Δήλωση για την απόφαση επιστροφής του στην στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Παύλος Πολάκης. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Όπως είχα δηλώσει την ημέρα της απαράδεκτης διαγραφής, ήμουν είμαι και θα ... Περισσότερα

Απάντηση Πολάκη σε Κασσελάκη: «Δεν είμαι κανένα παιδάκι να με διαγράφουν και να με επαναφέρουν»

Συντάκτης: Epilogestv

Συντάκτης: Epilogestv

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Δήλωση για την απόφαση επιστροφής του στην στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Παύλος Πολάκης. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Όπως είχα δηλώσει την ημέρα της απαράδεκτης διαγραφής, ήμουν είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν στημένο το σκηνικό την ημέρα εκείνη, κάποιοι προσπαθούν να διορθώσουν το απαράδεκτο να με διαγράψουν, πιστεύονταν πως έτσι θα μαζί μου.»

Advertisement
 

Δεν αλλάζει η ποιοτική εκτίμηση που έχω κάνει για την ανάγκη δυναμικής αντιπολίτευσης. Ό,τι έχω πει ισχύει, τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπή. Είστε μεγάλα παιδιά, είναι ξεκάθαρο αυτό που λέω. Θα τα πούμε προγραμματικά και αξιακά στην ΚΕ. Δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγραφούν χωρίς ενημέρωση και να με επαναφέρουν με μια ενημέρωση του Νίκου Παππά λίγα λεπτά πριν».

Νωρίτερα εστάλη στον πρόεδρο της Βουλής επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία αναφερόταν ότι μετά από εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη ο βουλευτής Χανίων επανεντάσσεται στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Απάντηση Πολάκη σε Κασσελάκη: «Δεν είμαι κανένα παιδάκι να με διαγράφουν και να με επαναφέρουν»

Ν. Παππάς: Υπάρχει το έδαφος για μία ανασύνταξη – Η προοδευτική κριτική είναι δικαίωμα δεδηλωμένο

«Η προοδευτική κριτική είναι δικαίωμα δεδηλωμένο» δήλωσε ο Νίκος Παππάς από το περιστύλιο της Βουλής για την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. «Συζητάμε τα πάντα δημοκρατικά. Προχωράμε» τόνισε.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης επανεντάσσεται στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Η σχετική επιστολή έχει φτάσει στο γραφείο του προέδρου της Βουλής. Υπάρχει το έδαφος για μία ανασύνταξη. Σε αυτή την προσπάθεια μπορούνε πολλοί να συμβάλλουν. Η προοδευτική κριτική είναι δικαίωμα δεδηλωμένο, μπορεί ο καθένας να την κάνει. Συζητάμε τα πάντα δημοκρατικά. Προχωράμε».

Λεπτές οι ισορροπίες στο κόμμα – Συνεδριάζουν οι Επιτροπές Δεοντολογίας και Καταστατικού

Δύο συνεδριάσεις κομματικών οργάνων που είναι προγραμματισμένες για σήμερα αναμένεται να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ενόψει της κρισιμότατης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο.

Advertisement

Η πρώτη είναι αυτή της Επιτροπής Δεοντολογίας, που μετά από μία αναβολή, συνεδριάζει εκ νέου σήμερα με το θέμα του Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος έχει πει πως δεν θα προσέλθει, αντιθέτως με μία “πύρινη” επιστολή έχει ασκήσει αυστηρότατη κριτική στον πρόεδρο του κόμματος έχει χαρακτηρίσει προειλημμένη από την ηγεσία την διαγραφή του και έχει δηλώσει χαρακτηριστικά πως αν ο Στέφανος Κασσελάκης αγαπάει τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραιτηθεί.

Στο βαθμό που οι “87” δεν έχουν πάρει ακόμα τις αποφάσεις τους, πιθανή απόφαση διαγραφής του πρώην υπουργού μπορεί να οδηγήσει σε νέες προειδοποιήσεις για “έξοδο”. Η δεύτερη συνεδρίαση που θα γίνει στις 7 το απόγευμα παρουσία του προέδρου του κόμματος είναι αυτή της Επιτροπής Καταστατικού, ενόψει του Καταστατικού Συνεδρίου, και θα είναι αποκαλυπτική των προθέσεων του κ. Κασσελάκη, ο οποίος έχει μιλήσει πολλές φορές για “ριζικές” αλλαγές με προτάσεις που κατά καιρούς προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

Σε κάθε περίπτωση, η ηγεσία εμφανίζεται αποφασισμένη να ξεπεράσει τον σκόπελο της Κεντρικής Επιτροπής και να πάει σε καταστατικό Συνέδριο, διαμηνύοντας πως δεν βλέπει πολιτικοιδεολογικό πλαίσιο στις επικρίσεις προς τον πρόεδρο και καλεί όποιον έχει διαφορετική πρόταση να την καταθέσει στην Κεντρική Επιτροπή, απορρίπτοντας έτσι το αίτημα να προκληθεί νέα προσφυγή στην εσωκομματική κάλπη με πρωτοβουλία του προέδρου. Και ετοιμάζει την πρώτη εμφάνιση του Στέφονου Κασσελάκη ως προέδρου κόμματος στην ΔΕΘ.

Σε ποιο σημείο ομονοούν οι αντιπαρατιθέμενοι υποστηρικτές και επικριτές της ηγεσίας; Στο ότι αυτή είναι η δυσκολότερη φάση του κόμματος όχι μόνο στα 20 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την εποχή ακόμα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.

πηγή ertnews.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκτελεστικό διάταγμα για ανάπτυξη 300 Εθνοφρουρών στο Σικάγο υπέγραψε ο Ντ. Τραμπ

05/10/25 2:08 μμ

Εκτελεστικό διάταγμα για ανάπτυξη 300 Εθνοφρουρών στο Σικάγο υπέγραψε ο Ντ. Τραμπ

Πλημμύρες και κατολισθήσεις σε Νεπάλ και Ινδία στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 60 ανθρώπους

05/10/25 2:07 μμ

Πλημμύρες και κατολισθήσεις σε Νεπάλ και Ινδία στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 60 ανθρώπους

ΚΑΕ Ηρακλής: «Ο κόσμος μας είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος, η ψυχή μας, η δύναμή μας»

05/10/25 2:05 μμ

ΚΑΕ Ηρακλής: «Ο κόσμος μας είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος, η ψυχή μας, η δύναμή μας»

Περίπου 900.000 κάτοικοι έχουν φύγει από την πόλη της Γάζας, σύμφωνα με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας

05/10/25 2:06 μμ

Περίπου 900.000 κάτοικοι έχουν φύγει από την πόλη της Γάζας, σύμφωνα με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας

Οι αριθμοί του ντέρμπι της Τούμπας

05/10/25 2:02 μμ

Οι αριθμοί του ντέρμπι της Τούμπας

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ανάχωμα» στο κύμα της ακρίβειας τα μέτρα της ΔΕΘ

05/10/25 1:46 μμ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ανάχωμα» στο κύμα της ακρίβειας τα μέτρα της ΔΕΘ

Βραδιά του Ερευνητή: Η επιστήμη και η καινοτομία συναντούν την κοινωνία

05/10/25 1:44 μμ

Βραδιά του Ερευνητή: Η επιστήμη και η καινοτομία συναντούν την κοινωνία

Euro Cup ανδρών -«Αγκαλιά» με την πρόκριση η Βουλιαγμένη με νίκη θρίλερ στα πέναλτι επί της Τριέστε

05/10/25 1:42 μμ

Euro Cup ανδρών -«Αγκαλιά» με την πρόκριση η Βουλιαγμένη με νίκη θρίλερ στα πέναλτι επί της Τριέστε

Η Νάξος στο επίκεντρο του χάρτη της διεθνούς γαστρονομίας

05/10/25 1:40 μμ

Η Νάξος στο επίκεντρο του χάρτη της διεθνούς γαστρονομίας

ΠΑΟΚ: Το ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα του 1999 στα Τέμπη

05/10/25 1:38 μμ

ΠΑΟΚ: Το ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα του 1999 στα Τέμπη

Κύκλωμα με απάτες ΦΠΑ -Στη φυλακή οι πρώτοι κατηγορούμενοι

05/10/25 12:13 μμ

Κύκλωμα με απάτες ΦΠΑ – Στη φυλακή οι πρώτοι κατηγορούμενοι

«Δικό μας χρέος είναι να εξασφαλίσουμε ότι οι περιορισμοί της νομοθεσίας, που ισχύουν στο Αιγαίο, θα ισχύουν για όλους»

05/10/25 12:08 μμ

Μητσοτάκης: Με το πρόγραμμα «Αμοργόραμα» προστατεύεται η θάλασσα και υποστηρίζεται η αλιεία