18.1 C
Serres

Αθ. Μαλλιαράς προς Υφυπουργό Ανάπτυξης: «Στηρίξτε έμπρακτα τις σερραϊκές επιχειρήσεις»

Date:

Τις αναλυτικές προτάσεις του Επιμελητηρίου Σερρών για την ενίσχυση των επιχειρήσεων μελών του και για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν, κατέθεσε στην Υφυπουργό Ανάπτυξης Άννα Μάνη- Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθανάσιος Μαλλιαράς. 

Η κ. Παπαδημητρίου επισκέφτηκε το Επιμελητήριο και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί, ως επικεφαλής κλιμακίου της Ν.Δ. ενόψει των Ευρωεκλογών. 

Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς έκανε ειδική αναφορά στο πάγιο αίτημα του Επιμελητηρίου Σερρών για δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στο Νομό Σερρών, στο πλαίσιο της ανάγκης να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των επιχειρήσεων  και να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης και ενίσχυσης του Νομού μας. 

Αθ. Μαλλιαράς προς Υφυπουργό Ανάπτυξης: «Στηρίξτε έμπρακτα τις σερραϊκές επιχειρήσεις»

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε μεταξύ άλλων : « Οι επιχειρήσεις – μέλη μας βρίσκονται σε ιδιαίτερα δεινή θέση καθώς αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων, μεταξύ των οποίων τα σημαντικότερα είναι:

  • η δυσκολία πρόσβασης στη χρηματοδότηση και το έλλειμμα ρευστότητας, δεδομένων και των πολύ χαμηλών ποσοστών απορρόφησης κονδυλίων στο Νομό μας, 
  • οι μεγάλες οφειλές στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, 
  • οι υπέρμετρες υποχρεώσεις που έρχεται να προσθέσει ο νέος φορολογικός νόμος και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, 
  • το αυξημένο κόστος λειτουργίας λόγω της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στη Μέση Ανατολή, 
  • ο πληθωρισμός, 
  • η μειωμένη αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στους αγρότες, δεδομένου ότι το Επιμελητήριο Σερρών αποτελεί ένα από τα λίγα Επιμελητήρια της χώρας που έχει ήδη ιδρύσει και λειτουργεί αγροτικό τμήμα. Οι αγρότες- μέλη του Επιμελητηρίου μας αντιμετωπίζουν, επίσης πολύ σημαντικά προβλήματα καθώς έχει μειωθεί κατά πολύ η επιδότηση τους, έχει αυξηθεί το κόστος παραγωγής και οι τιμές πώλησης των προϊόντων τους δεν παρουσιάζουν καμία αύξηση», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αθανάσιος Μαλλιαράς.


Όπως επισήμανε, όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την τεράστια μείωση του πληθυσμού στο Νομό μας, τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και τα προβλήματα που προκύπτουν με τη γειτνίαση με τη Βουλγαρία, καθιστούν τη στήριξη των σερραϊκών επιχειρήσεων επιτακτική.

Αθ. Μαλλιαράς προς Υφυπουργό Ανάπτυξης: «Στηρίξτε έμπρακτα τις σερραϊκές επιχειρήσεις»

 

Από την πλευρά της η Υφυπουργός τόνισε πως γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα των επαγγελματιών και πως ένας βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Επισήμανε δε, πως το Υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται πάντα στη διάθεση του Επιμελητηρίου Σερρών για συνεργασία και επίλυση προβλημάτων. 

Στο κυβερνητικό κλιμάκιο υπό την Υφυπουργό συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μπαγινέτας και η βουλευτής Καβάλας Αγγελική Δεληκάρη. Από το Επιμελητήριο Σερρών παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Α’ Αντιπρόεδρος Θωμάς Τενεκετζής και η Οικονομική Επόπτρια Ελένη Τσιαπάρα. 


ΣέρρεςΑθ. Μαλλιαράς προς Υφυπουργό Ανάπτυξης: «Στηρίξτε έμπρακτα τις σερραϊκές επιχειρήσεις»

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Μήνυμα Δημάρχου Σερρών Βαρβάρας Μητλιάγκα για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Η Δήμαρχος Σερρών, κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα με αφορμή την...

Σέρρες: Στο έλεος των ασυνείδητων το Θερινό Θεατράκι στον λόφο της Καλλιθέας- video

Το θερινό θεατράκι στον λόφο της Καλλιθέας περιμένει να...

Σέρρες: Πρωταθλήτριες Ευρώπης χωρίς κολυμβητήριο για προπόνηση

Πρωταθλήτριες Ευρώπης με την Εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης είναι...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα