Αυτά είναι τα πιο κοινά λάθη που όλοι κάνουμε στο πλύσιμο των ρούχων και καταστρέφουμε τα ρούχα μας 1. Λάθος διαλογή ρούχων. Εκτός από το χρώμα, πρέπει να δίνουμε σημασία ... Περισσότερα

Αυτά είναι τα λάθη που όλοι κάνουμε όταν βάζουμε πλυντήριο και καταστρέφουμε τα ρούχα μας

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Αυτά είναι τα πιο κοινά λάθη που όλοι κάνουμε στο πλύσιμο των ρούχων και καταστρέφουμε τα ρούχα μας

1. Λάθος διαλογή ρούχων. Εκτός από το χρώμα, πρέπει να δίνουμε σημασία και στο είδος του υφάσματος. Τα φλις ρούχα πλένονται ξεχωριστά, και τις πετσέτες δεν τις πλένουμε ποτέ μαζί με συνθετικά ρούχα.

2. Λάθος τρόπος αφαίρεσης λεκέδων. Μη σας κάνει εντύπωση αν δημιουργηθούν τρύπες σε σημεία που υπάρχουν λεκέδες και τις τρίβετε δυνατά. Ρούχα με λεκέδες πρέπει πρώτα να τα μουλιάσουμε σε λεκάνη και μετά να το πλύνουμε στο πλυντήριο.

3. Μεγάλη δόση απορρυπαντικού. Αν βάζετε παραπάνω απορρυπαντικό, τότε μπορεί να δημιουργηθεί αφρός, που μπορεί να παρακρατήσει τη βρωμιά σε σημεία όπως ο γιακάς.

4. Φερμουάρ. Κλείστε τα φερμουάρ την ώρα του πλυσίματος, καθώς οι οδοντωτές άκρες μπορούν να βλάψουν άλλα ρούχα στο πλυντήριο.

5. Κουμπιά. Αντίθετα, τα κουμπιά καλύτερα να μη τα κουμπώνετε όταν πλένετε τα ρούχα, καθώς μπορούν να κοπούν.

6. Υπερβολικό λευκαντικό. Το λευκαντικό σκληραίνει και φθείρει τα ρούχα, εναλλακτικά δοκιμάστε το παλιό κόλπο των γιαγιάδων: σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράστε τα ρούχα με μερικές σταγόνες νερό.

7. Μαγιό. Μαγιό και παρόμοια ελαστικά ρούχα απαγορεύεται να τα πλένετε στο πλυντήριο, καθώς χάνουν την ελαστικότητά τους. Το ιδανικό είναι πλύσιμο στο χέρι σε χλιαρό νερό.

8. Αφήνετε το πλυντήριο να «ξεκουραστεί». Πολλές νοικοκυρές πιστεύουν ότι κάνοντας συνεχόμενα πλυντήρια, ότι θα ζορίσουν τη συσκευή. Όταν όμως κάνουμε συνεχόμενα πλυντήρια, εκμεταλλευόμαστε τη ζέστη του προηγούμενου κύκλου, κάνοντας οικονομία στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Advertisement
MEGA

9. Ένας κύκλος πλύσης για μαξιλάρια και κουβέρτες. Αν πλένετε πουπουλένια μαξιλάρια και παπλώματα στο πλυντήριο, τότε κάντε διπλή πλύση: τα πούπουλα παρακρατούν τον αφρό και μετά τον πρώτο κύκλο πλύσης, το απορρυπαντικό μπορεί να παραμείνει.

10. Το πιο δύσκολο μετά το πλύσιμο, είναι να βρείτε το ζευγάρι κάθε κάλτσας. Δοκιμάστε όταν βάζετε μέσα τα ρούχα να βάλετε πρώτα τις κάλτσες και μετά όλα τα υπόλοιπα.

11. Μαλακτικό ρούχων για πετσέτες. Το μαλακτικό ρούχων μειώνει την απορροφητικότητα των υφασμάτων, και καλύτερα να το αποφεύγετε για τις πετσέτες.

12. Υπερβολικά γεμάτος κάδος πλυντηρίου. Μη παραγεμίζετε τον κάδο πλυντηρίου, καθώς μπορεί να χαλάσει το πλυντήριο και να σκιστούν τα ρούχα.

13. Λάθος πλύσιμο μπουφάν με πούπουλα. Για να μη χαλάσουν τέτοια μπουφάν, προσθέστε τρία μπαλάκια του τένις στον κάδο πλυντηρίου. Έτσι τα πούπουλα δε θα χαλάσουν τη μορφή τους και θα φύγει όλος ο αφρός.

14. Χρήση ακριβών απορρυπαντικών. Αντί για ακριβά απορρυπαντικά, δοκιμάστε φυσικά γιατροσόφια: το θαλασσινό αλάτι θα φωτίσει τα ρούχα, ενώ το σαπούνι Μασαλίας καθαρίζει τους περισσότερους λεκέδες. Μπορείτε να προσθέσετε χυμό λεμονιού για ευχάριστο άρωμα.

15. Λάθος συντήρηση. Πρέπει τακτικά να καθαρίζετε τον κάδο, καθώς εκεί μπορούν να αναπτυχθούν μικρόβια. Αφήνετε τη πόρτα του κάδου ανοιχτή μετά από κάθε πλύση για να στεγνώσει και να αεριστεί. Μια φορά το χρόνο κάντε ένα κύκλο πλύσης με ζεστό νερό και λευκό ξίδι.

πηγή pronews.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέτρα ΔΕΘ: Τι λένε οι Σερραίοι; - video

12/09/25 10:21 μμ

Μέτρα ΔΕΘ: Τι λένε οι Σερραίοι; – video

Ι.Χουρουζίδης: Κανένα μέτρο της ΔΕΘ δεν αφορά την εστίαση - video

12/09/25 10:11 μμ

Ι.Χουρουζίδης: Κανένα μέτρο της ΔΕΘ δεν αφορά την εστίαση – video

14 Σεπτεμβρίου: Εθνική μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

12/09/25 10:04 μμ

14 Σεπτεμβρίου: Εθνική μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

"Πολυθεματικό Φεστιβάλ Σκοτούσσα" από το «Κοινόν Σκοτουσσαίων» - video

12/09/25 9:49 μμ

“Πολυθεματικό Φεστιβάλ Σκοτούσσα” από το «Κοινόν Σκοτουσσαίων» – video

Παραδοσιακοί αγώνες πάλης με συνοδεία ζουρνάδων στη Σκοτούσσα - video

12/09/25 9:39 μμ

Παραδοσιακοί αγώνες πάλης με συνοδεία ζουρνάδων στη Σκοτούσσα – video

Πανήγυρη Σκοτούσσας: Χιλιάδες επισκέπτες με το ΕΚΑΒ Σερρών πάντα δίπλα τους - video

12/09/25 9:31 μμ

Πανήγυρη Σκοτούσσας: Χιλιάδες επισκέπτες με το ΕΚΑΒ Σερρών πάντα δίπλα τους – video

Ελλάδα Τουρκία: Απόψε ο ημιτελικός - Τι λένε οι Σερραίοι

12/09/25 9:58 μμ

Ελλάδα Τουρκία: Απόψε ο ημιτελικός του Eurobasket – Τι λένε οι Σερραίοι

Πρώτη φορά Έλληνας σκακιστής κερδίζει τον εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή - Πρόκειται για τον 25χρονο Νικόλα Θεοδώρου

12/09/25 7:28 μμ

Πρώτη φορά Έλληνας σκακιστής κερδίζει τον εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή – Πρόκειται για τον 25χρονο Νικόλα Θεοδώρου

Αθήνα: Στις 22 Σεπτεμβρίου η δίκη του γιατρού που συνελήφθη για φακελάκι

12/09/25 9:26 μμ

Αθήνα: Στις 22 Σεπτεμβρίου η δίκη του γιατρού που συνελήφθη για φακελάκι

Σοβαρά τραυματίστηκε 49χρονος που έπεσε από ύψος 8 μέτρων στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου

12/09/25 9:23 μμ

Σοβαρά τραυματίστηκε 49χρονος που έπεσε από ύψος 8 μέτρων στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου

ΟΗΕ-Ισραήλ-Παλαιστίνιοι: Η ΓΣ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία δήλωση για λύση δύο κρατών

12/09/25 9:22 μμ

ΟΗΕ-Ισραήλ-Παλαιστίνιοι: Η ΓΣ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία δήλωση για ΟΗΕ

Εντυπωσιακά πειράματα και οπτικά… θαύματα στη ΔΕΘ

12/09/25 9:20 μμ

Εντυπωσιακά πειράματα και οπτικά… θαύματα στη ΔΕΘ