Τις αναλυτικές προτάσεις του Επιμελητηρίου Σερρών για την ενίσχυση των επιχειρήσεων μελών του και για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν, κατέθεσε στην Υφυπουργό Ανάπτυξης Άννα Μάνη- Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος ... Περισσότερα

Αθ. Μαλλιαράς προς Υφυπουργό Ανάπτυξης: «Στηρίξτε έμπρακτα τις σερραϊκές επιχειρήσεις»

Epiloges Press

Epiloges Press

Τις αναλυτικές προτάσεις του Επιμελητηρίου Σερρών για την ενίσχυση των επιχειρήσεων μελών του και για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν, κατέθεσε στην Υφυπουργό Ανάπτυξης Άννα Μάνη- Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθανάσιος Μαλλιαράς. 

Advertisement
 

Η κ. Παπαδημητρίου επισκέφτηκε το Επιμελητήριο και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί, ως επικεφαλής κλιμακίου της Ν.Δ. ενόψει των Ευρωεκλογών. 

Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς έκανε ειδική αναφορά στο πάγιο αίτημα του Επιμελητηρίου Σερρών για δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στο Νομό Σερρών, στο πλαίσιο της ανάγκης να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των επιχειρήσεων  και να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης και ενίσχυσης του Νομού μας. 

Αθ. Μαλλιαράς προς Υφυπουργό Ανάπτυξης: «Στηρίξτε έμπρακτα τις σερραϊκές επιχειρήσεις»

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε μεταξύ άλλων : « Οι επιχειρήσεις – μέλη μας βρίσκονται σε ιδιαίτερα δεινή θέση καθώς αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων, μεταξύ των οποίων τα σημαντικότερα είναι:

  • η δυσκολία πρόσβασης στη χρηματοδότηση και το έλλειμμα ρευστότητας, δεδομένων και των πολύ χαμηλών ποσοστών απορρόφησης κονδυλίων στο Νομό μας, 
  • οι μεγάλες οφειλές στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, 
  • οι υπέρμετρες υποχρεώσεις που έρχεται να προσθέσει ο νέος φορολογικός νόμος και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, 
  • το αυξημένο κόστος λειτουργίας λόγω της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στη Μέση Ανατολή, 
  • ο πληθωρισμός, 
  • η μειωμένη αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στους αγρότες, δεδομένου ότι το Επιμελητήριο Σερρών αποτελεί ένα από τα λίγα Επιμελητήρια της χώρας που έχει ήδη ιδρύσει και λειτουργεί αγροτικό τμήμα. Οι αγρότες- μέλη του Επιμελητηρίου μας αντιμετωπίζουν, επίσης πολύ σημαντικά προβλήματα καθώς έχει μειωθεί κατά πολύ η επιδότηση τους, έχει αυξηθεί το κόστος παραγωγής και οι τιμές πώλησης των προϊόντων τους δεν παρουσιάζουν καμία αύξηση», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αθανάσιος Μαλλιαράς.

Όπως επισήμανε, όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την τεράστια μείωση του πληθυσμού στο Νομό μας, τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και τα προβλήματα που προκύπτουν με τη γειτνίαση με τη Βουλγαρία, καθιστούν τη στήριξη των σερραϊκών επιχειρήσεων επιτακτική.

Advertisement
Babis

Αθ. Μαλλιαράς προς Υφυπουργό Ανάπτυξης: «Στηρίξτε έμπρακτα τις σερραϊκές επιχειρήσεις»

 

Από την πλευρά της η Υφυπουργός τόνισε πως γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα των επαγγελματιών και πως ένας βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Επισήμανε δε, πως το Υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται πάντα στη διάθεση του Επιμελητηρίου Σερρών για συνεργασία και επίλυση προβλημάτων. 

Στο κυβερνητικό κλιμάκιο υπό την Υφυπουργό συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μπαγινέτας και η βουλευτής Καβάλας Αγγελική Δεληκάρη. Από το Επιμελητήριο Σερρών παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Α’ Αντιπρόεδρος Θωμάς Τενεκετζής και η Οικονομική Επόπτρια Ελένη Τσιαπάρα. 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τραγική φιγούρα ο 25χρονος που έπεσε αγκαλιά με τον μικρό Ανδρέα στην Αχαΐα - «Δεν μπορώ να το αντέξω, θα με ακολουθεί για μια ζωή»

13/11/25 12:17 μμ

Τραγική φιγούρα ο 25χρονος που έπεσε αγκαλιά με τον μικρό Ανδρέα στην Αχαΐα – «Δεν μπορώ να το αντέξω, θα με ακολουθεί για μια ζωή»

Σέρρες: "Ο θάνατος περνάει έξω από το μαντρί του" - Σε απόγνωση χωρίς βοήθεια ο κτηνοτρόφος παλεύει μόνος του - video

13/11/25 12:01 μμ

Σέρρες: “Ο θάνατος περνάει έξω από το μαντρί του” – Σε απόγνωση χωρίς βοήθεια ο κτηνοτρόφος παλεύει μόνος του – video

Η Πειραιώς, στο πλαίσιο της διαχρονικής στήριξης που παρέχει στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, συνεχίζει τη δημιουργική συνεργασία της με την Εθνική Λυρική Σκηνή, με τη χορηγία του αφιερώματος στον σπουδαίο δημιουργό Νίκο Σ. Πετρόπουλο, που εγκαινιάζεται με την παρουσίαση της δημοφιλούς όπερας «Τόσκα» του Τζάκομο Πουτσίνι. Η «Τόσκα» παρουσιάζεται από τις 27 Νοεμβρίου 2025 έως τις 9 Ιανουαρίου 2026 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σηματοδοτώντας την έναρξη του αφιερώματος που πραγματοποιείται με τη χορηγία της Πειραιώς. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είναι ο Μέγας Δωρητής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Στο πλαίσιο του αφιερώματος, κατά τη σεζόν 2025/26, αναβιώνουν στην ΕΛΣ δύο από τις εμβληματικές παραγωγές του Νίκου Σ. Πετρόπουλου: η «Τόσκα» του Τζάκομο Πουτσίνι και η «Τραβιάτα» του Τζουζέππε Βέρντι. Ο Νίκος Σ. Πετρόπουλος έχει υπογράψει ως σκηνογράφος, ενδυματολόγος και σκηνοθέτης περισσότερες από είκοσι παραγωγές όπερας, οπερέτας και χοροδραμάτων, οι οποίες επαναλαμβάνονται με τεράστια επιτυχία τις τελευταίες πέντε δεκαετίες. Η συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Πειραιώς για τον Πολιτισμό, με στόχο την προαγωγή και ενίσχυση έργων μοναδικής πολιτιστικής αξίας και δημιουργών υψηλού επιπέδου που διαμορφώνουν τη σύγχρονη πολιτιστική ταυτότητα της χώρας.

13/11/25 11:35 πμ

Η Πειραιώς χορηγός του αφιερώματος στον Νίκο Σ. Πετρόπουλο και της όπερας «Τόσκα» στην Εθνική Λυρική Σκηνή

13/11/25 11:24 πμ

Λάρισα: 49χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της σε δυστύχημα σε φούρνο

 Οι διαταραχές κεφαλαλγίας επηρεάζουν τρία δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως

13/11/25 11:16 πμ

 Οι διαταραχές κεφαλαλγίας επηρεάζουν τρία δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως

Ηρεμία επικρατεί στο Κλειδί Σιντικής - Στον εισαγγελέα οι 30 συλληφθέντες για τα επεισόδια

13/11/25 11:11 πμ

Ηρεμία επικρατεί στο Κλειδί Σιντικής – Στον εισαγγελέα οι 30 συλληφθέντες για τα επεισόδια

Επιχείρηση του «ελληνικού FBI» σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική- Συνελήφθη 19χρονος Τούρκος

13/11/25 11:03 πμ

Επιχείρηση του «ελληνικού FBI» σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική- Συνελήφθη 19χρονος Τούρκος

Στ. Παπασταύρου: Απεξάρτηση από τη Ρωσία και στροφή προς το αμερικανικό αέριο με κύρια πύλη εισόδου την Ελλάδα - Τι συζητήθηκε στις Βρυξέλλες

13/11/25 10:58 πμ

Στ. Παπασταύρου: Απεξάρτηση από τη Ρωσία και στροφή προς το αμερικανικό αέριο με κύρια πύλη εισόδου την Ελλάδα – Τι συζητήθηκε στις Βρυξέλλες

Κιάρα Μαρκέζη: Η εγγονή του Α. Τσοχατζόπουλου... μαγεύει στην πασαρέλα

13/11/25 10:50 πμ

Κιάρα Μαρκέζη: Η εγγονή του Α. Τσοχατζόπουλου… μαγεύει στην πασαρέλα

Έξωση λόγω λήξης μίσθωσης: Τι δικαιούστε και τι πρέπει να προσέξετε

13/11/25 10:47 πμ

Έξωση λόγω λήξης μίσθωσης: Τι δικαιούστε και τι πρέπει να προσέξετε

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας στο επίκεντρο της ενεργειακής επανεκκίνησης της Ευρώπης

13/11/25 10:38 πμ

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας στο επίκεντρο της ενεργειακής επανεκκίνησης της Ευρώπης

Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας για την κατάσταση του οδικού άξονα Αμφίπολης – Δράμας και Σερρών - Δράμας

13/11/25 10:31 πμ

Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας για την κατάσταση του οδικού άξονα Αμφίπολης – Δράμας και Σερρών – Δράμας