Τεράστιες γεννήτριες του στρατού φτάνουν στη Χαλκιδική, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υδροδότησης – Μαζικά φεύγουν οι τουρίστες   Χαλκιδική: Τιτάνιες προσπάθειες καταβάλλονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Τεράστιες γεννήτριες του στρατού φτάνουν στη Χαλκιδική, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υδροδότησης – Μαζικά φεύγουν οι τουρίστες

Advertisement
 

 

Χαλκιδική: Τιτάνιες προσπάθειες καταβάλλονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και κατά συνέπεια και της υδροδότησης -αφού τα αντλιοστάσια λειτουργούν με ρεύμα- στις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές της Χαλκιδικής,

 

ωστόσο, τα μέχρι στιγμής μηνύματα δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα. Με βάση τα όσα ανέφερε στο ethnos.gr ο γενικός διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, η ηλεκτροδότηση ξεκίνησε να αποκαθίσταται σταδιακά σε περιοχές της Σιθωνίας και του τρίτου ποδιού, ωστόσο, στο Δήμο Νέας Προποντίδας δεν πρόκειται να δοθεί ρεύμα νωρίτερα από αργά το βράδυ της Πέμπτης, ενώ στην Κασσάνδρα είναι ακόμα μεγαλύτερο το πρόβλημα.

Εκεί η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης δεν μπορεί να ολοκληρωθεί νωρίτερα από την Παρασκευή, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η παροχή ρεύματος να αποκατασταθεί το Σάββατο. «Στην Κασσάνδρα τα ξενοδοχεία έχουν γεννήτριες. Αυτήν τη στιγμή όλες μας οι ενέργειες έχουν ως στόχο να δοθεί ρεύμα στα σπίτια και στα καταστήματα της Κασσάνδρας το αργότερο μέχρι αύριο. Ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Επίσης, πιστεύουμε ότι μέχρι σήμερα το βράδυ θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο Δήμο Νέας Προποντίδας, στη Σιθωνία και στην περιοχή της Ουρανούπολης», σημειώνει ο κ. Στεργιάδης.

Γεννήτριες του στρατού για το νερό

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κασσάνδρας, Βασίλης Κυρίτσης, τονίζει ότι συνέπεια της διακοπής στην ηλεκτροδότηση είναι η Χαλκιδική να μην έχει και νερό από το πρωί της Πέμπτης, αφού τα αντλιοστάσια στις γεωτρήσεις και στις δεξαμενές δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς ρεύμα. Ο ίδιος αναφέρει ακόμα ότι τις επόμενες ώρες θα τοποθετηθούν σε διάφορες γεωτρήσεις και αντλιοστάσια μεγάλες γεννήτριες του στρατού και της ΔΕΗ, ώστε να αποκατασταθεί νωρίτερα η υδροδότηση.

«Πιστεύω ότι μέχρι το βράδυ θα τοποθετηθούν οι μεγάλες γεννήτριες του στρατού και της ΔΕΗ. Λαμβάνονται όλα τα μέτρα, για να αποκατασταθούν το γρηγορότερο δυνατό οι βλάβες. Ένα από αυτά προβλέπει τη μετακίνηση στην περιοχή μας πολύ μεγάλων γεννητριών από ιδιωτικές επιχειρήσεις», αναφέρει ο κ. Κυρίτσης
Τεράστια η ζημιά στις επιχειρήσεις

Για απόλυτη καταστροφή στη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων κάνει λόγο στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ένας τεράστιος αριθμός προϊόντων έχει καταστραφεί, αφού τα ψυγεία και οι καταψύκτες δε λειτουργούν ήδη εδώ και περίπου είκοσι ώρες, με συνέπεια τεράστια οικονομική ζημιά για τους επιχειρηματίες. «Μιλάμε για απόλυτη καταστροφή. Όλα τα προϊόντα των καταστημάτων, που πρέπει να διατηρούνται σε ψυγεία, έχουν καταστραφεί, αφού ρεύμα δεν υπάρχει από χθες στις 11:00 το βράδυ.

Advertisement
Babis

Καταστήματα εστίασης, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, κρεοπωλεία, ψυγεία μεταφοράς κρέατος και άλλες επιχειρήσεις έχουν πετάξει τεράστιο όγκο προϊόντων. Επίσης, έχουν καταστραφεί όλα τα beach bars. Όσων οι κεντρικές εγκαταστάσεις γλύτωσαν από την καταστροφή, έχουν χάσει ομπρέλες και ξαπλώστρες, αφού τα πήρε η θάλασσα.

Ξεκινήσαμε να μαζεύουμε αιτήσεις επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν υποστεί ζημιές από τη θεομηνία και ζητήσαμε βοήθεια και από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας», σημειώνει ο κ. Κουφίδης. Κατά τον ίδιο, σε περιοχές που αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση, θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα εργασία υδραυλικοί στα αντλιοστάσια, για να αντιμετωπιστεί και το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης νερού.
Φεύγουν οι τουρίστες

Όπως αναφέρει ακόμα ο κ. Κουφίδης, από το πρωί της Πέμπτης είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των τουριστών που εγκαταλείπου τις πληγείσες περιοχές της Χαλκιδικής. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Βαλκάνιοι, που έφτασαν στη Χαλκιδική με τα οχήματά τους. Ωστόσο, φεύγουν και τουρίστες άλλων εθνικοτήτων, αφού πλέον δεν υπάρχουν υποδομές στις πληγείσες περιοχές.

 

ethnos


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Φιλ Τζόνστον αναλαμβάνει το σενάριο της live-action ταινίας «View-Master»

12/11/25 11:40 μμ

Ο Φιλ Τζόνστον αναλαμβάνει το σενάριο της live-action ταινίας «View-Master»

Πρεμιέρα με ήττα για την εθνική

12/11/25 11:39 μμ

Πρεμιέρα με ήττα για την εθνική μπάσκετ γυναικών

Σε απολογία καλούνται από την ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου ο Χ. Τριαντόπουλος και ο Κ. Αγοραστός για το δυστύχημα στα Τέμπη

12/11/25 11:38 μμ

Σε απολογία ο Χ. Τριαντόπουλος και ο Κ. Αγοραστός για το δυστύχημα στα Τέμπη

Ο ΠτΔ εγκαινίασε το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά

12/11/25 11:36 μμ

Ο ΠτΔ εγκαινίασε το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά

Σ. Ζαχαράκη: «Το Ψηφιακό Σχολείο, η γνώση γίνεται εμπειρία με ίσες ευκαιρίες για όλους»

12/11/25 11:35 μμ

Σ. Ζαχαράκη: «Το Ψηφιακό Σχολείο, η γνώση γίνεται εμπειρία με ίσες ευκαιρίες για όλους»

Η Adele θα κάνει ντεμπούτο ως ηθοποιός στην ταινία «Cry to Heaven» του Τομ Φορντ

12/11/25 11:33 μμ

Η Adele θα κάνει ντεμπούτο ως ηθοποιός στην ταινία «Cry to Heaven» του Τομ Φορντ

Το ΚΕΜΕΑ εκπόνησε τη μελέτη φυσικής ασφάλειας των εγκαταστάσεων της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες

12/11/25 11:32 μμ

Το ΚΕΜΕΑ εκπόνησε τη μελέτη φυσικής ασφάλειας των εγκαταστάσεων της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες

Ολυμπιακοί 2028: Αλλάζει το σύστημα διεξαγωγής της υδατοσφαίρισης, συμπυκνώνεται το πρόγραμμα

12/11/25 11:30 μμ

Ολυμπιακοί 2028: Αλλάζει το σύστημα διεξαγωγής της υδατοσφαίρισης, συμπυκνώνεται το πρόγραμμα

Γαλλία: Υπέρ της αναστολής της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού ως το 2027 η Εθνοσυνέλευση

12/11/25 11:29 μμ

Γαλλία: Υπέρ της αναστολής της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού ως το 2027 η Εθνοσυνέλευση

Νίκες για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

12/11/25 11:28 μμ

Χάντμπολ: Νίκες για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Το ΟΑΚΑ άνοιξε την αγκαλιά του στη μουσική, στην παιδεία, στον κόσμο!

12/11/25 11:27 μμ

Το ΟΑΚΑ άνοιξε την αγκαλιά του στη μουσική, στην παιδεία, στον κόσμο!

Σουηδία: Η Amazon κλήθηκε για εξηγήσεις για την πώληση κούκλων του σεξ με παιδική εμφάνιση

12/11/25 11:25 μμ

Σουηδία: Η Amazon κλήθηκε για εξηγήσεις για την πώληση κούκλων του σεξ με παιδική εμφάνιση