Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η βράβευση της ταινίας μικρού μήκους του ΣΔΕ Νιγρίτας (εντός του Σωφρονιστικού Καταστήματος Νιγρίτας) ... Περισσότερα

Βράβευση της ταινίας «Όλα θα πάνε καλά» του ΣΔΕ Νιγρίτας στον 13o Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;»

Epiloges Press

Epiloges Press

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η βράβευση της ταινίας μικρού μήκους του ΣΔΕ Νιγρίτας (εντός του Σωφρονιστικού Καταστήματος Νιγρίτας) με τίτλο «Όλα θα πάνε καλά». Η ταινία αποτέλεσε την επίσημη συμμετοχή του ΣΔΕ Νιγρίτας στον 13o Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;» στην κατηγορία «Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας».

Η ταινία είναι προϊόν ομαδικής δουλειάς των εκπαιδευτικών του ΣΔΕ Νιγρίτας Έφης Καλαϊτζή και Κατερίνας Υφασματοπώλη με ομάδα μαθητών του σχολείου μας, οι οποίοι συνεργάστηκαν αρμονικά στη σύλληψη της βασικής ιδέας και στη συγγραφή του σεναρίου και πρωταγωνίστησαν με όρεξη και διάθεση στα πολύωρα γυρίσματα.
Η ταινία πραγματεύεται το εξαιρετικά επίκαιρο θέμα του ρατσισμού στο σχολείο. Αναδεικνύει την προσπάθεια υπέρβασης των εθνικών ή θρησκευτικών διαφορών με στόχο την αρμονική συνύπαρξη στον χώρο του σχολείου και προτείνει την ανάγκη υιοθέτησης πρακτικών συμπερίληψης, συνεργασίας και ισότιμης συμμετοχής όλων στην εκπαίδευση, ανεξαρτήτως χρώματος ή θρησκείας.

Το κάθε σχολείο – πόσο μάλλον ένα σχολείο στη φυλακή – οφείλει να έχει τις πόρτες του ανοιχτές και να δίνει έμφαση σε αυτά που ενώνουν τους ανθρώπους και όχι σε αυτά που τους χωρίζουν. Η ταινία «Όλα θα πάνε καλά» καταφέρνει να το αποτυπώσει με συγκινητικό τρόπο και γι’ αυτό αξίζει να την παρακολουθήσει ο/η καθένας/καθεμιά. Μπορείτε να την απολαύσετε ελεύθερα στη σελίδα του ΣΔΕ Νιγρίτας στο Youtube και προτείνουμε ανεπιφύλακτα να προβάλλεται σε κάθε ευκαιρία σε όλα τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς φορείς.

Advertisement
MEGA

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αποδίδουμε στον Αστέριο Γούσιο, Filmmaker στην εταιρεία DreamShaper Studios, για τη σκηνοθεσία, στον Γιάννη Παρζιάλη, sound design στη Hillpost Productions, για την ηχητική επιμέλεια, και στον μουσικό Αντώνη Κεμανετζή, ο οποίος συνέγραψε και τραγούδησε το πρωτότυπο τραγούδι που ακούγεται στην ταινία. Όλοι οι παραπάνω συντελεστές αφιέρωσαν πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας, επέδειξαν έμπρακτη αγάπη και αφοσίωση στο σχολείο και τους μαθητές μας και αποτύπωσαν το ταλέντο και την έμπνευσή τους στις εικόνες και τους ήχους της ταινίας. Η βράβευση αυτή αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

21/02/26 9:30 μμ

Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

Σέρρες: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

21/02/26 9:28 μμ

Σέρρες: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

21/02/26 9:24 μμ

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

Στο «κενό» βρέθηκαν πελάτες την ώρα του φαγητού σε κατάστημα εστίασης στην Πάνδροσο Ροδόπης.

21/02/26 9:06 μμ

Ροδόπη: Κατέρρευσε πάτωμα ταβέρνας, εννέα άτομα στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

21/02/26 8:53 μμ

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

21/02/26 8:40 μμ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

21/02/26 8:32 μμ

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι

21/02/26 10:33 πμ

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι – Συνταγή

Θεσσαλονίκη : Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

21/02/26 10:24 πμ

Θεσσαλονίκη: Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

21/02/26 9:45 πμ

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

Η Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

21/02/26 9:25 μμ

Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

Λαχταριστή γαλατόπιτα, παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή, χωρίς φύλλο, γλυκιά και αφράτη

21/02/26 12:17 πμ

Γαλατόπιτα παραδοσιακή