Τη ζωή ενός 75χρονου, που είναι αλλεργικός στο τσίμπημα μέλισσας, έσωσαν τρεις πυροσβέστες στο Αθαμάνιο Άρτας. Όταν τους ζήτησε βοήθεια αντιλήφθηκαν την κρισιμότητα της κατάστασής του και τον μετέφεραν αμέσως στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου φθάνοντας υπέστη ανακοπή και τον επανέφεραν οι γιατροί.

Ειδικότερα οι τρεις πυροσβέστες του Κλιμακίου Αθαμανίου, Κώστας Κοτσιάνης, Βασίλης Φώτης και Λεωνίδας Μαγκλάρας, την περασμένη Κυριακή 4 Απριλίου είχαν βάρδια. Αργά το μεσημέρι, ο 75χρονος πήγε στο γραφείο και τους ζήτησε να του κάνουν την ένεση που κρατούσε στο χέρι του γιατί -όπως τους είπε- τον είχε τσιμπήσει μέλισσα.

Advertisement

Ο Κώστας Κοστιάνης περιγράφει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων όλα όσα ακολούθησαν.

«Του κάναμε την ένεση, μας ευχαρίστησε και μας είπε πως θα πάει στο Κέντρο Υγείας στο Βουλγαρέλι, 6 χιλιόμετρα πιο κάτω από το Αθαμάνιο. Τόσο εγώ όσο και οι δύο άλλοι συνάδελφοι αντιληφθήκαμε πως ο κ. Σωτήρης δεν είναι καλά, γιατί δυσκολευόταν να περπατήσει, έμοιαζε ζαλισμένος. Χωρίς δεύτερη σκέψη τον βάλαμε στο αυτοκίνητο. Ο άνθρωπος έπαθε αλλεργικό σοκ. Κάθε λεπτό πολύτιμο για τη ζωή. Ενημερώσαμε πηγαίνοντας το Κέντρο Υγείας για την κρισιμότητα του περιστατικού».

Advertisement
Babis

Μόλις έφθασαν στο Κέντρο Υγείας, ο 75χρονος υπέστη ανακοπή από το αλλεργικό σοκ αλλά ο γιατρός κατάφερε να τον επαναφέρει. Όπως είπε στους πυροσβέστες, στην εύκολη επαναφορά του έπαιξε ρόλο ότι δεν να τον άφησαν να φύγει μόνος του με τα πόδια και τον μετέφεραν άμεσα σώζοντάς του, ουσιαστικά, τη ζωή.

«Γλίτωσα από θαύμα. Με έσωσαν τα παιδιά, έχασα τις αισθήσεις μου μέσα στο αυτοκίνητο της Πυροσβεστικής. Οι γιατροί, οι νοσοκόμοι, έπεσαν πάνω μου στο Κέντρο Υγείας», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός και προσθέτει πως και στο παρελθόν, το 2002, πάλι πυροσβέστες τον έσωσαν όταν βρέθηκε στην ίδια κατάσταση.

Οι τρεις πυροσβέστες έγιναν ήρωες για την οικογένεια του κ. Σωτήρη. Μάλιστα, η κόρη του, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ άλλων σημειώνει: «Αισθανόμαστε την ανάγκη ως οικογένεια να ευχαριστήσουμε θερμά το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αθαμανίου, που για ακόμη μία φορά συνέβαλε τα μέγιστα για να σώσει μια ζωή… ».

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δήμος Καβάλας: Συναυλία κάτω από το φως της πανσελήνου - Μια μαγική μουσική βραδιά με φόντο τον αυγουστιάτικο ουρανό

07/08/25 10:36 πμ

Δήμος Καβάλας: Συναυλία κάτω από το φως της πανσελήνου – “Νότες με πανσέληνο”

Θεσσαλονίκη: 10χρονη κατήγγειλε ότι βιαζόταν παρουσία της μητέρας της

07/08/25 10:29 πμ

Θεσσαλονίκη: 10χρονη κατήγγειλε ότι βιαζόταν παρουσία της μητέρας της

Θεσσαλονίκη: Νεαροί πέταξαν νερόμπαλες σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ

07/08/25 10:20 πμ

Θεσσαλονίκη: Νεαροί πέταξαν νερόμπαλες σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ

Παραλία Οφρυνίου: Η τελευταία φωτογραφία της 59χρονης λίγο πριν εξαφανιστεί - Αναζητούν μάρτυρες

07/08/25 10:10 πμ

Παραλία Οφρυνίου: Η τελευταία φωτογραφία της 59χρονης λίγο πριν εξαφανιστεί – Αναζητούν μάρτυρες

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Πέμπτη 7 Αυγούστου

07/08/25 1:36 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Πέμπτη 7 Αυγούστου

Πυρκαγιά στην Ακρόπολη Σερρών - Συνδρομή του Δήμου με οχήματα και προσωπικό 

07/08/25 1:17 πμ

Πυρκαγιά στην Ακρόπολη Σερρών – Συνδρομή του Δήμου με οχήματα και προσωπικό 

Σέρρες: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Κουλά

07/08/25 1:19 πμ

Σέρρες: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Κουλά

Σέρρες -ΤΩΡΑ: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κουλά - video

07/08/25 1:41 πμ

Σέρρες -ΤΩΡΑ: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κουλά – video

Καβάλα: Περισυνελέγησαν 2.879 φυσίγγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού

06/08/25 8:41 μμ

Καβάλα: Περισυνελέγησαν 2.879 φυσίγγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Κοζάνη: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 100 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου - Δείτε βίντεο

06/08/25 8:36 μμ

Κοζάνη: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 100 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου – Δείτε βίντεο

Νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Πολύωρη η απολογία της 32χρονης μητέρας στον ανακριτή – «Βρισκόμουν σε πανικό»

06/08/25 8:29 μμ

Νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Πολύωρη η απολογία της 32χρονης μητέρας στον ανακριτή – «Βρισκόμουν σε πανικό»

Τραγωδία στη Λευκάδα: Αιφνίδιος θάνατος βρέφους μόλις 5 μηνών

06/08/25 8:24 μμ

Τραγωδία στη Λευκάδα: Αιφνίδιος θάνατος βρέφους μόλις 5 μηνών