές συντάξεις. Επίσης ζητούν να κριθεί αντισυνταγματική η διάταξη νόμου που αφήνει έξω από τα αναδρομικά τα δώρα και τις επικουρικές συντάξεις κυρίως για όλους όσοι έχουν ασκήσει αγωγές μετά την δημοσίευση του νόμου, το καλοκαίρι.

Σημειώνοντας δε ότι πρέπει να διευκρινιστεί αν ισχύει για τους συνταξιούχους του Δημοσίου τομέα η παραγραφή των αξιώσεων, 2ετής ή 5ετής για το διάστημα 2015 ως 2017. Ωστόσο σήμερα δεν αποκλείεται το τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου να παραπέμψει το θέμα στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Παράλληλα αύριο ξεκινάει η πιλοτική δίκη του ΣτΕ, που θα κριθεί η υπόθεση με τα νέα αναδρομικά ύψους 2,5 δισ. ευρώ τον παλαιών συνταξιούχων.

Πάντως από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας και του e-ΕΦΚΑ αναφέρουν ότι λόγω και της πανδημίας δεν μπορούν να σηκώσουν ένα ακόμη δημοσιονομικό βάρος ενώ θα έχει επιπτώσεις στον προϋπολογισμό του e-ΕΦΚΑ.

Advertisement
Babis

Πάντως το αποτέλεσμα θα κρίνει τις περίπου 600.000 αγωγές συνταξιούχων που υπολογίζεται ότι έχουν κατατεθεί.

Οι συνταξιουχικες οργανωσεις- μετά την αίτηση ακύρωσης, που κατατέθηκε από το δικηγορικό γραφείο του εργατολόγου Λουκά Αποστολίδη διεκδικούν:

– Επιστροφές μειώσεων επικουρικών συνταξεων (11μήνου Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016).
– Στην εφάπαξ καταβολή του Δώρου κύριας σύνταξης 800 ευρώ και των Δώρων επικουρικής σύνταξης (13η και 14η επικουρικές συντάξεις, όπως ήταν ως το 2012).
– Για όσους πληρώθηκαν τα αναδρομικά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και δεν άσκησαν αγωγές μέχρι τις 8 Οκτώβρη 2020, να μην αποσβένεται το δικαίωμα για τις αξιώσεις τους, που αφορούν τις περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς και τα δώρα”.

Πηγή dikaiologitika.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βράστε μπρόκολο και κουνουπίδι χωρίς να μυρίσει άσχημα το σπίτι

25/10/25 12:34 μμ

Βράστε μπρόκολο και κουνουπίδι χωρίς να μυρίσει άσχημα το σπίτι

Μήλα με κανέλα και μέλι

25/10/25 12:32 μμ

Μήλα με κανέλα και μέλι

Άγιος Δημήτριος: Γιατί θεωρείται προστάτης της Θεσσαλονίκης

25/10/25 12:08 μμ

Άγιος Δημήτριος: Γιατί θεωρείται προστάτης της Θεσσαλονίκης

Καζαντζάκης, ο άνθρωπος που πάλεψε με τα σκοτάδια του για να βρει μια στάλα φως

25/10/25 11:52 πμ

Καζαντζάκης, ο άνθρωπος που πάλεψε με τα σκοτάδια του για να βρει μια στάλα φως

Σέρρες: Δράση για την παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού - video

25/10/25 11:13 πμ

Σέρρες: Δράση για την παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού – video

Δήμος Σερρών: Ομόφωνα ναι η υποβολή αιτήματος στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα ανέργων ΑμεΑ

25/10/25 11:03 πμ

Δήμος Σερρών: Ομόφωνα ναι η υποβολή αιτήματος στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα ανέργων ΑμεΑ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 25 Οκτωβρίου

25/10/25 10:54 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 25 Οκτωβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

25/10/25 10:51 πμ

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Το “Κέντρο Μνήμης Μπέλλες Β΄ Π.Π.” άνοιξε τις πύλες του στο Νέο Πετρίτσι

25/10/25 10:44 πμ

Το “Κέντρο Μνήμης Μπέλλες Β΄ Π.Π.” άνοιξε τις πύλες του στο Νέο Πετρίτσι

4 χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

25/10/25 10:28 πμ

4 χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Μουλάρια και κορμοί δέντρων - Υλοτόμοι στα ψηλά του Βοΐου

25/10/25 10:20 πμ

Μουλάρια και κορμοί δέντρων – Υλοτόμοι στα ψηλά του Βοΐου

"Στον επόμενο τόνο, η ώρα θα είναι": Το τραγικό τέλος της γυναίκας με την "βελούδινη φωνή του ραδιοφώνου"

25/10/25 10:12 πμ

“Στον επόμενο τόνο, η ώρα θα είναι”: Το τραγικό τέλος της γυναίκας με την “βελούδινη φωνή του ραδιοφώνου”