Το τοπίο είναι καταπράσινο τοπίο και θυμίζει Άλπεις, τρεχούμενα νερά και χωριά διάσπαρτα μέσα στα δέντρα. Η εικόνα που θα συναντήσεις σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας είναι ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Το τοπίο είναι καταπράσινο τοπίο και θυμίζει Άλπεις, τρεχούμενα νερά και χωριά διάσπαρτα μέσα στα δέντρα. Η εικόνα που θα συναντήσεις σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας είναι ονειρική και δίκαια  πολλοί την αποκαλούν «Μικρή Ελβετία».

 
Ο λόγος  έναν από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα ειδικά το φθινόπωρο και τον χειμώνα, την Λίμνη Πλαστήρα που προσφέρει στον επισκέπτη μια από τις ωραιότερες εμπειρίες.
Η Λίμνη Πλαστήρα περιβάλλεται από ένα ειδυλλιακό και σπάνιας ομορφιάς τοπίο που δεν το χορταίνεις ακόμη κι όταν το κοιτάς με τις ώρες. Γι’ αυτό και επιστρέφεις ξανά για επόμενη εξόρμηση σε μια από τις ομορφότερες λίμνες της Ελλάδας.

Advertisement
 

Απόδραση στη «Μικρή Ελβετία» της Ελλάδας

Αυτό που θα συναντήσεις φτάνοντας στη λίμνη Πλαστήρα είναι ένα κατάφυτο περιβάλλον ανάμεσα σε βουνοκορφές που άλλοτε είναι χιονισμένες και άλλοτε όχι. Το σκηνικό συμπληρώνει η όμορφη τεχνητή λίμνη της οποίας το επίσημο όνομα είναι Ταυρωπού. Οι δαντελωτές όχθες ενώνοντας με τις λουλουδιασμένες γωνιές και τα γαλαζοπράσινα νερά. Πού και πού θα συναντήσεις χειμμάρους και φυσικά την καρδιά σου κλέβει το κατάφυτο νησάκι που βρίσκεται εκεί.
 

Μόλις φτάσεις στην περιοχή θα καταλάβεις κατευθείαν γιατί αποκαλείται και Μικρή Ελβετία. Όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, γύρω από τη λίμνη θα βρεις τα γραφικά χωριά που θα σου προσφέρουν γαλήνη και όλα όσα θες για μια ευχάριστη διαμονή. Άλλα από αυτά τα χωριά είναι ορεινά και προσφέρουν μια μοναδική θέα προς τη λίμνη ενώ άλλα είναι παραλίμνι και θα τα εντοπίσεις κάνοντας τον γύρο της λίμνης. Σου προτείνουμε να διαλέξεις ανάμεσα σε Νεοχώρι και Καλύβια Πεζούλας για τη διαμονή σου καθώς είναι τα πλέον ανεπτυγμένα. Εκεί μπορείς να κάνεις και διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες που οργανώνονται από τοπικές εταιρείες.
Να θυμάσαι ότι η λίμνη Πλαστήρα είναι ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου καθώς καθεμία έχει κάτι διαφορετικό να σου προσφέρει.

Advertisement
MEGA

Η Λίμνη Πλαστήρα και η ιστορία της

Η Λίμνη Πλαστήρα δημιουργήθηκε εκεί που στην αρχαιότητα ήταν ο ποταμός Ταυρωπός και ενωνόταν με τον Αχελώο. Πήρε το όνομά της από τον άνθρωπο που την οραματίστηκε, δηλαδή τον στρατηγό Νικόλαο Πλαστήρα. Δημιουργήθηκε με τη κατασκευή ενός εντυπωσιακού φράγματος το οποίο έδωσε μια νέα πνοή σε όλη την γύρω.
 

Μην χάσεις:

-Αν βρεθείς στη Λίμνη Πλαστήρα αξίζει να πας στον κοντινό Βοτανικό Κήπο. Είναι κυριολεκτικά ένας επίγειος παράδεισος 10 στρεμμάτων. Εκεί φιλοξενείται μεγάλο μέρος της χλωρίδας της ευρύτερης περιοχής ενώ βρίσκουν επίσης καταφύγιο πολλά είδη της τοπικής πανίδας στο παρατηρητήριο άγριων ζώων.
-Να επισκεφθείς το ορεινό και φημισμένο χωριό Νεράιδα. Αν, μάλιστα, θες να μοιράσεις τη διαμονή σου ανάμεσα στα ορεινά και τα παραλίμνια, η Νεράιδα είναι μια πολύ καλή επιλογή.
Η Λίμνη Πλαστήρα και η ευρύτερη περιοχή της είναι ιδανική και για νέες γαστρονομικές εμπειρίες. Μη διστάσεις να δοκιμάσεις τις παραδοσιακές συνταγές που θα σου προτείνουν οι ντόπιοι.
Μια από τις ομορφότερες τεχνητές λίμνες της Ελλάδας σε περιμένει για εμπειρίες που θα σου μείνουν αξέχαστες…
πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολύωροι αποκλεισμοί και σήμερα στα τελωνεία Ευζώνων, Νίκης, Προμαχώνα και Εξοχής

15/12/25 9:47 πμ

Μπλόκα αγροτών: Πολύωροι αποκλεισμοί και σήμερα στα τελωνεία Ευζώνων, Νίκης, Προμαχώνα και Εξοχής

Να επανέλθουν στον θεσμικό διάλογο καλούν τους αγρότες ΕΒΕΘ - ΒΕΘ - ΣΒΕ - ΣΕΒΕ

15/12/25 9:18 πμ

Να επανέλθουν στον θεσμικό διάλογο καλούν τους αγρότες ΕΒΕΘ – ΒΕΘ – ΣΒΕ – ΣΕΒΕ

Δεκαεπτά νεκροί, ανάμεσά τους 16 μαθητές, σε τροχαίο στην Κολομβία

15/12/25 9:14 πμ

Δεκαεπτά νεκροί, ανάμεσά τους 16 μαθητές, σε τροχαίο στην Κολομβία

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου

15/12/25 9:10 πμ

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Μολδαβίας Μάγια Σάντου

15/12/25 8:51 πμ

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Μολδαβίας Μάγια Σάντου

Παραμένουν οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας – Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης

15/12/25 8:48 πμ

Παραμένουν οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας – Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Άγριο έγκλημα στο Χόλιγουντ: Νεκροί ο γνωστός σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του, τους δολοφόνησε ο γιος τους

15/12/25 8:31 πμ

Άγριο έγκλημα στο Χόλιγουντ: Νεκροί ο γνωστός σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του, τους δολοφόνησε ο γιος τους

Δόμνα Μιχαηλίδου: Ο Προϋπολογισμός είναι κοινωνικά δίκαιος και δημογραφικά συνειδητός

15/12/25 8:12 πμ

Δόμνα Μιχαηλίδου: Ο Προϋπολογισμός είναι κοινωνικά δίκαιος και δημογραφικά συνειδητός

Σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις για το Μουσικό Σχολείο Σερρών

15/12/25 12:10 πμ

Σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις για το Μουσικό Σχολείο Σερρών

Χριστουγεννιάτικη Παιδική Εκδήλωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών 

15/12/25 12:02 πμ

Χριστουγεννιάτικη Παιδική Εκδήλωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών 

Η ΕΣΠΕΕΣ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Σερρών Νικόλαο Ατζιαμή

14/12/25 11:55 μμ

Η ΕΣΠΕΕΣ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Σερρών Νικόλαο Ατζιαμή

Μετά τη Ρεάλ, η Θέλτα νίκησε και την Αθλέτικ με 2-0

14/12/25 11:46 μμ

Μετά τη Ρεάλ, η Θέλτα νίκησε και την Αθλέτικ με 2-0