26 C
Serres

Αναστάτωση στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής – Με ένα ασθενοφόρο η περιοχή

Date:

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος όπου χιλιάδες κόσμου πηγαίνει στη Χαλκιδική, η περιοχή της Κασσάνδρας παραμένει με ένα ασθενοφόρο.

 

Σύμφωνα με διασώστη του ΕΚΑΒ, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε μία Κασσάνδρα που έχει αρχίσει να βουλιάζει από κόσμο θα υπάρχει μόνο μια βάρδια στο ασθενοφόρο της Κασσάνδρας.

 

Από τις 07:00 έως τις 15:00 για το Σάββατο, την Κυριακή και την Δευτέρα.

Ο Αναστάσης Σταφανάκης είναι διασώστης σε πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ και περιγράφει την κατάσταση στο halkidikinews.gr

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε

Θα μπορούσες να το πεις και σκάνδαλο;

ΤοΤριήμερο Αγίου Πνεύματος σε μία Κασσάνδρα που έχει αρχίσει να βουλιάζει από κόσμο και βάρδια στο ασθενοφόρο Κασσάνδρας υπάρχει μόνο μία: 07:00-15:00 για το Σάββατο, την Κυριακή και την Δευτέρα.

Τις υπόλοιπες ώρες θα κλειδώνει, όπως επίσης θα κλειδώσει άλλες 40 φορές μέσα στον μήνα.

Τι σημαίνει αυτό:

Αν κάποιος από εσάς κινδυνέψει όλες αυτές τις ώρες, θα περιμένει μέχρι να φτάσει ασθενοφόρο από πιο μακριά και μόνο αν υπάρχει ελεύθερο.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου υπήρχε πάλι η ίδια κατάσταση, έχοντας μόνο νυχτερινή βάρδια.. Όταν το πρωί της Κυριακής συνέβη καρδιακή ανακοπή ενός ανθρώπου στο Πευκοχώρι, το ασθενοφόρο που ήρθε από μακριά έφτασε σε 90 περίπου λεπτά [!!].

Παρόλα αυτά, καμία καταγγελία δεν έγινε, κανείς δεν άλλαξε αποφάσεις, γιατί ”έτσι είναι η κατάσταση, τι να κάνεις…”.

Για να καταλάβετε τι σημαίνει αυτό το χρονικό πλαίσιο, θα πρέπει να πούμε πως το αντίστοιχο αυτού είναι: καρδιακή ανακοπή στην πλατεία Αριστοτέλους και το ασθενοφόρο να έρχεται από την Δράμα ή την Λάρισα….[;;].

Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό:Το ασθενοφόρο της Κασσάνδρας αποφασίστηκε από τους υπευθύνους πως θα πρέπει να έχει τον μικρότερο αριθμό προσωπικού [7 διασώστες, ενώ τα υπόλοιπα 4 ασθενοφόρα: Μουδανιών, Πολυγύρου, Παλαιοχωρίου και Αγίου Νικολάου, κρίθηκε πως θα πρέπει να επανδρωθούν με τις μεταθέσεις των τελευταίων ετών ως ”πιο κρίσιμα”, διαθέτοντας πλέον από 8 έως 11 διασώστες].

7 διασώστες [και μισό περίπου ασθενοφόρο που στελεχώνουν], σημαίνει 40 περίπου κενά 8ωρα τον μήνα, σε μία Κασσάνδρα που έχει μέσο όρο τα καλοκαίρια κοντά στο μισό εκατομμύριο πληθυσμού [είναι ο πιο συχνός προορισμός τουριστών], οι οποίοι φιλοξενούνται σε ένα κακό-ανεπαρκές οδικό δίκτυο και με μία ιδιόρρυθμη στενόμακρη χερσόνησο που απαιτεί #πολλαααααα λεπτά για να φτάσει το ασθενοφόρο από το ένα σημείο της στο άλλο.

Θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο;

Η εμπειρία μας λέει όχι.

Το 2012 υπήρχαν 11 διασώστες και ζητούσαμε από τότε μόνιμη βοήθεια με δεύτερο ασθενοφόρο τα καλοκαίρια και μία λύση βάσει της λογικής, των ερευνών κ.ο.κ., στέλνοντας αρκετές επιστολές σε Υπουργούς Υγείας, Προέδρους ΕΚΑΒ, Διευθυντές ΕΚΑΒ, υπευθύνους τομέα Χαλκιδικής, Εισαγγελία Πολυγύρου [προσωπική παρουσία πολιτών Κασσάνδρας], χωρίς όμως απάντηση και κάποια μόνιμη λύση.
Κλείσαμε συμβολικά με πολίτες τον δρόμο της Κασσανδρείας και τίποτα δεν έγινε.
Ήρθαν τα κανάλια και τυχαία έφτασε τραυματίας φορτωμένος σε ”κλούβα” λόγω έλλειψης ασθενοφόρου και πάλι τίποτα δεν έγινε.

Στις 27.05.2019 πρωτοκολλήσαμε ακόμη μία επιστολή-διαμαρτυρία στην Υπηρεσία του ΕΚΑΒ ενημερώνοντας για όλα αυτά, χωρίς όμως απάντηση-ανταπόκριση-βοήθεια.

Απεναντίας είδαμε τον αριθμό των διασωστών Κασσάνδρας να συρρικνώνεται αργά-βασανιστικά-σημαντικά και δεν φτάνει αυτό, τους προηγούμενους μήνες μας ανάγκασαν να κάνουμε βάρδιες και σε άλλα ασθενοφόρα άλλου τομέα [;;] με αμφίβολη νομική υπόσταση, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο την δυναμική και τις βάρδιες της Κασσάνδρας.

Όχι λοιπόν σε μόνιμο προσωπικό, όχι σε μηχανή επειγόντων που ζητήσαμε, ακούμε τώρα όχι σε επικουρικό καλοκαιρινό προσωπικό, άρα όχι στην πρόληψη και την κοινή λογική.

Ποια είναι η λύση:

Η λύση είναι δυστυχώς αρκετά λακωνική.
Να προσέχετε όλοι σας περισσότερο…. με σκοπό να μην πάθετε καρδιακές ανακοπές, να μην πνιγείτε από ξένο σώμα, να μην πνιγείτε στη θάλασσα, να μην συγκρουστείτε με τη μηχανή ή το όχημα σας, να μην γλιστρήσετε και πέσετε, γιατί οι πιθανότητες δεν θα είναι υπέρ σας.

Τι μπορούμε να κάνουμε για εσάς:

Κάποιοι από εμάς, είτε επαγγελματίες υγείας είτε κάποιες εκατοντάδες εθελοντές-εκπαιδευμένοι-πιστοποιημένοι μαθητές και πολίτες από διεθνείς επιστημονικούς οργανισμούς, θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε με 34 απινιδωτές που τοποθετήσαμε σε όλες τις κοινότητες, μέχρι να φτάσει το απομακρυσμένο ασθενοφόρο [λίστες με τηλέφωνα υπάρχουν σε όλες τις κοινότητες].
Δεν σηκώνουμε τα χέρια ψηλά, αντιθέτως πεισμώνουμε περισσότερο!!!
Θα δουλέψουμε εθελοντικά πέραν της βάρδιας στο ασθενοφόρο, βοηθώντας έτσι τους αγαπημένους σας αλλά και τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας που τους έχει αγχώσει αυτή η κατάσταση.
Αν θέλεις να αλλάξει η νοοτροπία μιας Χώρας δεν μπορείς να περιμένεις, πρέπει να δράσεις [κάποιος έξυπνος θα το είπε]… ”

 

thessnews.gr

ΕλλάδαΑναστάτωση στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής - Με ένα ασθενοφόρο η περιοχή

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ελληνική Αστυνομία: Πρόσληψη 38 ατόμων για την κάλυψη εποχικών αναγκών

Πρόσληψη 38 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας...

Θεσσαλονίκη- Επεισόδια μετά από καταγγελίες για υπαίθριο πάρτι στην Άνω Πόλη

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στη μία μετά τα μεσάνυχτα...

Κορωνοϊός: Έκτακτη ενημέρωση για τους εμβολιασμούς το απόγευμα

Σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί...

Μεταπτυχιακό εξ αποστάσεως από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου και εξασφάλισε προνομιακά δίδακτρα...