20.3 C
Serres

Αποχή στο Γυμνάσιο Βυρώνειας: Τα παιδιά καταγγέλλουν την διευθύντρια με επιστολή τους

Date:

Τα Δεκαπενταμελή Συμβούλια Γενικού Λυκείου και Γυμνασίου Βυρώνειας, με αφορμή τα γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί στο σχολείο μας και τη συνέντευξη του κυρίου προϊσταμένου στο Επιλογές, αποφάσισαν και αναφέρουν:

 

Επειδή θεωρούμε πως το θέατρο του παραλόγου κράτησε πολύ θα πρέπει να εξηγήσουμε τα πράγματα ως έχουν.

 

Είναι ώρα να αναφερθούμε στο πραγματικό θέμα και τα γεγονότα που συμβαίνουν. Εμείς οι μαθητές καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε μία τρίωρη αποχή κατά τη διάρκεια της οποίας ετοιμάσαμε και αποστείλαμε στον διευθυντή της
δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών μια επιστολή στην οποία ζητάμε την απομάκρυνση τη διευθύντριας από το σχολείο μας πράγμα το οποίο δεν ανέφερε στη συνέντευξή του.

Στην επιστολή διευκρινίζουμε πως η κυρία Διευθύντρια προσπαθεί να υποτιμήσει μαθητές του σχολείου, ασκώντας τους ψυχολογικό πόλεμο και μπουλινκγ, φτάνοντας σε σημείο να χλευαζει και να χρησιμοποιεί ύβρις εναντίων τους μπροστά στους συμμαθητές τους για τις πράξεις τους, με μαρτυρίες μαθητών να υπάρχουν.

 

Επιπροσθέτως, θεωρούμε πως το σημείο το οποίο έχουμε φτάσει είναι υποτιμητικό για όλους μας αφού ασχολούμαστε με
γεγονότα εκτός της εκπαίδευσης που είναι κύρια αρμοδιότητα των εκπαιδευτικών.

Ασχολούμαστε λοιπόν με τρία χρόνια τα οποία η διευθύντρια δημιουργεί αμέτρητα προβλήματα στο σχολείο μας και ως αποκορύφωμα ζήτα έγγραφα που αφορούν τη φοίτηση μαθητών στο σχολείο ενώ η ίδια τους έχει δεχτεί μετά από τις απαραίτητες προφορικές διευκρινήσεις που ζήτησε από τους γονείς μήνες ή χρόνια πριν και επικαλούμενη φόρτο εργασίας παραμελεί τα καθήκοντά της και παίρνει πίσω τις αποφάσεις της μετά από πίεση και παράκληση του προϊστάμενου (όπως μας έχει πει η κυρία Διευθύντρια).

Με τον ίδιο να αδρανεί όταν οι γονείς της μαθήτριας ζήτησαν τη βοήθειά του έναν μήνα πριν παρακαλέσει τελικά τη διευθύντρια.Όσον αφορά τον διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα πρέπει να ξέρετε πως με μεγάλη μας έκπληξη αντιληφθήκαμε πως η επιστολή μας δεν τον άγγιξε εφόσον στην συνέντευξή του λίγες ώρες μετά την αποστολή της επιστολής, ο ίδιος δεν παρουσίασε ούτε λέξη από τις ανησυχίες, τα προβλήματα και το αίτημα το οποίο θέσαμε. Το ενδιαφέρον του στράφηκε σε έναν γονιό ο οποίος επιτέθηκε σύμφωνα με τον ίδιο στο γραφείο της κυρίας Διευθύντριας παρουσιάζοντας τα γεγονότα από την μία πλευρά των εμπλεκομένων με την παραπλάνηση καναλιών, δημοσιογράφων και πολιτών να είναι εμφανέστατη.

Όπως καταλαβαίνετε ο προϊστάμενος παραθέτει τα γεγονότα χωρίς να μάθει λεπτομέρειες για τη δεύτερη εκδοχή ούτε όμως και να αναφέρει όσα γνωρίζει από εμάς τους μαθητές. Βγαίνει εν τέλη εκτός θέματος αφού θέμα της συνέντευξής του ήταν η αποχή στο σχολείο και η επιστολή μας και όχι μία επίθεση. Η απογοήτευση στα πρόσωπά μας μετά από την συνέντευξη του διευθυντή της δευτεροβαθμιας ήταν μεγάλη και είμαστε έτοιμοι να του την εκφράσουμε.

Θα θέλαμε να πάρει θέση και να λύσει τα προαναφερόμενα προβλήματα  διευκρινίζοντας όλα τα γεγονότα όπως έχουν σύμφωνα με όσα του παρουσιάσαμε, αφήνοντας στην άκρη τις όποιες επιθέσεις και φωνές για τις όποιες κάνει λόγο χωρίς να έχει λάβει την πλήρη ενημέρωση που χρειάζεται. Για την πλήρη ενημέρωσή του αν και ο ίδιος επιθυμεί θα μπορούσε να είχε συναντήσει τα δεκαπενταμελη συμβούλια γυμνασίου και Λυκείου και τους εκπροσώπους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Κλείνοντας θα θέλαμε
να τονίσουμε πως μετά από όλα αυτά τα περιστατικά δυστυχώς ΕΊΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΈΣ ΠΩΣ ΌΠΟΙΟΣ ΈΧΕΙ ΔΎΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΊΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΔΊΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΑΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΌ ΤΡΌΠΟ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ. ΠΙΣΤΕΎΕΤΕ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΌΣΑ ΓΕΓΟΝΌΤΑ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΊΕΣ ΑΞΊΖΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΎΜΑΣΤΕ ΜΕ ΜΊΑ ΠΕΣΜΈΝΗ ΕΔΡΑ ΑΦΉΝΟΝΤΑΣ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΌ ΜΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ;

 

Δείτε τι είπε στην συνέντευξή του ο προϊστάμενος Εκπαίδευσης , κος Τενεκετζής

 

 

ΕλλάδαΑποχή στο Γυμνάσιο Βυρώνειας: Τα παιδιά καταγγέλλουν την διευθύντρια με επιστολή τους

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Έρευνα στις Σπέτσες για τη θανάτωση αδέσποτων γατών

Αστυνομικοί στις Σπέτσες ερευνούν ένα περιστατικό θανάτωσης τεσσάρων αδέσποτων...

Ανατροπή νταλίκας στην Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Αυλώνα – Δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός

Ανατροπή νταλίκας χωρίς τραυματισμούς σημειώθηκε στις 2 μετά το...

Καιρός: Γιατί φέτος ο χειμώνας δεν ήρθε ποτέ – Ήταν ο πιο θερμός των τελευταίων 25 ετών

Ο χειμώνας φεύγει και επίσημα σε λίγες ημέρες -αν...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα