Το καλοκαίρι του 2022, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη χάρισε στους Έλληνες δύο χρυσά μετάλλια, με λίγες ημέρες διαφορά το ένα από το άλλο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου. Είκοσι ημέρες ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Το καλοκαίρι του 2022, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη χάρισε στους Έλληνες δύο χρυσά μετάλλια, με λίγες ημέρες διαφορά το ένα από το άλλο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου.

Advertisement
 

Είκοσι ημέρες πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος βάδην στο ομαδικό στο Ποντεμπράντι (21/5), η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στοχεύει σε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο, που αν το κατακτήσει θα βάλει στο βιογραφικό της τον μοναδικό ευρωπαϊκό τίτλο που της λείπει. Κι αυτό γιατί φέτος θα συμμετάσχει στα 20 χλμ. βάδην, ενώ το 2021 είχε κατακτήσει το χρυσό στα 35 χλμ. βάδην στην ίδια διοργάνωση.

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου παρουσίασης του “ 7ου Νο Finish Line Athens”, η πρέσβειρα της διοργάνωσης, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, μίλησε για τους στόχους της που… φτάνουν έως και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024! Πέρα από τον στόχο της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η Ντρισμπιώτη μίλησε και για την αναγνωρισιμότητα που πλέον απολαμβάνει: «Ο κόσμος με έχει αγαπήσει τόσο πολύ γι΄αυτό που είμαι και προσπαθώ και θα ήθελα να μην αλλάξω ποτέ,» δεσμεύτηκε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου.

Αρχικά, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη τόνισε για το Ευρωπαϊκό στο Ποντεμπράντι, τον πρώτο μεγάλο στόχο της χρονιάς για εκείνη: «Αγωνίζομαι σε περίπου 20 ημέρες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων. Ελπίζω να έχουμε κι ένα καλό ομαδικό, όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια που φέραμε μετάλλια στη χώρα. Μακάρι να μπορέσουμε να φέρουμε κάτι αντίστοιχο και τώρα. Σίγουρα, οι προσδοκίες μου είναι υψηλές. Βαδίζω σε υψηλό επίπεδο και θέλω σε δύο χρόνια από τώρα, μέχρι και των πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού να βρίσκομαι σε υψηλό επίπεδο».

Τι έχει αλλάξει από τότε που κατέκτησε τα δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το περασμένο καλοκαίρι; «Στην πραγματική ζωή μου τίποτα,» απάντησε η αθλήτρια από την Καρδίτσα που συγκίνησε τους Έλληνες τον περασμένο Αύγουστο.

Στην αγωνιστική ζωή της; «Στην αγωνιστική μου, λίγο περισσότερο το στρες έχει αναπτυχθεί γιατί ο κόσμος περιμένει πολλά από εμένα. Και σίγουρα μπορεί να περιμένει, αλλά νομίζω ότι κάθε αγώνας είναι ένας ξεχωριστός αγώνας. Οπότε όταν βρισκόμαστε στην εκκίνηση, θέλουμε πάντα να έχουμε έναν καλό τερματισμό όπως και να έχει,» εξήγησε.

Ως προς την αναγνωρισιμότητα, αυτή έχει αλλάξει από τότε που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης στα 20 και στα 35 χλμ. βάδην; «Σίγουρα υπάρχει. Νομίζω πως ο κόσμος με έχει αγαπήσει τόσο πολύ γι΄αυτό που είμαι και προσπαθώ και θα ήθελα να μην αλλάξω ποτέ,» δεσμεύτηκε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Πως εισπράττει και πως εντάσσει αυτήν την αγάπη του κόσμου στο αγωνιστικό σκέλος; «Είναι πολύ παράξενο να βαδίζεις στο Ζάππειο και ν’ ακούω τον κόσμο να με φωνάζει με τ΄ όνομά μου. Πάρα πολύ παράξενο γιατί δεν ζω στην Αθήνα. Δεν με βλέπουν καθημερινά, με βλέπουν μια φορά στους τρεις μήνες. Είναι πολύ ευχάριστο που με σταματούν. Θέλουν να μιλήσουν μαζί μου, θέλουν να μάθουν πως ξεκίνησα, τι στόχους έχω. Ταυτίζονται. Πολλές φορές μου φωνάζουν “ εσύ είσαι η αιτία που είμαι εδώ σήμερα και τρέχω”. Είναι πάρα πολύ όμορφο, είναι πάρα πολύ ευχάριστο να σηκωθείς ένας άνθρωπος από τον καναπέ του και να… έρθει στις 10 Μαΐου στην Αγορά του Καλατράβα στο ΟΑΚΑ να περπατήσει δίπλα μας,» επισήμανε η 8η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Advertisement
Family Kitchen

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη επιβεβαίωσε πως η Κυριακή Φιλτισάκου είναι καλά στην υγεία της, μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε η Ελληνίδα βαδίστρια, όταν έπεσε πάνω της Ι.Χ., ενώ έκανε την προπόνησή της στην περιοχή του Άστρους Κυνουρίας. «Ναι είναι καλά στην υγεία της. Έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της κανονικά και είναι καλά,» είπε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη για τη συναθλήτριά της.

Για το “7ο Νο Finish Line Athens” που θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 14 Μαΐου στο ΟΑΚΑ, με σκοπό φέτος να στηρίξει μονογονεϊκές οικογένειες, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη τόνισε: «Θα είμαστε εδώ και φέτος για να στηρίξουμε τον… θεσμό πλέον του No Finish Line Athens”. Θα είμαστε πέντε συνεχόμενες ημέρες και νύχτες στην Αγορά του Καλατράβα. Μπορείτε να έρθετε να περπατήσετε με φίλους, με τα παιδιά σας, με τα κατοικίδιά σας… να μετατρέψουμε αυτά τα χιλιόμετρα σε χρήματα για να βοηθήσουμε όσους περισσότερους γίνεται… ».

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΕΛΑΣ διαψεύδει τα δημοσιεύματα για χρήση «πλαστικών σφαιρών» από αστυνομικούς κατά αγροτών στην Κρήτη

09/12/25 11:30 μμ

Η ΕΛΑΣ διαψεύδει τα δημοσιεύματα για χρήση «πλαστικών σφαιρών» από αστυνομικούς κατά αγροτών στην Κρήτη

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 10 Δεκεμβρίου

09/12/25 11:25 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 10 Δεκεμβρίου

Στη φυλακή ο 34χρονος φαρμακοποιός που θεωρείται αρχηγός κυκλώματος εξαπάτησης του ΕΟΠΥΥ

09/12/25 11:24 μμ

Στη φυλακή ο 34χρονος φαρμακοποιός που θεωρείται αρχηγός κυκλώματος εξαπάτησης του ΕΟΠΥΥ

Φοιτητές του ΔΙΠΑΕ Σερρών παρουσίασαν την αγωνιστική μηχανή που κατασκεύασαν - video

09/12/25 10:57 μμ

Φοιτητές του ΔΙΠΑΕ Σερρών παρουσίασαν την αγωνιστική μηχανή που κατασκεύασαν – video

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η αιμοδοσία που διοργάνωσε η 1η ΤΟΜΥ Σερρών- video

09/12/25 10:48 μμ

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η αιμοδοσία που διοργάνωσε η 1η ΤΟΜΥ Σερρών- video

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο ΔΙΠΑΕ Σερρών - Φωταγωγήθηκε το δέντρο και βραβεύτηκαν μέλη του Πανεπιστημίου - video

09/12/25 10:39 μμ

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο ΔΙΠΑΕ Σερρών – Φωταγωγήθηκε το δέντρο και βραβεύτηκαν μέλη του Πανεπιστημίου – video

ΔΕΗ blue: Νέα RFID κάρτα για πιο εύκολη εμπειρία φόρτισης 

09/12/25 10:18 μμ

ΔΕΗ blue: Νέα RFID κάρτα για πιο εύκολη εμπειρία φόρτισης 

09/12/25 10:11 μμ

Κυριάκος Πιερρακάκης: « Η αποκατάσταση των πληγέντων στο Μάτι και τη Μάνδρα ενισχύει την αξιοπιστία, την ωριμότητα και τη θεσμική σοβαρότητα του κράτους»

Αυστραλία: Ξεκινά η απαγόρευση των social media για νέους κάτω των 16 ετών

09/12/25 10:08 μμ

Αυστραλία: Ξεκινά η απαγόρευση των social media για νέους κάτω των 16 ετών

ΟΠΕΚΕΠΕ: Διευκρινίσεις για τους ελέγχους στο Μέτρο 23

09/12/25 9:31 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Διευκρινίσεις για τους ελέγχους στο Μέτρο 23

ΠΑΟΚ: Στο προσκήνιο ο Άλεν

09/12/25 10:07 μμ

ΠΑΟΚ: Στο προσκήνιο ο Άλεν

Υπ. Δικαιοσύνης: Ρύθμιση για την επέκταση της δυνατότητας να δημοσιεύονται διαθήκες και να κηρύσσονται κυρίες

09/12/25 10:06 μμ

Υπ. Δικαιοσύνης: Ρύθμιση για την επέκταση της δυνατότητας να δημοσιεύονται διαθήκες και να κηρύσσονται κυρίες