Στην Μαγνησία βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος αρχικά και πριν φτάσει στην πόλη του Βόλου, συναντήθηκε με αγρότες του μπλόκου του Αλμυρού, και ... Περισσότερα

Βόλος — Στέφανος Κασσελάκης: «Ουδέποτε έκλεψε από τον ελληνικό λαό ο ΣΥΡΙΖΑ»

Συντάκτης: Epilogestv

Συντάκτης: Epilogestv

Στην Μαγνησία βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος αρχικά και πριν φτάσει στην πόλη του Βόλου, συναντήθηκε με αγρότες του μπλόκου του Αλμυρού, και στην συνέχεια έφτασε στο Βόλο για να παραβρεθεί στην Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη Μαγνησίας.

Βόλος — Στέφανος Κασσελάκης: «Ουδέποτε έκλεψε από τον ελληνικό λαό ο ΣΥΡΙΖΑ»
Βόλος — Στέφανος Κασσελάκης: «Ουδέποτε έκλεψε από τον ελληνικό λαό ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Κασσελάκης μετά την θερμή υποδοχή που έτυχε κατά την άφιξή του, έκανε δήλωση λέγοντας ότι: “Ήρθα στον όμορφο Βόλο, που τον έχω επισκεφτεί από τον Σεπτέμβριο επανειλημμένα, είναι μια ταλαιπωρημένη πόλη από τις φυσικές καταστροφές. Είχα έρθει και με τον κ. Φάμελλο και είχαμε δει από κοντά τα ζητήματα της περιοχής. Βλέπω μια ανάκαμψη θα στηρίξουμε όσο μπορούμε την πόλη να ακμάσει και πάλι και νομίζω είναι πολύ σημαντικό ως μέρος της ανάπτυξης του Βόλου να υπάρχει και ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διότι αυτό που πάει να γίνει με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια το μόνο που θα κάνει είναι να μαραζώσουν τα περιφερειακά πανεπιστήμια κι αυτό είναι το τελευταίο που χρειάζεται μια πολύπαθη περιφέρεια. Εδώ είμαι με τον Τάιλερ, την Φάρλει και είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί έχετε μια όμορφη πόλη που θέλουμε να στηρίξουμε με την καρδιά μας”.

Βόλος — Στέφανος Κασσελάκης: «Ουδέποτε έκλεψε από τον ελληνικό λαό ο ΣΥΡΙΖΑ»

“Ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε έκλεψε από τον ελληνικό λαό. Η ηθική κρίση κατέστρεψε την χώρα και την έστειλε στα βράχια, η ηθική κρίση των κομμάτων που χρωστάνε 1 δις δανεικά και αγύριστα“, υποστήριξε.

Advertisement
MEGA

Διακυβέρνηση από το ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, είπε ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον για την χώρα, η οποία είχε καταρρεύσει, με 400.000 οικογένειες κάτω από τα όρια της φτώχειας και 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους και η χώρα με τους πολίτες της στάθηκε όρθια. Υπερασπίστηκε το κυβερνητικό έργο του Αλέξη Τσίπρα στον οικονομικό τομέα με την έξοδο από τα μνημόνια, στην υγεία, στην παιδεία, στο κοινωνικό κράτος. Δεν είναι μοντέλο ανάπτυξης της χώρας, να έρχονται μόνο από το εξωτερικό για επενδύσεις real estate και golden visa και μετά, εμείς εδώ πέρα, να ιδιωτικοποιούμε τα πανεπιστήμια, χωρίς να επενδύουμε στα δημόσια. Να μην επενδύουμε στην δημόσια υγεία. Να αφήνουμε τόσο κόσμο χωρίς στέγη, χωρίς να επενδύουμε στην αποκέντρωση. Να αφήσουμε τους αγρότες μας, τους οποίους συνάντησα πριν έρθω εδώ, να είναι στα πρόθυρα της εξαθλίωσης και συγχρόνως καταναλωτές να πασχίζουν από την ακρίβεια. Ποιος κερδίζει στη μέση ρε παιδιά από το χωράφι στο ράφι; Για ποιο λόγο, το πετρέλαιο που διυλίζεται στην Ελλάδα είναι πιο ακριβό στην Ελλάδα από την Κύπρο, παρά το κόστος μεταφοράς; Είναι επειδή έχουμε ένα συνδυασμό ενός συγκεντρωτικού, πελατειακού, οικογενειακοκρατικού καπιταλισμού, σε συνδυασμό με προπαγάνδα. Το 41% δεν είναι μόνο κατόρθωμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι και αποτυχία δικιά μας. Ας είμαστε ειλικρινείς. Εμείς χάσαμε 600.000 συμπολίτες μας”.

Βόλος — Στέφανος Κασσελάκης: «Ουδέποτε έκλεψε από τον ελληνικό λαό ο ΣΥΡΙΖΑ»

Κασσελάκης για ιδιωτικά πανεπιστήμια: “Πρόκειται για κοροϊδία”

Ο κ. Κασσελάκης, μιλώντας κατά τη διάρκεια της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης αναφέρθηκε στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Όπως τόνισε «πρόκειται για κοροϊδία. Πρόκειται για μια περιστρεφόμενη πόρτα διαπλοκής, που θα δημιουργήσει μια κοινωνία όπου όσοι έχουν την τύχη να γεννηθούν με χρήματα θα πηγαίνουν μπροστά, κι όσοι έχουν την ατυχία στο λάθος χωριό ή στην λάθος πόλη, τη λάθος οικογένεια, να είναι πολίτες τρίτης κατηγορίας. Εμείς δεν έχουμε αυτή τη φιλοσοφία. Εμείς θέλουμε να υπάρξει ανάπτυξη, θέλουμε ελεύθερες αγορές, αλλά θέλουμε δυνατά εργασιακά δικαιώματα και θέλουμε κοινωνικό κράτος».

Βόλος — Στέφανος Κασσελάκης: «Ουδέποτε έκλεψε από τον ελληνικό λαό ο ΣΥΡΙΖΑ»

πηγή ertnews.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιώργος Μαζωνάκης: Ετοιμάζει συνεργασία με τον Φοίβο Δεληβοριά – Η κοινή φωτογράφηση και τα πράσινα μαλλιά

16/09/25 12:17 πμ

Γιώργος Μαζωνάκης: Ετοιμάζει συνεργασία με τον Φοίβο Δεληβοριά – Η κοινή φωτογράφηση και τα πράσινα μαλλιά

Άλεξ Αντετοκούνμπο: Είμαι περήφανος για τα αδέλφια μου, οι δύσκολες στιγμές μάς έκαναν δυνατούς

16/09/25 12:12 πμ

Άλεξ Αντετοκούνμπο: Είμαι περήφανος για τα αδέλφια μου, οι δύσκολες στιγμές μάς έκαναν δυνατούς

Παγκόσμιος πρωταθλητής Ανδρών στα 79κ. της πάλης ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης και έγραψε ιστορία

16/09/25 12:04 πμ

Παγκόσμιος πρωταθλητής Ανδρών στα 79κ. της πάλης ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης και έγραψε ιστορία

Δεύτερη σορός άντρα εντοπίστηκε μέσα σε λίγες ώρες στο Θερμαϊκό Κόλπο

15/09/25 11:56 μμ

Δεύτερη σορός άντρα εντοπίστηκε μέσα σε λίγες ώρες στο Θερμαϊκό Κόλπο

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Σεπτεμβρίου

15/09/25 10:21 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Σεπτεμβρίου

Στην ανάγκη συντονισμού των δράσεων για την αντιμετώπιση εξάπλωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων συμφώνησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους περιφερειάρχες της χώρας, στην μεταξύ τους σύσκεψη. Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Τσιάρας, ορίστηκαν ομόφωνα οι άξονες κινητοποίησης για τον περιορισμό της ζωονόσου, οι οποίες θα εφαρμοστούν για τις επόμενες δέκα ημέρες. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία σταθμών απολύμανσης σε κεντρικές οδούς και βασικές διόδους μετακίνησης ζώντων ζώων, ζωοτροφών και γάλακτος, καθώς και η εντατικοποίηση των ελέγχων από τους κτηνιάτρους σε περιοχές που είχαν κρούσματα. Μάλιστα, κάθε διαδικασία θα συνοδεύεται από την έκδοση πιστοποιητικού απολύμανσης, ώστε να διασφαλίζεται η ιχνηλασιμότητα και η τήρηση των κανόνων βιοασφάλειας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν μέτρα, όπως η καραντίνα σε ζώα εισαγωγής και ενίσχυση με απολυμαντικά μέσα στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. «Νομίζω ότι είμαστε σε ένα θετικό δρόμο και με τη συνεργασία όλων των περιφερειαρχών, ώστε να κάνουμε ένα πραγματικά μεγάλο βήμα και να αντιμετωπίσουμε μια ζωονόσο που έχει πραγματικά μεγάλες δυσκολίες και ιδιαιτερότητες» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, είπε ότι πρόκειται για ένα «μοντέλο που είχε εφαρμοστεί για την πανώλη πέρυσι και το οποίο πέτυχε» προσθέτοντας ότι «γίνεται πόλεμος και στον πόλεμο είμαστε όλοι μαζί». Επιπλέον, ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «μέσα το επόμενο διάστημα πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την ευλογιά». «Εμείς είμαστε από μια περιοχή που δεν έχει ευλογιά σήμερα, αλλά πρέπει να φυλάξουμε και την περιοχή μας και όσους κτηνοτρόφους θα μετακινηθούν από τα ορεινά προς τα πεδινά. Η συζήτηση που έγινε ήτανε πάρα πολύ καλή και το ότι συμφωνήσαμε όλοι σε αυτή την έκτακτη περίοδο που διανύουμε είναι πολύ θετικό» τόνισε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υφυπουργοί Χρήστος Κέλλας και Γιάννης Ανδριανός, οι γενικοί γραμματείς Σπύρος Πρωτοψάλτης και Αντώνης Φιλιππής, οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, Κρήτης Σταύρος Αρνατουτάκης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Κεφάλας, Στερεάς Ελλάδας Κώστας Αποστολόπουλος, Ηπείρου Πρόδρομος Γαϊτανίδης, Δυτικής Ελλάδας Ανδρέας Φίλιας, Νοτίου Αιγαίου Φιλήμων Ζαννετίδης, η γενική διευθύντρια Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ Αικατερίνη Μαρίνου και υπηρεσιακοί παράγοντες. Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν, επίσης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης και οι αντιπεριφερειάρχες: Κρήτης Σταύρος Τζεδάκης, Βορείου Αιγαίου Αναστασία Αντωνέλη και Ιονίων Νήσων Κωνσταντίνος Τσιριγώτης.

15/09/25 10:20 μμ

Σχέδιο 10 ημερών για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, συμφώνησαν ΥΠΑΑΤ – περιφερειάρχες

SEREXPO 2025: Κάθε ημέρα με μία μοναδική συναυλία - Δείτε το πρόγραμμα

15/09/25 10:10 μμ

SEREXPO 2025: Κάθε ημέρα με μία μοναδική συναυλία – Δείτε το πρόγραμμα

Τουρίστρια κατήγγειλε ότι το παιδί της δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία της Χαλκιδικής

15/09/25 9:47 μμ

Τουρίστρια κατήγγειλε ότι το παιδί της δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία της Χαλκιδικής

Σέρρες: Χάνονται οι σχολές ηλεκτρολόγων και τεχνικών υπολογιστών αν δεν συμπληρωθούν οι εγγραφές - Με στέγαση, σίτιση, ένσημα και 600 ευρώ/μήνα

15/09/25 9:05 μμ

Σέρρες: Χάνονται οι σχολές ηλεκτρολόγων και τεχνικών υπολογιστών αν δεν συμπληρωθούν οι εγγραφές – Με στέγαση, σίτιση, ένσημα και 600 ευρώ/μήνα

Δίκη Novartis: Φυλάκιση 25 μηνών στον «Μ. Σαράφη» και 33 μηνών στην «Αικ. Κελέση»

15/09/25 8:55 μμ

Δίκη Novartis: Φυλάκιση 25 μηνών στον «Μ. Σαράφη» και 33 μηνών στην «Αικ. Κελέση»

Κυρ. Μητσοτάκης: Υπουργείο για την έρευνα και την ανάπτυξη σε βάθος διετίας

15/09/25 8:49 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Υπουργείο για την έρευνα και την ανάπτυξη σε βάθος διετίας

Ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ ο Καραλής

15/09/25 8:44 μμ

Ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ ο Καραλής