Αυτός είναι ο τρόπος για να καθαρίσεις μόνος σου τα χαλιά χωρίς έξοδα

624
Αυτός είναι ο τρόπος για να καθαρίσεις μόνος σου τα χαλιά χωρίς έξοδα
Αυτός είναι ο τρόπος για να καθαρίσεις μόνος σου τα χαλιά χωρίς έξοδα

Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες για το πότε πρέπει να βγάλουμε και να βάλουμε τα χαλιά μας, οι θερμοκρασίες έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν φέτος νωρίς και σιγά σιγά θα προγραμματίσουμε το μάζεμά τους

Παρακάτω έχουμε μερικά πολύ απλά tips για να καθαρίσεις και να φυλάξεις μόνος σου τα χαλιά στο σπίτι.

Η ηλεκτρική σκούπα

Μάζεψε ό,τι βρίσκεται στο πάτωμα και καθάρισε την επιφάνεια του χαλιού από έπιπλα. Σκούπισε αρχικά σε ευθείες γραμμές από τη μια άκρη στην άλλη και επανέλαβε το ίδιο, αλλά κάθετα αυτή τη φορά. Θυμάσαι μερικά εξαρτήματα που πήρες μαζί με τη σκούπα; Τώρα θα σου φανούν χρήσιμα. Κάνε με αυτά τα κρόσσια και τις γωνίες, ενώ μόλις τελειώσεις πέρνα όλο το χαλί άλλη μια φορά just in case.

Το λάστιχο

Βγες στο μπαλκόνι, στην ταράτσα ή κάπου με καθαρό πάτωμα και χώρο για να απλώσεις το χαλί και να το πλύνεις. Ρίξε στον κουβά αρκετό καθαριστικό χαλιών και τρίψε το χαλί με μια μαλακή βούρτσα. Ξέπλυνε πολύ καλά με το λάστιχο για αρκετή ώρα. Τέλος άφησε το χαλί στον ήλιο να στεγνώσει για μια μέρα σίγουρα, διότι αν μαζέψει υγρασία, καταστράφηκε.

Όχι στον σκόρο

Αν είναι από πολυεστέρα ή άλλα συνθετικά υλικά είσαι οκ, διότι δεν έρχεται ο σκόρος. Αν όμως είναι από μαλλί ή γενικά φυσικά υλικά, προετοιμάσου. Ψέκασε με το ειδικό διάλυμα που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ποτήρι ξίδι σε 4 ποτήρια νερό.

Το τύλιγμα

Αρκετό νάιλον και μονωτική ταινία. Αυτά χρειάζεσαι. Αν το χαλί είναι εντελώς -μα εντελώς στεγνό- βάλε ένα φακελάκι λεβάντας έτσι όπως το τυλίγεις, για να μυρίζει όμορφα και τύλιξε από τη μαλακή πλευρά του χαλιού. Αν είναι πολύ ακριβό τότε τύλιξε ανάποδα για να μην ταλαιπωρείται. Ύστερα τα τυλίγεις με νάιλον και δένεις με μονωτική ταινία. Αυτό ήταν!

Advertisement

πηγή: jenny.gr