Άνοιξε χθες 1η Σεπτεμβρίου 2023, και είναι στη διάθεση των δικαιούχων η ψηφιακή πλατφόρμα που αφορά στη χορήγηση εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών -τουλάχιστον δύο ατόμων- που διαμένουν συνεχώς σε ορεινές και ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Άνοιξε χθες 1η Σεπτεμβρίου 2023, και είναι στη διάθεση των δικαιούχων η ψηφιακή πλατφόρμα που αφορά στη χορήγηση εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών -τουλάχιστον δύο ατόμων- που διαμένουν συνεχώς σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών, όπως ανακοίνωσαν το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο εποπτευόμενος Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Το ποσό της ενίσχυσης είναι 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα του αιτούντος ανά έτος δεν υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ ή 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα ανά έτος κυμαίνεται μεταξύ 3.000 έως 4.700 ευρώ.

Η ψηφιακή πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για την υποβολή των αιτήσεων μέχρι τις 30/10/2023.

Οι πολίτες, των οποίων η αίτηση του 2022 απορρίφθηκε, πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση για το έτος 2023, προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης.

Οι δικαιούχοι μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής του αιτήματός τους και ηλεκτρονικά με τους προσωπικούς κωδικούς TAXIS.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιούνται αυτόματοι έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων του αιτούντος, ενώ, στο τέλος της διαδικασίας, θα αποστέλλεται στον ενδιαφερόμενο η σχετική ειδοποίηση με e-mail ή με sms.

Όποιοι ωφελούμενοι θέλουν μπορούν να απευθύνονται και στο ΚΕΠ της περιοχής τους, όπου διαπιστευμένοι υπάλληλοι θα αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν, αντί αυτών, το σύνολο της διαδικασίας, μέχρι την οριστική κατάθεση και τη σχετική απάντηση.

Advertisement
ΔΕΗ

Στο πλαίσιο της ψηφιακής εφαρμογής, οι πολίτες, των οποίων η αίτηση για το 2022 εγκρίθηκε, θα κληθούν, μέσω αυτοματοποιημένων ειδοποιήσεων με e-mail και sms, να προβούν, εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, είτε με την είσοδό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εφαρμογής είτε μέσω ΚΕΠ, να συμπληρώσουν και να επικαιροποιήσουν -στην εκκρεμή αίτηση έτους 2023- τα επιπλέον αναγκαία στοιχεία για τις αυτόματες διασταυρώσεις και, κατόπιν, να τα αποθηκεύσουν, ώστε να εκτελεστούν οι απαραίτητοι αυτόματοι έλεγχοι.

Μετά την ηλεκτρονική διασταύρωση των δεδομένων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ενδέχεται, εφόσον απαιτηθεί, να κληθούν να συμπληρώσουν στην αίτηση επιπλέον στοιχεία.

Στη συνέχεια και σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να προβούν στην οριστικοποίηση της αίτησής τους, ώστε να θεωρηθεί εν ισχύ για το έτος 2023.

Ο σύνδεσμος της ψηφιακής πλατφόρμας για την υποβολή των αιτήσεων είναι : https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/epidomata/eisodematike-eniskhuse-oreinon-e-kai-meionektikon-periokhon) ή απευθείας στη διεύθυνση https://oreina.epidomata.gov.gr/).

Ο σύνδεσμος είναι προσβάσιμος και μέσω του site του ΟΠΕΚΑ (opeka.gr) στο πεδίο «Οικογένειες»

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έλλειψη σιδήρου; Τροφές για να καλύψετε τις καθημερινές ανάγκες

13/09/25 7:23 μμ

Έλλειψη σιδήρου; Τροφές για να καλύψετε τις καθημερινές ανάγκες

Κατακράτηση υγρών: Τι να φάτε για να υποχωρήσει το πρήξιμο

13/09/25 7:19 μμ

Κατακράτηση υγρών: Τι να φάτε για να υποχωρήσει το πρήξιμο

Τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας: Τι πρέπει να κάνουμε άμεσα – Πώς φεύγει ο πόνος

13/09/25 7:13 μμ

Τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας: Τι πρέπει να κάνουμε άμεσα – Πώς φεύγει ο πόνος

Αυτισμός: Τα πρώτα σημάδια, η διάγνωση και οι δομές υποστήριξης

13/09/25 7:05 μμ

Αυτισμός: Τα πρώτα σημάδια, η διάγνωση και οι δομές υποστήριξης

Ο Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος

13/09/25 6:57 μμ

Ο Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος

Την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή αναμένεται να επισημάνει ο Ν. Ανδρουλάκης

13/09/25 6:51 μμ

Την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή αναμένεται να επισημάνει ο Ν. Ανδρουλάκης

Θεσσαλονίκη: Υπέστη αλλεργικό σοκ μετά από τσίμπημα εντόμου και έχασε τις αισθήσεις του

13/09/25 6:44 μμ

Θεσσαλονίκη: Ένας 51χρονος υπέστη αλλεργικό σοκ από τσίμπημα εντόμου – Τον επανέφεραν διασώστες του ΕΚΑΒ

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελλόριζο

13/09/25 2:19 μμ

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελλόριζο

Πέθανε η κόρη της Μπέσσυς και του Διαμαντή Λαιμού – Θρήνος στην εφοπλιστική οικογένεια

13/09/25 2:15 μμ

Πέθανε η 28χρονη κόρη της Μπέσσυς και του Διαμαντή Λαιμού – Θρήνος στην εφοπλιστική οικογένεια

Το δημοτικό της Ψερίμου, ένας «φάρος» αισιοδοξίας και δύναμης

13/09/25 2:08 μμ

Το δημοτικό της Ψερίμου, ένας «φάρος» αισιοδοξίας και δύναμης

Η μακρά διαδρομή της Δραπετσώνας - Εκεί όπου δεν είχαν ζωή οι πρόσφυγες και τόπο οι πόρνες...

13/09/25 1:15 μμ

Η μακρά διαδρομή της Δραπετσώνας – Εκεί όπου δεν είχαν ζωή οι πρόσφυγες και τόπο οι πόρνες…

«Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες»: Πιλοτικό πρόγραμμα στα σχολεία για την προστασία από τα fake news

13/09/25 12:59 μμ

«Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες»: Πιλοτικό πρόγραμμα στα σχολεία για την προστασία από τα fake news