Ανακαλείται γνωστός καφές από τον ΕΦΕΤ

Στην ανάκληση από την αγορά νοθευμένου προϊόντος καφέ προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

 

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης & Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής, διαπίστωσε,

 

μετά από δειγματοληψία και εργαστηριακή ανάλυση που διενεργήθηκε σε εξειδικευμένο εργαστήριο δοκιμών στη Γαλλία, ότι το προϊόν «Καφές espresso αλεσμένος 100% Arabica Gold, συσκευασμένος, με εμπορική ονομασία Danesi Caffe Espresso Italiano Gold Quality, βάρους 250 γρ., αριθμού παρτίδας L12, ημερομηνίας λήξης 19/12/2020, προέλευσης Ιταλίας, εταιρείας παραγωγής και συσκευασίας DANESI CAFFE SPA – ROMA», είναι νοθευμένο σε υψηλό ποσοστό με καφέ ποικιλίας Robusta.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από τις εμπλεκόμενες στην διακίνηση του προϊόντος επιχειρήσεις την άμεση ανάκληση / απόσυρση της ανωτέρω παρτίδας L12, ημερομηνίας λήξης 19/12/2020, ενώ οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.

Babis



Σημειώνεται ότι εν λόγω έλεγχος που αφορούσε στην αυθεντικότητα – γνησιότητα καφέ ποικιλίας Arabica εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό ελέγχων του ΕΦΕΤ για την καταπολέμηση δόλιων πρακτικών και νοθείας στα τρόφιμα με γνώμονα πάντα την προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών.

 

καφές1 epiloges tv

 

newsbeast

ΥγείαΑνακαλείται γνωστός καφές από τον ΕΦΕΤ

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Το γρήγορο περπάτημα είναι ιδανική άσκηση για γυναίκες για να προστατεύσουν την καρδιά τους

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι ένα σύντομο γρήγορο περπάτημα...

Ακμή: Ποιος κίνδυνος αυξάνεται όταν εμφανίζεται σε μεγαλύτερες ηλικίες

Τα άτομα με ακμή διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν...

Χημική ουσία στα πλαστικά συνδέεται με εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους από καρδιοπάθεια

Τα ευρήματα νέας, παγκόσμιας ανάλυσης. Τι ποσοστό της καρδιαγγειακής...

Τελευταία Νέα