Σε ένα ντέρμπι που γρήγορα θα ξεχαστεί, Άρης και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι δίχως τέρματα στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Ποδόσφαιρο-Super League (19η Αγωνιστική): Όλα μηδέν στο Χαριλάου ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Σε ένα ντέρμπι που γρήγορα θα ξεχαστεί, Άρης και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι δίχως τέρματα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε αναμέτρηση για τη 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Advertisement
 

Οι δυο ομάδες είχαν από λιγοστές καλές στιγμές, με την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη να βγάλει πάθος αλλά όχι και την απαιτούμενη ποιότητα και εκείνη του Πάολο Καστορίνα – που σε ένα ακόμη ματς αντικατέστησε τον τιμωρημένο Ραζβάν Λουτσέσκου – να έχει το μυαλό της στον «τελικό» με τη Σλάβια Πράγας την ερχόμενη Πέμπτη (23/1, 22:00 – Τούμπα), για την 7η αγωνιστική της League Phase του UEFA Europa League.
 
Με την παρότρυνση του κόσμου, οι «κίτρινοι» μπήκαν πιο δυνατά στο ματς. Έδειξαν μεγαλύτερο πάθος και διάθεση, κυκλοφόρησαν την μπάλα, χωρίς όμως να καταφέρουν να δημιουργήσουν κάποια σημαντική φάση.

Μετά το πρώτο τέταρτο, οι «ασπρόμαυροι» άρχισαν να υπερτερούν στην κατοχή της μπάλας. Στο 22’, μάλιστα, δημιούργησαν κι έχασαν την πρώτη καλή στιγμή, με την κεφαλιά του αφύλακτου Μαντί Καμαρά, από το σημείο του πέναλτι, να μην έχει δύναμη για να απειλήσει ιδιαίτερα τον Χουλιάν Κουέστα.

Super League (19η Αγωνιστική): Όλα μηδέν στο Χαριλάου ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι «απάντησαν» στις ευκαιρίες. Από κόντρες στην άμυνα του ΠΑΟΚ, η μπάλα στρώθηκε στον Σάπι Σουλεϊμάνοφ που σούταρε δυνατά και διαγώνια, με τον Ντομινίκ Κοτάρσκι να αποκρούει. Μέσα σε ένα τρίλεπτο, στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν δύο φορές.

Αρχικά με την κεφαλιά του Γιάννη Μιχαηλίδη (34’), με την μπάλα να κοντράρει και στα κεφάλια των Γιάκουμπ Μπράμπετς, Μάρτιν Φρίντεκ κι εν συνεχεία με το επικίνδυνο γύρισμα του Κιρίλ Ντεσπόντοφ (36’), με τον Κουέστα και στις δυο περιπτώσεις να έχει τη λύση.

Σε ένα μετριότατο πρώτο μέρος, η μεγαλύτερη φάση ήρθε στις καθυστερήσεις. Γιάννης Κωνσταντέλιας και Ντεσπόντοφ συνδυάστηκαν γρήγορα, ο 22χρονος διεθνής Έλληνας βρήκε ωραία τον Ταρίκ Τισουντάλι, αλλά το διαγώνιο πλασέ του αφύλακτου Μαροκινού δεν ήταν αρκετό για να νικήσει τον Κουέστα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να.. εγκαθίσταται στην περιοχή του Άρη και με μπροστάρη τον Κωνσταντέλια να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις. Πάντα, όμως, κάτι δεν γινόταν σωστά στην τελική πάσα/προσπάθεια – το τελείωμα του Ντεσπόντοφ στο 50’ ήταν κάκιστο.

Ήταν η σειρά του Άρη να αντεπιτεθεί και να πλησιάσει στο γκολ. Αλλά στη σέντρα-σουτ του Σουλεϊμάνοφ (54’) ο Κοτάρσκι μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ενώ το βολέ του Βλάντιμιρ Νταρίντα με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι δε βρήκε στόχο.

Advertisement
MEGA

Οι δυο ομάδες άρχισαν να βρίσκουν χώρους με μεγαλύτερη ευκολία. Το πλασέ του Λορέν Μορόν (65’) δεν ήταν καλό, αυτό του Κωνσταντέλια μέσα από την περιοχή ήταν αδύναμο (68’) ενώ εκείνο του Μόντσου Ροντρίγκεθ (69’) από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κοτάρσκι.

Οι δυο προπονητές μετά το 75ο λεπτό αποφάσισαν να κάνουν τις πρώτες τους κινήσεις. Αλλά τα λάθη και από τις δυο πλευρές ήταν πάρα πολλά. Ως συνέπεια όλων αυτών, το 0-0 να έρθει φυσιολογικά για τις δυο ομάδες. Με τον Άρη να διακόπτει το σερί των τριών ηττών αλλά να πέφτει στην έκτη θέση πίσω από τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΠΑΟΚ να μένει για τρίτη αγωνιστική μακριά από τη νίκη και, παράλληλα, εννέα (9) βαθμούς μακριά από την κορυφή.  
 
Διαιτητής: Νικολάι Σάσα Στέγκεμαν (Γερμανία)
Κίτρινες: Σαμόρα – Κεντζιόρα.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΡΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κουέστα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Βέλεθ, Φρίντεκ, Μόντσου (82’ Σίστο), Σιφουέντες, Νταρίντα, Γκαρθία, Σουλεϊμάνοφ (86’ Σαμόρα), Μορόν.
ΠΑΟΚ (Πάολο Καστορίνα): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Ότο (83’ Σάστρε), Καμαρά (86’ Σβαμπ), Οζντόεφ, Τάισον, Κωνσταντέλιας (83’ Πένια), Ντεσπόντοφ (86’ Σορετίρε), Τισουντάλι (75’ Τσάλοφ).  

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
26 Οκτωβρίου: Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης- Ο βίος και το μαρτύριό του

25/10/25 12:03 μμ

26 Οκτωβρίου: Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης- Ο βίος και το μαρτύριό του

Κολοκύθια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο

25/10/25 9:11 μμ

Κολοκύθια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο

Τι να κάνετε για να μην κολλήσει ξανά το ρύζι και να γίνει αφράτο και σπυρωτό

25/10/25 9:10 μμ

Τι να κάνετε για να μην κολλήσει το ρύζι και να γίνει αφράτο και σπυρωτό

Φυτά: 2 σημεία στο σπίτι που είναι λάθος να τα βάλεις

25/10/25 9:08 μμ

Φυτά: 2 σημεία στο σπίτι που είναι λάθος να τα βάλεις

Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις... αλλιώς

25/10/25 9:05 μμ

Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις… αλλιώς

Πώς ξεμυρίζουν τα χέρια από κρεμμύδια και σκόρδα;

25/10/25 9:03 μμ

Πώς ξεμυρίζουν τα χέρια από κρεμμύδια και σκόρδα;

Οι τροφές που αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου στον οργανισμό

25/10/25 9:02 μμ

Οι τροφές που αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου στον οργανισμό

Παναθηναϊκός: Νοκ άουτ με θλάση ο Μπακασέτας

25/10/25 8:54 μμ

Παναθηναϊκός: Νοκ άουτ με θλάση ο Μπακασέτας

Από τα Μαθηματικά στο Φως - Ο Αλέκος Παππίας και η τέχνη της ξύλινης γεωμετρίας

25/10/25 8:51 μμ

Από τα Μαθηματικά στο Φως – Ο Αλέκος Παππίας και η τέχνη της ξύλινης γεωμετρίας

Κ. Κυρανάκης: Για το SMS του υπ. Μεταφορών δεν έγινε καμία ανάθεση και δεν δαπανήθηκε από το κράτος ούτε ένα ευρώ

25/10/25 8:42 μμ

Κ. Κυρανάκης: Για το SMS του υπ. Μεταφορών δεν έγινε καμία ανάθεση και δεν δαπανήθηκε από το κράτος ούτε ένα ευρώ

Στη Θεσσαλονίκη ο Σ. Φάμελλος για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης

25/10/25 8:24 μμ

Στη Θεσσαλονίκη ο Σ. Φάμελλος για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης

Γιώργος Τσαλίκης: “Ήμουν άρρωστος και δυσκολεύτηκα πολύ – Έκανα μια προσευχή”

25/10/25 8:21 μμ

Γιώργος Τσαλίκης: “Ήμουν άρρωστος και δυσκολεύτηκα πολύ – Έκανα μια προσευχή”