Το Belles Historic Trail διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά στις Σέρρες και στις νοτιοανατολικές πλαγιές ενός επιβλητικού βουνού, που αποτελεί φυσικό σύνορο με τη γειτονική Βουλγαρία. Τα μονοπάτια του αγώνα, ... Περισσότερα

Belles Historic Trail: Γιατί να λάβετε μέρος !!!

Epiloges Press

Epiloges Press

Το Belles Historic Trail διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά στις Σέρρες και στις νοτιοανατολικές πλαγιές ενός επιβλητικού βουνού, που αποτελεί φυσικό σύνορο με τη γειτονική Βουλγαρία.

Τα μονοπάτια του αγώνα, ακολουθούν διαδρομές που παλαιότερα ακολουθούσαν οι ντόπιοι στις βιοποριστικές τους δραστηριότητες (κτηνοτροφία, υλοτομία κ.α.) αλλά και οι γενναίοι υπερασπιστές των θρυλικών οχυρών του Μπέλλες, που πριν από 83 χρόνια ήρθαν τετ α τετ με τους Γερμανούς εισβολείς.

Οι διαδρομές των αγώνων ακολουθούν βαθύσκιωτα μονοπάτια μέσα σε δάση από οξιές, δρύς, κάτω από αιωνόβια πλατάνια δίπλα σε γάργαρα και δροσιστικά νερά. Περνούν από παλιά πολυβολεία, κάποια από αυτά της εποχής του Β΄ Π.Π. που πολέμησαν τους Γερμανούς το 1941, ενώ η θέα προς την λίμνη της Κερκίνης και την σερραϊκή ενδοχώρα δεν περνάει απαρατήρητη.

Και φέτος οι βασικοί αγώνες της διοργάνωσης (Βelles Historic Trail – 22 χλμ και Sultanitsa Trail Run – 8 χλμ), που συμπεριλαμβάνονται στο ITRA National League, θα δώσουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να απολαύσουν μοναδικές δρομικές εμπειρίες που συνδυάζουν ταχύτητα και αγώνες trail, σε ένα από τα πλέον πανέμορφα και ιστορικά βουνά της χώρας μας.

Advertisement
Family Kitchen

Δεν είναι όμως μόνο το βουνό και οι διαδρομές του Belles Historic Trail, οι βασικοί λόγοι για να βρεθείτε 27 και 28 Απριλίου στην όμορφη περιοχή μας και στο Νέο Πετρίτσι. Σας παρουσιάζουμε ακόμη πέντε : 

  • Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε ένα όμορφο χωριό με φιλόξενους ανθρώπους, που θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία και στους δρόμους για να σας εμψυχώσουν.
  • Θα γευτείτε μετά το τέλος του αγώνα, τοπικά εδέσματα που θα ετοιμάσουν γυναίκες του χωριού ή … βουβάλι στη γάστρα -και όχι μόνο- σε τοπικές ταβέρνες.
  • Θα δείτε δεκάδες σπάνια πουλιά, με μια βαρκάδα στην Κερκίνη που θεωρείται κορυφαίος υγρότοπος στην Ευρώπη.
  • Θα ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο, περπατώντας στις υπόγειες στοές του θρυλικού οχυρού Ρούπελ, που δεν καταλήφθηκε από τον εχθρό. Κατά τον Β΄ Π.Π.,  κερδίζοντας τον σεβασμό του.
  • Θα χαλαρώσετε με ένα ζεστό μπάνιο, με νερό απευθείας από την καρδιά της γης, στα φημισμένα  λουτρά του Αγκίστρου.

Η διοργάνωση συμπεριλαμβάνει επίσης τον αγώνα δρόμου Ν.Πετρίτσι Run – 5 χλμ και τον παιδικό Riko Kids Run – 1 χλμ μέσα και έξω από το Νέο Πετρίτσι.

Το Belles Historic Trail διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν.Πετριτσίου, με την υποστήριξη της Π.Ε. Σερρών και του δήμου Σιντικής.

Εγγραφές και πληροφορίες : www.belleshistorictrail.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έβρος: Πλημμύρισαν 60.000 στρέμματα στο Σουφλί

22/02/26 11:17 μμ

Έβρος: Πλημμύρισαν 60.000 στρέμματα στο Σουφλί

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη, εν αναμονή σφοδρής χιονόπτωσης

22/02/26 11:12 μμ

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη, εν αναμονή σφοδρής χιονόπτωσης

Ποντισμένο Σερρών: Καθαρά Δευτέρα με “Κετσέκια” - video

22/02/26 11:01 μμ

Ποντισμένο Σερρών: Καθαρά Δευτέρα με “Κετσέκια” – video

Καθαρά Δευτέρα: Τι συμβολίζει - Τι σημαίνει η λέξη Κούλουμα

22/02/26 10:57 μμ

Καθαρά Δευτέρα: Τι συμβολίζει – Τι σημαίνει η λέξη Κούλουμα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 23 Φεβρουαρίου

22/02/26 10:54 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 23 Φεβρουαρίου

Μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και ο σύζυγός του κατηγορούνται ότι έκλεψαν τρία εκατ. δολάρια από την κυβέρνηση

22/02/26 10:49 μμ

Μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και ο σύζυγός του κατηγορούνται ότι έκλεψαν τρία εκατ. δολάρια από την κυβέρνηση

Πρώτη και καλύτερη η ΑΕΚ

22/02/26 10:46 μμ

Πρώτη και καλύτερη η ΑΕΚ

Άνοια: Γιατί οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο;

22/02/26 10:44 μμ

Άνοια: Γιατί οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο;

«Κοσμικό ηφαίστειο» ζωντανεύει ξανά: Μια μαύρη τρύπα ξυπνά ύστερα από 100 εκατομμύρια χρόνια

22/02/26 10:42 μμ

«Κοσμικό ηφαίστειο» ζωντανεύει ξανά: Μια μαύρη τρύπα ξυπνά ύστερα από 100 εκατομμύρια χρόνια

Δημήτρης Κοντολάζος: Κάποιοι συνάδελφοι μπορεί να τα λένε αυτά για να ακούγονται

22/02/26 8:02 μμ

Δημήτρης Κοντολάζος: Κάποιοι συνάδελφοι μπορεί να τα λένε αυτά για να ακούγονται

Διαδικτυακές δημοπρασίες: Συζήτηση με έναν δημοπράτη και έναν ιστορικό ερευνητή - Τι αντικείμενα πωλούνται - Ποιοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν

22/02/26 7:56 μμ

Διαδικτυακές δημοπρασίες: Τι αντικείμενα πωλούνται – Ποιοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν

Η Κυρά Σαρακοστή: Τι συμβολίζει και ποια είναι η συνταγή (έθιμο)

22/02/26 7:46 μμ

Η Κυρά Σαρακοστή: Τι συμβολίζει και ποια είναι η συνταγή (έθιμο)