Στη πορεία του χρόνου η σχέση του Έλληνα αστυνομικού με τον πολίτη έχει περάσει από 40 κύματα. Άλλοτε είναι μία σχέση έντονου φόβου, άλλοτε απλής απέχθειας και σε λίγες μόνο ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Στη πορεία του χρόνου η σχέση του Έλληνα αστυνομικού με τον πολίτη έχει περάσει από 40 κύματα. Άλλοτε είναι μία σχέση έντονου φόβου, άλλοτε απλής απέχθειας και σε λίγες μόνο στιγμές ο Έλληνας αστυνομικός αντιμετωπίζεται ως ένας πραγματικός λειτουργός στην υπηρεσία του πολίτη.

 

Ακριβώς αυτή είναι η αποστολή του αστυνομικού. Να φροντίζει για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας του Έλληνα πολίτη και το πράττει εξαιρετικά στα μέτρα των ανθρώπινων δυνατοτήτων. Άλλωστε δεν είναι καθόλου εύκολο σε μία εποχή οικονομικής ασφυξίας, όπου η Ελληνική Αστυνομία αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα σε υποδομές, προσωπικό και εξοπλισμό να επιτελέσει κανείς το καθήκον του. Οι Έλληνες αστυνομικοί, λίγοι σε αριθμό, αλλά με απόθεμα σθένους και ικανοτήτων, έχουν να αντιμετωπίσουν ένα βουνό από προβλήματα.

Πρέπει να καλύψει μεγαλύτερες αποστάσεις, επειδή τα αστυνομικά τμήματα κλείνουν ή συγχωνεύονται. Η εγκληματικότητα αυξάνεται, μαζί με τη ραγδαία αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, φέρνοντας μαζί της και νέα πρότυπα εγκληματιών και τρομοκρατών άγνωστοι μέχρι τώρα για τα Ελληνικά δεδομένα. Ταυτόχρονα έρχονται σχεδόν καθημερινά αντιμέτωποι με περιστατικά έντονης βίας, στα όρια της τρομοκρατίας, από αναρχικά στοιχεία, τα οποία υποθάλπουν συγκεκριμένα κόμματα και υπουργοί.

Τι έχει να αντιτάξει ο Έλληνα αστυνομικός; Την αγάπη του για την Ελλάδα και τους συμπολίτες του, το ειλικρινές αίσθημα καθήκοντός του που του υπαγορεύει να είναι έτοιμος και αποτελεσματικός κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Έτοιμος και πρόθυμος ακόμα και τη ζωή του να δώσει, προκειμένου να μπορούν όλοι οι Έλληνες πολίτες, οικογενειάρχες, νέοι, ηλικιωμένοι και παιδιά να κοιμούνται ήσυχοι. Να μη λογαριάσει κόπο, χρόνο, έλλειψη πόρων και υλικών, ώστε να βρεθεί στη πρώτη γραμμή, προστατεύοντας όλους ακόμα και αυτούς που τον εμπαίζουν.

Τι κάνει το κράτος για αυτούς τους ήρωες της καθημερινότητας; Απολύτως τίποτα. Η κυβέρνηση Τσίπρα επί τέσσερα χρόνια αποδυναμώνει καθημερινά την Ελληνική αστυνομία. Πότε κλείνοντας τμήματα, πότε αυξάνοντας την προσωπική ασφάλεια βουλευτών, υπουργών και λοιπών συγγενών. Κυρίως όμως απαγορεύοντας στον αστυνομικό να κάνει τη δουλειά του έτσι όπως ξέρει και πρέπει προκειμένου να προστατεύσει τα «δικά της» παιδιά, τα οποία ενώ ζουν από το σύστημα εναντιώνονται σε αυτό. Το χειρότερο όμως είναι ότι καταργεί το σωφρονιστικό σύστημα επιτρέποντας στους πλέον επικίνδυνους κακοποιούς να κυκλοφορούν ελεύθεροι. 

 

[pro_ad_display_adzone id=”83246″]

 

Ο Έλληνας αστυνομικός είναι εντελώς μόνος του και μάχεται με τέρατα. Τέρατα που η ίδια η κυβέρνηση, η οποία υποτίθεται πως το υπηρετεί, τα θρέφει και τα οπλίζει. Αυτός ο κατήφορος σταματά στις 7 Ιουλίου.

Advertisement
MEGA

Με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Έλληνας αστυνομικός θα αποκτήσει τη θέση που του αξίζει. Η υπηρεσία θα ανακτήσει τη χαμένη αξιοπιστία και επιχειρησιακή της ικανότητα. Με στοχευμένα μέτρα και παρεμβάσεις ο Έλληνας αστυνομικός θα μπορεί ξανά να κάνει περήφανα τη δουλειά του.  Θα έχει απέναντί του μια κυβέρνηση που τον σέβεται. Θα έχει δίπλα του ανθρώπους που τον κατανοούν, σέβονται το έργο του και τον ευγνωμονούν για αυτό. 

Όσον αφορά εμένα προσωπικά θα σταθώ αρωγός στις αστυνομικές δυνάμεις του νομού Σερρών και θα κάνω ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ανακτήσει ο Νομός μας την ασφάλεια και την τάξη που τον χαρακτήριζε. 

Τέλος όσον αφορά εμένα προσωπικά ως μητέρα και αδελφή αστυνομικών γνωρίζω από πρώτο χέρι το θεάρεστο λειτούργημα τους, όπως και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και  θα σταθώ αρωγός στις αστυνομικές δυνάμεις του νομού Σερρών , κάνοντας ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ανακτήσει ο Νομός μας την ασφάλεια και την τάξη που τον χαρακτήριζε.

Άρθρο της Υπ. Βουλευτού Χιώτη-Κελεμπέκη Ανδρομάχης


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μανώλης Δ. Βονικάκης & Συνεργάτες Δικηγορικό Γραφείο

12/01/26 8:53 πμ

Σέρρες: Ανακοίνωση του νέου συνήγορου υπεράσπισης του 16χρονου Μανώλη Βονικάκη

Ο γιος του πάλαι ποτέ σάχη του Ιράν κάλεσε τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν «με τον λαό»

12/01/26 8:30 πμ

Ο γιος του πάλαι ποτέ σάχη του Ιράν κάλεσε τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν «με τον λαό»

Kρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα - Νέος υπαρχηγός του ΠΣ ο αντιστράτηγος Αν. Παππάς

12/01/26 8:25 πμ

Kρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα – Νέος υπαρχηγός του ΠΣ ο αντιστράτηγος Αν. Παππάς

Επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στη Μαδρίτη - Στο επίκεντρο Ουκρανία και Μέση Ανατολή

12/01/26 8:18 πμ

Επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στη Μαδρίτη – Στο επίκεντρο Ουκρανία και Μέση Ανατολή

Έντονο κύμα ψύχους «σαρώνει» τη χώρα - Πού θα χιονίσει

12/01/26 8:14 πμ

Έντονο κύμα ψύχους «σαρώνει» τη χώρα – Πού θα χιονίσει

Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

11/01/26 10:40 μμ

Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

11/01/26 10:50 μμ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

11/01/26 10:49 μμ

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

Κρέπες (σαν κανελόνια) με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

11/01/26 10:48 μμ

Κρέπες στον φούρνο με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα - Μονόδρομος για την πολιτική αλλαγή είναι η νίκη του ΠΑΣΟΚ

11/01/26 10:11 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

11/01/26 10:00 μμ

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

11/01/26 10:10 μμ

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της