Με την έλευση του κορωνοϊού και ειδικά με την αύξηση των κρουσμάτων η καθημερινότητα όλων έχει αλλάξει. Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη,  βρέθηκε στο LIVE ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Με την έλευση του κορωνοϊού και ειδικά με την αύξηση των κρουσμάτων η καθημερινότητα όλων έχει αλλάξει. Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη,  βρέθηκε στο LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο και εξηγεί πώς θα προστατευτούμε.

Advertisement
 

 

Άπαντες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί από την στιγμή που θα βγουν από το σπίτι τους και θα κινηθούν στο δρόμο, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στον χώρο εργασίας τους.

Οι εστίες κορωνοϊού είναι πολλές, μία από τις βασικές; τα χερούλια της πόρτας.

Μια εξίσου επικίνδυνη εστία μόλυνσης κορωνοϊού είναι τα ασανσέρ.

Καλό θα ήταν να πατάμε τα κουμπιά με τον αγκώνα σε περίπτωση που ξεχαστούμε θα πρέπει άμεσα να απολυμάνουμε τα χέρια μας.

Οι συνήθειες του γραφείου ενδέχεται να είναι κρυφές εστίες κορωνοϊού, αφού απλά πράγματα όπως το να ακουμπήσεις το πληκτρολόγιο, να σηκώσουμε το τηλέφωνο είναι συνήθειες που κάνουμε μηχανικά.

Το χειριστήριο του κλιματιστικού στους κοινόχρηστους χώρους εργασίας είναι ένα ακόμα αντικείμενο που αγγίζεται από πολλά χέρια.

Τα ασανσέρ, οι κοινόχρηστες τουαλέτες αποτελούν περιοχές που ενέχουν υψηλό κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού.

Κρυφές εστίες κορωνοϊού ενδέχεται να υπάρχουν και στο σούπερ μάρκετ με τα κοινόχρηστα καλάθια. Ακόμα και τα ρούχα και τα παπούτσια κρύβουν κινδύνους.

Advertisement
Family Kitchen

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, πρέπει να έχουμε πάντα μαζί μας αντισηπτικά μαντηλάκια για να τα καθαρίζουμε συχνά αφού ακουμπήσουμε κάτι.


«Όταν πιάνουμε χερούλια, πόρτες διάφορα σε εξωτερικούς χώρους, πρέπει να απολυμάνουμε τα χέρια μας, γιατί έχουμε τη συνήθεια να βάζουμε τα χέρια στο πρόσωπό μας», σημείωσε.

«Δεν θα βγάλουμε τη μάσκα σε μια τουαλέτα. Καλό θα είναι στους χώρους που πηγαίνουμε να υπάρχουν παράθυρα, είναι πολύ σημαντικό να αερίζονται οι χώροι, ακόμα και τον χειμώνα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για το σύστημα υγείας και την πίεση που δέχεται με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, αναφέρθηκε στην συνεχή προσπάθεια να αντιμετωπισθούν όλοι οι ασθενείς, αλλά και στην ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας για ενίσχυση του ΕΣΥ.

«Περιμένουμε τα 40 κρεβάτια επιπλέον που εξήγγειλε ο Υπουργός, και μέχρι 30 Δεκεμβρίου θα φτάσουν τα κρεβάτια των Μονάδων σε 1.200. Αν όμως μειώσουμε τα κρούσματα τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα», υπογράμμισε.

«Ο κάθε οργανισμός είναι ιδιαίτερως», σημείωσε για τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
26 Οκτωβρίου: Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης- Ο βίος και το μαρτύριό του

25/10/25 12:03 μμ

26 Οκτωβρίου: Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης- Ο βίος και το μαρτύριό του

Κολοκύθια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο

25/10/25 9:11 μμ

Κολοκύθια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο

Τι να κάνετε για να μην κολλήσει ξανά το ρύζι και να γίνει αφράτο και σπυρωτό

25/10/25 9:10 μμ

Τι να κάνετε για να μην κολλήσει το ρύζι και να γίνει αφράτο και σπυρωτό

Φυτά: 2 σημεία στο σπίτι που είναι λάθος να τα βάλεις

25/10/25 9:08 μμ

Φυτά: 2 σημεία στο σπίτι που είναι λάθος να τα βάλεις

Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις... αλλιώς

25/10/25 9:05 μμ

Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις… αλλιώς

Πώς ξεμυρίζουν τα χέρια από κρεμμύδια και σκόρδα;

25/10/25 9:03 μμ

Πώς ξεμυρίζουν τα χέρια από κρεμμύδια και σκόρδα;

Οι τροφές που αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου στον οργανισμό

25/10/25 9:02 μμ

Οι τροφές που αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου στον οργανισμό

Παναθηναϊκός: Νοκ άουτ με θλάση ο Μπακασέτας

25/10/25 8:54 μμ

Παναθηναϊκός: Νοκ άουτ με θλάση ο Μπακασέτας

Από τα Μαθηματικά στο Φως - Ο Αλέκος Παππίας και η τέχνη της ξύλινης γεωμετρίας

25/10/25 8:51 μμ

Από τα Μαθηματικά στο Φως – Ο Αλέκος Παππίας και η τέχνη της ξύλινης γεωμετρίας

Κ. Κυρανάκης: Για το SMS του υπ. Μεταφορών δεν έγινε καμία ανάθεση και δεν δαπανήθηκε από το κράτος ούτε ένα ευρώ

25/10/25 8:42 μμ

Κ. Κυρανάκης: Για το SMS του υπ. Μεταφορών δεν έγινε καμία ανάθεση και δεν δαπανήθηκε από το κράτος ούτε ένα ευρώ

Στη Θεσσαλονίκη ο Σ. Φάμελλος για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης

25/10/25 8:24 μμ

Στη Θεσσαλονίκη ο Σ. Φάμελλος για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης

Γιώργος Τσαλίκης: “Ήμουν άρρωστος και δυσκολεύτηκα πολύ – Έκανα μια προσευχή”

25/10/25 8:21 μμ

Γιώργος Τσαλίκης: “Ήμουν άρρωστος και δυσκολεύτηκα πολύ – Έκανα μια προσευχή”