Η Επίσκεψη του  υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Τζιτζικώστα σε Δήμους της ΠΕ Σερρών, όπως και οι δηλώσεις που έκανε για τα έργα και τα πεπραγμένα της θητείας του, παρουσιάζοντας μια ... Περισσότερα

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την επίσκεψη του περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα σε δήμους των Σερρών

Epiloges Press

Epiloges Press

Η Επίσκεψη του  υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Τζιτζικώστα σε Δήμους της ΠΕ Σερρών, όπως και οι δηλώσεις που έκανε για τα έργα και τα πεπραγμένα της θητείας του, παρουσιάζοντας μια εικονική πραγματικότητα, όχι μόνο υποτιμάνε τη νοημοσύνη των κατοίκων αλλά φανερώνουν και την επιλεκτικότητα της Περιφέρειας που  από τη μια μεριά δίνει ψίχουλα για έργα βελτίωσης της ποιότητας ζωής, έργα υποδομής και θωράκισης και από την άλλη, κλείνει το μάτι σε εργολάβους και επιχειρήσεις.

Πρόκληση αποτελεί η «προτεραιότητα» που έδωσε η Περιφέρεια σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, όπως ο αποσπασματικός καθαρισμός τμημάτων ποταμών. μόνο σε ορατά σημεία από διασταυρώσεις δρόμων, για το θεαθήναι, ενώ την ίδια στιγμή η λίμνη Κερκίνη, χείμαρροι, ρέματα και ορεινά σημεία των βουνών της ΠΕ Σερρών, έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. Ακόμα και οι παρεμβάσεις στον Στρυμόνα ή σε όποιους παραποτάμους έχουν γίνει, είναι αποσπασματικές και  πραγματοποιούνται μετά από μεγάλες πλημμύρες και καταστροφές. Δε γίνονται σύμφωνα με μελέτες που υπάρχουν από επιστημονικούς φορείς, που αγκαλιάζουν όλη την ΠΕ Σερρών, από τα βουνά της, μέχρι τις εκβολές του Στρυμόνα.  Βλέπετε, τέτοια  έργα είναι υψηλού κόστους  και μη επιλέξιμα από την ίδια την ΕΕ. 

Το οδικό δίκτυο το οποίο εκθείαζε κ. Τζιτζικώστας, το γνωρίζουν καλά οι κάτοικοι που μετακινούνται καθημερινά. Δρόμοι ασυντήρητοι, γεμάτοι λακκούβες, ακαθάριστοι σε σημεία, με γέφυρες και γεφύρια γεμάτα νεροφαγώματα, χωρίς σήμανση, χωρίς φωτισμό σε διασταυρώσεις. Ακόμα και οι κεντρικοί δρόμοι, όπως η ΕΟ Σερρών- Προμαχώνα, Σερρών- Δράμας, Σερρών- Καβάλας, δεν συντηρούνται αλλά «μπαλώνονται» στα επίμαχα σημεία (και για ορισμένα μέτρα) εκ των υστέρων, αφού γίνει η ζημιά.  Όσο για τους αγροτικούς και ορεινούς δρόμους  που καθημερινά διασχίζουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι, δε χρειάζονται σχόλια.  Για το σιδηρόδρομο, ούτε κουβέντα. Ίσως γιατί δεν έχει διόδια….. 

Σχετικά με τις κοινωνικές δομές που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, είναι αναντίστοιχες με τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών. Όσα χρήματα δίνονται μέσω των ΕΣΠΑ είναι γιατί το κράτος και η πολιτεία δεν έχει ως προτεραιότητα την κάλυψη των λαϊκών αναγκών για βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, δομές φροντίδας και απασχόλησης ατόμων με Αναπηρία και ψυχικές παθήσεις, δομές που δεν θα είναι «χώρος φύλαξης»,  αλλά εστίες δημιουργικής, παιδαγωγικής απασχόλησης και φροντίδας των συνανθρώπων μας, με κρατική χρηματοδότηση και προσλήψεις και όχι ψίχουλα που κατευθύνονται μέσω ΕΣΠΑ με ημερομηνία λήξης.  

Όσο για την προστασία της δημόσιας υγείας και το νοσοκομείο Σερρών που επέδειξε η Περιφέρεια, εδώ είναι για γέλια και για κλάματα.  Με 80 εκατομμύρια – «ψίχουλα» που διέθεσε η ΠΚΜ για όλες τις δομές υγείας σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, σε ποιο νοσοκομείο και σε ποια ΚΥ και ποιες δομές υγείας να πρωτοπάνε. Στο Νοσοκομείο Σερρών, που ως κτίριο, η συντήρησή του γίνεται κατά τμήμα και όροφο, όταν και άμα υπάρχουν χρήματα; Όταν η Διοίκηση Τζιτζικώστα, αγνοούσε τα αιτήματα των υγειονομικών εδώ και χρόνια; Όταν στην περίοδο της πανδημίας, αντί να συμβάλει στη θωράκιση με έμψυχο επιστημονικό και λοιπό προσωπικό, «έκανε την πάπια»;  Ο σύγχρονος ιατρικός εξοπλισμός από ποιους γιατρούς και υγειονομικούς θα λειτουργήσει; Μήπως από αυτούς που μετακινούνται σε άλλες πόλεις, η από τους γιατρούς που παραιτούνται γιατί δεν αντέχουν να εργάζονται ασταμάτητα;  Μάλλον ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ήθελε να πει για την ενίσχυση της ιδιωτικής υγείας, που κάνει χρυσές δουλειές πατώντας στην ανάγκη των ασθενών και των συνανθρώπων μας. 

Είναι ντροπή για όλους τους κατοίκους της περιοχής μας, εν έτη 2023, να ζούνε σε μια τόσο πλούσια παραγωγική περιοχή και να μην μπορούν να ικανοποιήσουν βασικές ανάγκες. Να μην μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, νε έχουν ελεύθερο χρόνο για τις οικογένειές τους,  οι άνθρωποι του μόχθου, οι αγροτοκτηνοτρόφοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι, η νέα γενιά. Να στερούνται το δικαίωμα στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την αναψυχή σε χώρους φυσικού κάλλους, μέσα στον ίδιο το νομό μας. 

Για όλα τα παραπάνω, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι υποψήφιοι δήμαρχοι και όλοι όσοι συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, της διεκδίκησης και της ενίσχυσης του ρεύματος ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων που θα αμφισβητεί την ανάπτυξη των λίγων. Θα προβάλλει τις ανάγκες των πολλών για Παιδεία, Υγεία, για πολιτισμό, για αντιπλημμυρική προστασία  και θωράκιση σε όλη την περιοχή μας, για να δοθούν ανάσες ανακούφισης και ελπίδας σε όλες τις λαϊκές οικογένειες του τόπου μας.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σάββατο του Λαζάρου σήμερα – Γιατί δεν χαμογέλασε ξανά μετά την ανάστασή του

03/04/26 10:26 μμ

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα – Γιατί δεν χαμογέλασε ξανά μετά την ανάστασή του

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια - Έθιμα του Λαζάρου σε όλη την Ελλάδα

03/04/26 8:46 πμ

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια – Έθιμα του Λαζάρου σε όλη την Ελλάδα

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

03/04/26 10:27 μμ

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

Σάββατο του Λαζάρου- Έθιμα από όλη την Ελλάδα

03/04/26 10:25 μμ

Σάββατο του Λαζάρου – Έθιμα από όλη την Ελλάδα

Έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ

03/04/26 10:21 μμ

Έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ασχημονεί και παρανομεί σε κάθε της παράσταση ενώπιον του δικαστηρίου

03/04/26 10:02 μμ

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ασχημονεί και παρανομεί σε κάθε της παράσταση ενώπιον του δικαστηρίου

Τρεις καταξιωμένοι σεφ μαγείρεψαν νηστίσιμες συνταγές στο Καπάνι

03/04/26 9:58 μμ

Τρεις καταξιωμένοι σεφ μαγείρεψαν νηστίσιμες συνταγές στο Καπάνι

Πέλλα: Πήραν 146 λίρες και 4.000 ευρώ από ηλικιωμένη με πρόσχημα πρόστιμο για αδήλωτα τιμαλφή

03/04/26 9:51 μμ

Πέλλα: Πήραν 146 λίρες και 4.000 ευρώ από ηλικιωμένη με πρόσχημα πρόστιμο για αδήλωτα τιμαλφή

Χαλκιδική: Διάσωση δύο τσομπανόσκυλων που είχαν εγκλωβιστεί σε βράχους μέσα σε ποταμό

03/04/26 9:47 μμ

Χαλκιδική: Διάσωση δύο τσομπανόσκυλων που είχαν εγκλωβιστεί σε βράχους μέσα σε ποταμό

Δολοφονία στην Καλαμαριά με θύμα 20χρονο - Προσωρινά κρατούμενος και ο δεύτερος φίλος του Κλεομένη

03/04/26 11:56 μμ

Δολοφονία στην Καλαμαριά με θύμα 20χρονο – Προσωρινά κρατούμενος και ο δεύτερος φίλος του Κλεομένη

Bουλή: Το πρωί του Σαββάτου η πρόσβαση των κομμάτων στις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

03/04/26 10:17 μμ

Bουλή: Το πρωί του Σαββάτου η πρόσβαση των κομμάτων στις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Εξάμηνη απαγόρευση εμπορικής αλιευτικής δραστηριότητας για το ευρωπαϊκό χέλι (Anguilla anguilla) για το έτος 2026

03/04/26 9:06 μμ

Εξάμηνη απαγόρευση εμπορικής αλιευτικής δραστηριότητας για το ευρωπαϊκό χέλι (Anguilla anguilla) για το έτος 2026