Αλουμινόχαρτο. Το χρησιμοποιούμε καθημερινά στην κουζίνα μας, είναι από τους πιο αξιόπιστους συμμάχους μας. Αλλά συνήθως το χρησιμοποιούμε για να τυλίξουμε ένα τοστ που θα πάρουμε μαζί μας στην δουλειά, ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Αλουμινόχαρτο. Το χρησιμοποιούμε καθημερινά στην κουζίνα μας, είναι από τους πιο αξιόπιστους συμμάχους μας. Αλλά συνήθως το χρησιμοποιούμε για να τυλίξουμε ένα τοστ που θα πάρουμε μαζί μας στην δουλειά, ή για να καλύψουμε ένα ταψί. Κι όμως, το αλουμινόχαρτο έχει πολλές ακόμα χρήσεις, και θα τις εξερευνήσουμε τώρα.
Για να ξεφορτωθείτε τα λίπη
Όταν η τραχιά πλευρά του σφουγγαριού δεν είναι αρκετή για να διώξει τους λεκέδες λίπους, τότε μια μπάλα από αλουμινόχαρτο θα τους απομακρύνει. Εξίσου καλή (και φτηνή) δουλειά κάνει και στην σχάρα του γκριλ.
Advertisement
 

Για να ακονίσετε ψαλίδια

Διπλώστε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο πολλές φορές, και μετά με ένα ψαλίδι που έχει χάσει την δυνατότητά του να κόβει καλά, κόψτε μερικές ίσιες γραμμές. Θα το καθαρίσετε και θα το ακονίσετε ταυτόχρονα, παρατείνοντας την ζωή του.

Για να κρατάτε γλυκά

Όχι, δεν είναι ανάγκη για να ψήσετε, ας πούμε, κεκάκια, να αγοράσετε εκείνες τις γλυκούλες αλλά ακριβές θήκες. Το αλουμινόχαρτο είναι εδώ για εσάς.

Για ένα χωνί στο πι και φι

Δεν έχετε χωνί, αλλά το χρειάζεστε για ένα μπουκάλι ή για κάποια γέμιση; Φτιάξτε ένα πρόχειρο χωνί από αλουμινόχαρτο… και μετά λογικά θα ξεχάσετε να αγοράσετε κανονικό χωνί, επειδή θα βολευτείτε πολύ. Απλά φροντίστε να μην ρίχνετε πολύ γρήγορα το υγρό μέσα του, καθώς μπορεί να το χαλάσετε.
Advertisement
Family Kitchen

Για μίνι δίσκους

Όταν θέλετε να ψήσετε κάτι στο γκριλ αλλά δεν θέλετε να χάσετε τους χυμούς του (ή αν ψήνετε τυρί που λιώνει), τοποθετήστε το σε αλουμινόχαρτο.

Για να διατηρείτε τα λαχανικά σας φρέσκα

Πολλά λαχανικά, όπως το σέλερι, όσο τα αφήνουμε στο ψυγείο, απελευθερώνουν ουσίες που τους αλλοιώνουν την γεύση. Το αλουμινόχαρτο επιτρέπει στις ουσίες αυτές να φύγουν, αντί να τις παγιδεύει με το λαχανικό, όπως ένα τάπερ ή μια πλαστική σακούλα.

Για να γυαλίσετε τα ασημικά σας

Τα ασημένια αντικείμενα χρειάζονται καθαρισμό για να μην σκουραίνουν με τα χρόνια. Με την βοήθεια ζεστού νερού, μαγειρικής σόδας και ένα φύλλο αλουμινόχαρτο, μπορείτε να τα γυαλίσετε και να τα κάνετε να λάμπουν σαν καινούρια. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε στον πάτο μιας μεγάλης κατσαρόλας ενός φύλλου αλουμινόχαρτου, να τοποθετήσετε πάνω του τα ασημικά και έπειτα να ρίξετε το μείγμα βραστού νερού και μαγειρικής σόδας πάνω τους, μέχρι το ασήμι να καλυφτεί. Αφήστε τα μέχρι να εξαφανιστούν τα σημάδια.

Για το στέγνωμα

Αν χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο, ρίξτε μέσα μια ή δύο μικρές μπάλες αλουμινόχαρτου. Τα ρούχα σας θα βγουν φρέσκα και στεγνά, με μηδέν στατικό ηλεκτρισμό.
seleo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΔΕΗ συνεχίζει δυναμικά για δεύτερη χρονιά τη συνεργασία της με την Euroleague Basketball, ως Εθνικός Χορηγός Ενέργειας μέχρι το 2027, στηρίζοντας ενεργά τις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις EuroLeague και BKT EuroCup στην Ελλάδα. Η φετινή αγωνιστική σεζόν αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς το Final Four της EuroLeague 2026 επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 19 χρόνια, επιβεβαιώνοντας τον κομβικό ρόλο της χώρας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δυναμική προβολή και πρωτοβουλίες βιωσιμότητας Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ΔΕΗ θα εμφανίζεται σε περίοπτη θέση στους αγώνες των ελληνικών ομάδων της Euroleague και του EuroCup, εντός γηπέδου αλλά και στις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Επιπλέον, η συνεργασία αξιοποιεί το εκτεταμένο ψηφιακό οικοσύστημα της Euroleague Basketball, προσφέροντας στη ΔΕΗ μοναδικές ευκαιρίες προβολής και αλληλεπίδρασης μέσω πολλαπλών ψηφιακών πλατφορμών. Με την έναρξη της νέας σεζόν στις 30 Σεπτεμβρίου, η ΔΕΗ παρουσιάζει τη νέα της τηλεοπτική καμπάνια με το μήνυμα: «ΔΕΗ PowerUp The Game: Η χαρά του παιχνιδιού θέλει ενέργεια. Τη δική μας», αναδεικνύοντας τη δύναμη της ενέργειας να ενώνει φιλάθλους και ομάδες, αλλά και να απογειώνει την εμπειρία του μπάσκετ. Παράλληλα, η συνεργασία της ΔΕΗ με την Euroleague επικεντρώνεται σε πρωτοβουλίες βιωσιμότητας, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Όμιλος ΔΕΗ ενισχύει τη δέσμευσή του στο μπάσκετ, στηρίζοντας ενεργά το άθλημα σε όλες του τις μορφές, από τις κορυφαίες διοργανώσεις της Euroleague έως το 3x3 μπάσκετ, αναδεικνύοντας αξίες όπως η ομαδικότητα, το πάθος και το ευ αγωνίζεσθαι.

03/10/25 6:51 μμ

ΔΕΗ και Euroleague συνεχίζουν τη συνεργασία τους για 2η χρονιά

Στα ΑΕΙ η διευκρινιστική εγκύκλιος με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας διαγραφής φοιτητών

03/10/25 7:00 μμ

Στα ΑΕΙ η διευκρινιστική εγκύκλιος με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας διαγραφής φοιτητών

Βασίλης Μπισμπίκης: Πήγε με τσουρέκι στη γειτόνισσα που της χτύπησε τη μάντρα και της ζήτησε συγγνώμη

03/10/25 6:47 μμ

Βασίλης Μπισμπίκης: Πήγε με τσουρέκι στη γειτόνισσα που της χτύπησε τη μάντρα και της ζήτησε συγγνώμη

Είκοσι πέντε σταθμοί απολύμανσης λειτουργούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την αποτροπή εξάπλωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

03/10/25 6:56 μμ

Είκοσι πέντε σταθμοί απολύμανσης λειτουργούν στην ΠKM για την αποτροπή εξάπλωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Ο Τζόκοβιτς επέστρεψε με νίκη μετά από απουσία ενός μήνα

03/10/25 6:53 μμ

Ο Τζόκοβιτς επέστρεψε με νίκη μετά από απουσία ενός μήνα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Μυλωνάκης οδηγείται στην Εξεταστική όχι από επιλογή, αλλά επειδή δεν έχει άλλη διέξοδο

03/10/25 6:39 μμ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μυλωνάκης οδηγείται στην Εξεταστική όχι από επιλογή, αλλά επειδή δεν έχει άλλη διέξοδο

Βρετανία: Η νέα αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας

03/10/25 6:38 μμ

Βρετανία: Η νέα αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας

Η Τέιλορ Σουίφτ στο νέο της άλμπουμ τραγουδάει για τη Ρεάλ Μαδρίτης

03/10/25 6:36 μμ

Η Τέιλορ Σουίφτ στο νέο της άλμπουμ τραγουδάει για τη Ρεάλ Μαδρίτης

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2025: Η Novo Nordisk Hellas δίνει βάρος στην καρδιαγγειακή υγεία

03/10/25 6:35 μμ

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2025: Η Novo Nordisk Hellas δίνει βάρος στην καρδιαγγειακή υγεία

Αλ. Χαρίτσης: Απαιτώ από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε διπλωματικό διάβημα προς το Ισραήλ

03/10/25 6:34 μμ

Αλ. Χαρίτσης: Απαιτώ από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε διπλωματικό διάβημα προς το Ισραήλ

Φεστιβάλ κατοικίδιων «Oh My Dog Thessaloniki» στη νέα παραλία

03/10/25 6:33 μμ

Φεστιβάλ κατοικίδιων «Oh My Dog Thessaloniki» στη νέα παραλία

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις μηνός Νοεμβρίου 2025

03/10/25 6:32 μμ

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις μηνός Νοεμβρίου 2025