Με πολλά χαμόγελα για τον τουριστικό κλάδο κλείνει η περίοδος των εορτών του Πάσχα, καθώς οι πληρότητες κυμάνθηκαν από 90 μέχρι και 100% ενώ η έλευση της Πρωτομαγιάς σηματοδοτεί και ... Περισσότερα

Ανοίγει την τουριστική σεζόν για όλη τη χώρα το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Epiloges Press

Epiloges Press

Με πολλά χαμόγελα για τον τουριστικό κλάδο κλείνει η περίοδος των εορτών του Πάσχα, καθώς οι πληρότητες κυμάνθηκαν από 90 μέχρι και 100% ενώ η έλευση της Πρωτομαγιάς σηματοδοτεί και την έναρξη της σεζόν για όλη τη χώρα, με όλα τα σημάδια να είναι περισσότερο από ευοίωνα για το 2023.

«Το Πάσχα ήταν ανοιχτά το 30% του συνόλου των ξενοδοχείων που ανέρχονται περίπου στα 10.400. Σε αυτό το ποσοστό η πληρότητα ξεπέρασε το 90% κι έφτασε μέχρι και το 100%, τόσο στην ηπειρωτική χώρα όσο και στη νησιωτική, σε ό,τι αφορά την εσωτερική αγορά και η οποία κινήθηκε κυρίως οδικά», επισημαίνει μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.

«Σε ό,τι αφορά τον εισερχόμενο τουρισμό, στη Βόρεια Ελλάδα είχαμε Βαλκάνιους, κατά βάση Βούλγαρους και Ρουμάνους. Η Θεσσαλονίκη είχε λιγότερο κόσμο γιατί το Πάσχα προτιμούνται οι περιοχές εκτός πόλεων. Η Αθήνα ωστόσο, είχε πληρότητες 60-70% από ξένους, καθώς μπορεί η Αθηναίοι να έφυγαν αλλά ήρθαν πολλοί τουρίστες από το εξωτερικό», προσθέτει ο κ.Τάσιος.

Ήδη, έχουν ξεκινήσει οι πτήσεις από Αγγλία, Γερμανία, Κάτω Χώρες, Γαλλία και ΗΠΑ, όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΞ και προσθέτει: «Το Πάσχα ήταν μια καλή οικονομική ανάσα για τους ξενοδόχους που λειτουργούν τον χειμώνα. Πήγαν καλά και ο νομός Ιωαννίνων, η Αράχωβα, η Πελοπόννησος, η Χαλκιδική, η Θάσος και η Πιερία (οι τρεις τελευταίοι με Βαλκάνιους) και στο νότιο Αιγαίο, η Ρόδος, η Κως και πολλοί ακόμη προορισμοί», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΞ.

«Το Πάσχα πήγε εκπληκτικά καλά τόσο για τους γνωστούς όσο και για τους λιγότερους γνωστούς προορισμούς, καθώς ξενοδοχεία και βραχυχρόνια μίσθωση ξεπέρασαν σε πληρότητες το 90%», επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA), Νίκος Κελαϊδίτης. «Εκείνο όμως, που παρατηρήθηκε έντονα φέτος, ήταν ότι επισκέφθηκαν την χώρα μας πολλοί ξένοι και μη Ορθόδοξοι, για να ζήσουν το Ελληνικό Πάσχα. Είδαμε μάλιστα και αφίξεις από Βραζιλία και Μεξικό», προσθέτει. Σε ό,τι αφορά τα ταξίδια των Ελλήνων στο εξωτερικό, ιδιαίτερη προτίμηση ως προορισμοί είχαν η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Γαλλία, το Ντουμπάι, το Ισραήλ, η Αίγυπτος αλλά και Ιορδανία, που άρχισε να ανεβαίνει.

Μετά το Πάσχα, τριήμερο Πρωτομαγιάς

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ουσιαστικά σηματοδοτεί και την έναρξη της σεζόν για φέτος, αφού πλέον ανοίγουν όλα τα ξενοδοχεία και διαμορφώνονται οι πληρότητες του Μαΐου που φέτος ήδη αγγίζουν το 65%, ποσοστό ιδιαίτερα αυξημένο σε σχέση με το περσινό 35%, σύμφωνα με τον κ. Τάσιο. «Δημιουργείται ένα ακόμη τριήμερο, κατά το οποίο έχουμε πολλές αφίξεις από τα Βαλκάνια. Την ίδια ώρα μπαίνουμε σε μια κανονική σεζόν που σίγουρα θα είναι στα επίπεδα του 2019 σε έσοδα και αφίξεις για όλη τη χώρα», συμπληρώνει ο κ.Τάσιος.

Advertisement
MEGA

«Είναι μικρότερη η δυναμική της Πρωτομαγιάς γιατί είναι κοντά στο Πάσχα αλλά ουσιαστικά ανοίγει η σεζόν και έρχονται τουρίστες. Ήδη σε Ρόδο και Κρήτη έχει ανοίξει η σεζόν από αρχές Μαρτίου», σημειώνει ο κ.Κελαηδίτης. Ωστόσο οι Έλληνες που θα φύγουν για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, επιλέγουν τα μέρη που βρίσκονται κοντά σε αστικά κέντρα, όπως Ναύπλιο, Πάτρα, Ύδρα, Αίγινα και Εύβοια, κυρίως το νότιο μέρος», επισημαίνει ο κ.Κελαηδίτης.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

11/01/26 10:40 μμ

Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

11/01/26 10:50 μμ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

11/01/26 10:49 μμ

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

Κρέπες (σαν κανελόνια) με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

11/01/26 10:48 μμ

Κρέπες στον φούρνο με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα - Μονόδρομος για την πολιτική αλλαγή είναι η νίκη του ΠΑΣΟΚ

11/01/26 10:11 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

11/01/26 10:00 μμ

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

11/01/26 10:10 μμ

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

11/01/26 10:05 μμ

Volley League γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

Ιράν - Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

11/01/26 10:03 μμ

Ιράν – Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

11/01/26 9:42 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

11/01/26 9:03 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας

11/01/26 8:52 μμ

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας