Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της χώρας, η γιορτή της χαράς, του χαμόγελου, της αισιοδοξίας, μέσα από ένα πανέμορφο παραμύθι, διοργανώνεται και φέτος στα Τρίκαλα. Ο 11ος Μύλος των Ξωτικών ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της χώρας, η γιορτή της χαράς, του χαμόγελου, της αισιοδοξίας, μέσα από ένα πανέμορφο παραμύθι, διοργανώνεται και φέτος στα Τρίκαλα.

Ο 11ος Μύλος των Ξωτικών ανοίγει φέτος τις πύλες του και περιμένει τους/τις εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες/τριες, καθώς  «ήρθε η ώρα να ξανανιώσουμε παιδιά, μετά τα όσα ζήσαμε και βιώνουμε», όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου. Σε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Τρίτης 11 Οκτωβρίου 2022 ανακοινώθηκε το φετινό θέμα: «Χριστούγεννα στη Χώρα των Θαυμάτων».
Και ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου ότι «ζούμε τον Μύλο όπως παλιά, παραμυθένιο», που θα πραγματοποιείται «σε υπερβατική χώρα που υπάρχει στη φαντασία όλων των παιδιών». Ενας Μύλος των Ξωτικών «λαμπερός, μαγικός, μαγευτικός, διαφορετικός», τόνισε.
Ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ Γιάννης Κωτούλας έδωσε έμφαση στην έννοια της λέξης «νέο»: «Νέα χρονιά, νέο θέμα, νέα διακόσμηση, νέα χωροταξία, νέα διαδρομή», επεσήμανε,  στο «μεγαλύτερο, ασφαλέστερο, πιο φωτεινό, χριστουγεννιάτικο πάρκο της χώρας».
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μιχάλης Λάππας αναφέρθηκε στις παράλληλες δράσεις που προγραμματίζονται για φέτος στο κέντρο της πόλης και στις γειτονιές, επισημαίνοντας ότι «προχωρούμε σε αποκέντρωση σε πολιτιστικούς χώρους», με πλήρη συνεργασία και άνοιγμα χώρων πολιτισμού.
Ο δε διευθύνων σύμβουλος της e-trikala ΑΕ ΟΔ. Ράπτης έδωσε το στίγμα για τις φετινές δράσεις, τονίζοντας ότι ουσιαστικά το 2022 πραγματοποιούνται οι επετειακές γιορτές, που δεν επέτρεψε η πανδημία να υλοποιηθούν. Ευχαρίστησε, δε, όλα τα μέλη της ομάδας της οργανωτικής επιτροπής και της e-trikala που εργάζονται πυρετωδώς για τη μεγάλη γιορτή.

Συνεργασία με επιχειρήσεις και τοπικά προϊόντα

Οι κ. Παπαστεργίου και Κωτούλας αναφέρθηκε συγκεκριμένα
– στη συνεργασία ανάμεσα σε πολίτες, επιχειρηματίες και οργανωτική επιτροπή, για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών
– στη (και φέτος) πραγματοποίηση συνάντησης με τους επιχειρηματίες (εστίασης, τουρισμού για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των επισκεπτών και φιλοξενούμενων
– στη δημιουργία «Κάρτας Εστιατορίου» τοπικών προϊόντων που θα προσφέρονται στους επισκέπτες.

Παράλληλες δράσεις – πολιτισμός

Οπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μιχ. Λάππας, φέτος
– Ανοίγουν όλα τα Μουσεία:
1. Κατσικογάννη (τουλάχιστον κάθε Σαββατοκύριακο),
2. Τσιτσάνη (το πλέον γνωστό,  λειτουργεί με μέγιστη επιτυχία και υλοποιεί καθημερινές εκδηλώσεις δράσεις)
3. Λαογραφικό (ανακαινισμένο) με έκθεση για τη Μικρασιατική Καταστροφή
– Δημιουργείται πολιτιστική διαδρομή:
Η διαδρομή Λαογραφικό μουσείο – Στέγη Τεχνών Ιδρύματος Λεωνίδα Μακρή, ιατρού – Μουσείο Τσιτσάνη – Κουρσούν Τζαμί, όπου λειτουργούν ή ετοιμάζονται εκθέσεις.
– Στις γειτονιές και στους πεζοδρόμους μουσικά σχήματα της πόλης και σχήματα από ομάδες μαθητών/τριών θα δίνουν το χριστουγεννιάτικο κλίμα στην πόλη
– Ενεργοποιούνται σχήματα χορού, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα εκδηλώσεων εντός πόλης
– Η Δημοτική Φιλαρμονική αναλαμβάνει πιο ενεργό ρόλο, με μουσική στους δρόμους της πόλης
– Προγραμματίζονται, βραδινός αγώνας δρόμου και χριστουγεννιάτικες ποδηλατάδες  

Το θέμα 

Ένα μικρό κοριτσάκι, η Αλίκη, ενώ έπαιζε στην εξοχή με την αδερφή της είδε ένα άσπρο κουνέλι να τρέχει, φωνάζοντας πως έχει αργήσει. Η Αλίκη το ακολούθησε ως την όχθη ενός ποταμού, κι έπειτα μπήκε στη φωλιά όπου είχε μπει προηγουμένως ο Ασπροκούνελος. Όμως ανακαλύπτει πως δεν υπάρχει βαρύτητα και αιωρείται μέσα στη φωλιά. Όταν έφτασε στο δάπεδο της φωλιάς, είδε μια μικροσκοπική πόρτα που το έχει το χάρισμα να μιλάει. Θέλοντας να περάσει την πόρτα, το πόμολο τη συμβούλευσε να πιει ένα φίλτρο που θα την κάνει μικρή, ώστε να χωρέσει από την πόρτα και να βρει τον Ασπροκούνελο.

Advertisement
Babis

Μέσα από παραμυθένιες διαδρομές συνάντησε διάφορους ήρωες, τον Καπετάν Ντόντο, τον Τρελοκαπελά, την Κάμπια, τη Βασίλισσα Ντάμα Κούπα με τα τραπουλόχαρτα φρουρούς της, τον Λαγό, τον Γάτο και πολλούς άλλους και κατέληξε στην Κουνελότρυπα, πήδηξε μέσα και βρέθηκε στο Μύλο των Ξωτικών, όπου όλα ήταν  όμορφα, χρωματιστά, στολισμένα και φωτεινά για τα Χριστούγεννα. Ο Άη Βασίλης, τα ξωτικά και όλοι οι ήρωες του πάρκου την υποδέχθηκαν με χαρά, την κέρασαν σοκολάτες και διάφορα γλυκίσματα και αποφάσισε να μείνει μαζί τους τα φετινά Χριστούγεννα και να τους αφηγηθεί τις περιπέτειες που έζησε σε αυτό το ονειρικό ταξίδι.

Πρόσθετα στοιχεία

– Λειτουργεί η ανανεωμένη ιστοσελίδα στη διεύθυνση www.milosxotikon.gr
– Πληροφορίες δίνονται και στο 2431038890
– Δίνεται έμφαση στην ενεργειακή διαχείριση: μείωση κατανάλωσης ενέργειας, χωρίς μείωση γιορτινού διάκοσμου, αλλά με ορθολογικότερη χρήση φωτισμού (μείωση σπατάλης, παραγωγή τμήματος απαιτούμενης ενέργειας από  φωτοβολταϊκό σύστημα, παιχνίδια λούνα παρκ με μειωμένη κατανάλωση ενέργειας κ.α.)
– Τα φώτα της πόλης δε θα κλείνουν
– Σε συνεργασία με την οργανωτική ομάδα του Καρναβαλιού της Πάτρας σχεδιάζεται Κυνήγι Θησαυρού σε όλη την πόλη
– Το υψηλότερο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της χώρας, η σεκόγια στην κεντρική πλατεία θα φωτιστεί κανονικά, αλλά πιο λιτά, λόγω των έργων ανάπλασης της πλατείας. Για τον ίδιο λόγο, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται λίγα μέτρα νοτιότερα, στην κεντρική γέφυρα των Τρικάλων. 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΗΑΕ: Καπνός υψώνεται πάνω από μια πετρελαϊκή εγκατάσταση στη Φουτζάιρα

14/03/26 1:30 μμ

ΗΑΕ: Καπνός υψώνεται πάνω από μια πετρελαϊκή εγκατάσταση στη Φουτζάιρα

Το Netflix ετοιμάζει δραματική σειρά για τη Φρίντα Κάλο και τον Ντιέγκο Ριβέρα

14/03/26 1:25 μμ

Το Netflix ετοιμάζει δραματική σειρά για τη Φρίντα Κάλο και τον Ντιέγκο Ριβέρα

Κυρ. Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε στην αρχή ενός πολύ σημαντικού προγράμματος ενίσχυσης της εθνικής αεράμυνας (βίντεο)

14/03/26 1:17 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε στην αρχή ενός πολύ σημαντικού προγράμματος ενίσχυσης της εθνικής αεράμυνας – video

Ποιος ήταν ο 18χρονος Ευαγόρας Παλληκαρίδης που περιφρόνησε την αγχόνη των Άγγλων

14/03/26 11:13 πμ

Ποιος ήταν ο 18χρονος Ευαγόρας Παλληκαρίδης που περιφρόνησε την αγχόνη των Άγγλων

Oι 10 μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες το 2026 στο επίκεντρο ενημέρωσης της ΠΟΜΙΔΑ

14/03/26 10:21 πμ

Oι 10 μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες το 2026 στο επίκεντρο ενημέρωσης της ΠΟΜΙΔΑ

Εισαγωγές πνίγουν το ελληνικό ρύζι: Αδιάθετοι 4.000 τόνοι στις Σέρρες - video

14/03/26 10:15 πμ

Εισαγωγές πνίγουν το ελληνικό ρύζι: Αδιάθετοι 4.000 τόνοι στις Σέρρες – video

Απάτη με οδηγίες ασφαλείας: Του ζήτησαν να έχει τα πόδια ψηλά για να μην πάθει ηλεκτροπληξία - video

14/03/26 10:14 πμ

Απάτη με οδηγίες ασφαλείας: Του ζήτησαν να έχει τα πόδια ψηλά για να μην πάθει ηλεκτροπληξία – video

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 20χρονου

14/03/26 10:09 πμ

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 20χρονου

Χτυπήθηκε πλοίο ελληνικής σημαίας στη Μαύρη Θάλασσα - Επέβαιναν συνολικά 24 ναυτικοί, εκ των οποίων 10 Έλληνες

14/03/26 9:38 πμ

Χτυπήθηκε πλοίο ελληνικής σημαίας στη Μαύρη Θάλασσα – Επέβαιναν συνολικά 24 ναυτικοί, εκ των οποίων 10 Έλληνες

Πόσο θα «χτυπηθούν» οι αγορές από τον πόλεμο; Οι «Μαύροι Κύκνοι» εμφανίζονται σχεδόν κάθε Μάρτιο

14/03/26 9:32 πμ

Πόσο θα «χτυπηθούν» οι αγορές από τον πόλεμο; Οι «Μαύροι Κύκνοι» εμφανίζονται σχεδόν κάθε Μάρτιο

Ιχνηλατώντας το μοναδικό Σπήλαιο του Δράκου στην Καστοριά

14/03/26 9:22 πμ

Ιχνηλατώντας το μοναδικό Σπήλαιο του Δράκου στην Καστοριά

Τη Δευτέρα ξεκινά η υποβολή φορολογικών δηλώσεων - Μειώσεις τεκμηρίων και νέοι κωδικοί στο Ε1

14/03/26 9:13 πμ

Τη Δευτέρα ξεκινά η υποβολή φορολογικών δηλώσεων – Μειώσεις τεκμηρίων και νέοι κωδικοί στο Ε1