Η Αυστραλία διπλασίασε τις παραγγελίες του εμβολίου της Pfizer Inc κατά της COVID-19, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, καθώς η χώρα του προσπαθεί να κινηθεί ταχύτατα για την ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Η Αυστραλία διπλασίασε τις παραγγελίες του εμβολίου της Pfizer Inc κατά της COVID-19, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, καθώς η χώρα του προσπαθεί να κινηθεί ταχύτατα για την αναδιαμόρφωση του εμβολιαστικού προγράμματος της, μετά από τις ανησυχίες για τους κινδύνους πρόκλησης θρόμβων στο αίμα από το εμβόλιο της AstraZeneca Plc.

Μέχρι αργά χθες, Πέμπτη, το βράδυ, η Αυστραλία στήριζε το εμβολιαστικό της πρόγραμμα στο μεγαλύτερο μέρος του σε μία δόση εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, με μία παραγγελία 50 εκατομμυρίων δόσεων. Οι δόσεις αυτές επαρκούσαν για τις δύο δόσεις εμβολίου του συνολικού πληθυσμού των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας, με εσωτερική παραγωγή από την biopharma CSL Ltd.
Ωστόσο, τώρα η Αυστραλία ακολούθησε μία σειρά άλλων χωρών, περιορίζοντας τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca εξαιτίας των ανησυχιών για πρόκληση θρομβώσεων.

Οι τοπικές υγειονομικές αρχές άλλαξαν τη σύστασή τους, ανακοινώνοντας ότι οι περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας κάτω των 50 ετών πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer.

Ως αποτέλεσμα, η Αυστραλία διπλασίασε μία προγενέστερη παραγγελία της για το εμβόλιο της Pfizer, στα 40 εκατομμύρια δόσεις, που είναι αρκετές για να καλύψουν τα 4/5 του πληθυσμού της, ενώ οι δόσεις αυτές θα μπορούν να έχουν διατεθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως δήλωσε ο Μόρισον.

Η αλλαγή πολιτικής για τη χρήση του εμβολίου της Pfizer τερματίζει τα σχέδια για τον εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

«Δεν είναι μία απαγόρευση για το εμβόλιο της AstraZeneca. Για όσους είναι άνω των 50 ετών, υπάρχει ισχυρή ενθάρρυνση να κάνουν αυτό το εμβόλιο της AstraZeneca» δήλωσε ο Μόρισον στους δημοσιογράφους, μετά τη συνεδρίαση της εθνικής κυβέρνησης, κατά την οποία συζητήθηκε το σχέδιο αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Πηγή real.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος - Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

13/01/26 12:12 πμ

Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος – Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

Σωκράτης Φάμελλος; «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

13/01/26 12:00 πμ

Σωκράτης Φάμελλος: «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

12/01/26 11:59 μμ

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο

12/01/26 11:58 μμ

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο

Συνταγή για μοσχαράκι στιφάδο που λιώνει στο στόμα

12/01/26 11:57 μμ

Συνταγή για μοσχαράκι στιφάδο που λιώνει στο στόμα

Σε καλό κλίμα οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ΣΑΕΚ στον δήμο Πολυγύρου

12/01/26 11:55 μμ

Σε καλό κλίμα οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ΣΑΕΚ στον δήμο Πολυγύρου

Η Ai, η χιμπατζής-"θαύμα" πέθανε σε ηλικία 49 ετών

12/01/26 11:53 μμ

Η Ai, η χιμπατζής -“θαύμα” πέθανε σε ηλικία 49 ετών

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Μαδρίτη: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και τον Βασιλιά Φελίπε

12/01/26 11:52 μμ

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Μαδρίτη: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και τον Βασιλιά Φελίπε

Δύο συλλήψεις για παραβίαση ορίων ταχύτητας- Οδηγούσε με 128 χλμ σε περιοχή με όριο τα 50χλμ

12/01/26 11:51 μμ

Δύο συλλήψεις για παραβίαση ορίων ταχύτητας- Οδηγούσε με 128 χλμ σε περιοχή με όριο τα 50χλμ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ - Αντώνης Μωυσίδης: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ασκεί, αλλά εφαρμόζει πολιτικές. Ποτέ δεν είχα δεχθεί πίεση

12/01/26 11:46 μμ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ – Αντώνης Μωυσίδης: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ασκεί, αλλά εφαρμόζει πολιτικές. Ποτέ δεν είχα δεχθεί πίεση

Σέρρες: Με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Αγίου Ιωάννη "Αλησμόνητες Πατρίδες" - video

12/01/26 8:16 μμ

Σέρρες: Με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Αγίου Ιωάννη “Αλησμόνητες Πατρίδες” – video

Χτύπησε και τον νομό Σερρών η κακοκαιρία - Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες - video

12/01/26 8:10 μμ

Χτύπησε και τον νομό Σερρών η κακοκαιρία – Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – video