“Πρότειναν στην Εύα Καϊλή να δηλώσει ένοχη για να αποφυλακιστεί και να μπορέσει να ξαναβρεί την κόρη της” αναφέρει η Corriere della Sera επικαλούμενη τους δικηγόρους της “Από την πρώτη ... Περισσότερα

Καϊλή

Συντάκτης: Epiloges.tv

Συντάκτης: Epiloges.tv

“Πρότειναν στην Εύα Καϊλή να δηλώσει ένοχη για να αποφυλακιστεί και να μπορέσει να ξαναβρεί την κόρη της” αναφέρει η Corriere della Sera επικαλούμενη τους δικηγόρους της

Advertisement
 

“Από την πρώτη στιγμή πρότειναν στην Εύα Καϊλή να δηλώσει ένοχη προκειμένου να αποφυλακιστεί και έτσι να μπορέσει επιτέλους να ξαναβρεί την κόρη της” αναφέρει η Corriere della Sera επικαλούμενη τους δικηγόρους της.

“Με την ίδια ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα με την οποία είχε υποστηρίξει στον προθάλαμο του δικαστηρίου των Βρυξελλών ότι η μεταχείριση της Εύας Καϊλή μετά τη σύλληψή της ήταν μεσαιωνικό “βασανιστήριο”, τώρα ο Έλληνας δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος εξαπολύει μια νέα, βαριά κατηγορία κατά της βελγικής δικαιοσύνης” σημειώνει το δημοσίευμα.

Η ίδια πάντα δήλωνε εξ αρχής την αθωότητά της, για το σκάνδαλο QatarGate, λέγοντας στην αστυνομία και στον ανακριτή ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις σχέσεις του Παντσέρι και του συζύγου της. Επανέλαβε επίσης ότι δεν γνώριζε μέχρι την ημέρα της σύλληψης ότι στο σπίτι τους υπήρχαν 750.000 ευρώ σε μετρητά, 600.000 από τα οποία βρέθηκαν από την αστυνομία στην τσάντα που κρατούσε ο πατέρας της.

“Παρά το γεγονός ότι η απομάκρυνση από το παιδί της είναι το μεγαλύτερο ψυχολογικό βασανιστήριο, δεν δέχτηκε να ομολογήσει κάτι που δεν έκανε”, λέει ο δικηγόρος της κ. Δημητρακόπουλος, σημειώνει η Corriere della Sera.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου “δεν θέλει η κόρη της να κληρονομήσει το στίγμα μιας μητέρας που ήταν διεφθαρμένη πολιτικός, γιατί αυτό δεν είναι αλήθεια“, συνεχίζει ο δικηγόρος. “Με αυτές τις σκέψεις στο μυαλό της, η Εύα Καϊλή έδωσε μάχη στην αίθουσα του Συμβουλίου, λέγοντας ξεκάθαρα λόγια με αξιοπρέπεια και παρέχοντας συγκεκριμένα επιχειρήματα για να αφεθεί ελεύθερη, χωρίς να προσπαθεί να συγκινήσει κανέναν, αλλά μόνο να τους πείσει για την αθωότητά της“.

Advertisement
MEGA

Παρ’ όλα αυτά, έτρεμε καθώς διηγήθηκε στον δικαστή τα βασανιστήρια που υπέστη, όχι στη φυλακή, αλλά στο κελί της αστυνομίας. “Αυτό που βίωσε θυμίζει την ταινία Midnight Escape, αλλά δυστυχώς αυτό συμβαίνει στο κέντρο της Ευρώπης“.

Ο Έλληνας δικηγόρος είναι έτοιμος να ανεβάσει τη νομική μάχη ψηλότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα: “Την επόμενη εβδομάδα θα προσφύγουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο. Όταν κάποιος συλλαμβάνεται, προστατεύεται αμέσως από το νόμο. Αναρωτιέμαι αν αυτό συνέβαινε και στις Βρυξέλλες;“.

Πηγή ertnews.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Λιτανεία του Αγίου Δημητρίου και της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης «Βαθυρρύακος»

25/10/25 2:26 μμ

Θεσσαλονίκη: Λιτανεία του Αγίου Δημητρίου και της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης «Βαθυρρύακος»

Απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ΑΕΛ στις Σέρρες

25/10/25 2:04 μμ

Απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ΑΕΛ στις Σέρρες

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζεται η κατηγορία για τον λογιστή - Ευρήματα μεγάλης αξίας στο σπίτι του

25/10/25 2:00 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζεται η κατηγορία για τον λογιστή – Ευρήματα μεγάλης αξίας στο σπίτι του

Βράστε μπρόκολο και κουνουπίδι χωρίς να μυρίσει άσχημα το σπίτι

25/10/25 12:34 μμ

Βράστε μπρόκολο και κουνουπίδι χωρίς να μυρίσει άσχημα το σπίτι

Μήλα με κανέλα και μέλι

25/10/25 12:32 μμ

Μήλα με κανέλα και μέλι

Άγιος Δημήτριος: Γιατί θεωρείται προστάτης της Θεσσαλονίκης

25/10/25 12:08 μμ

Άγιος Δημήτριος: Γιατί θεωρείται προστάτης της Θεσσαλονίκης

Καζαντζάκης, ο άνθρωπος που πάλεψε με τα σκοτάδια του για να βρει μια στάλα φως

25/10/25 11:52 πμ

Καζαντζάκης, ο άνθρωπος που πάλεψε με τα σκοτάδια του για να βρει μια στάλα φως

Σέρρες: Δράση για την παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού - video

25/10/25 11:13 πμ

Σέρρες: Δράση για την παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού – video

Δήμος Σερρών: Ομόφωνα ναι η υποβολή αιτήματος στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα ανέργων ΑμεΑ

25/10/25 11:03 πμ

Δήμος Σερρών: Ομόφωνα ναι η υποβολή αιτήματος στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα ανέργων ΑμεΑ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 25 Οκτωβρίου

25/10/25 10:54 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 25 Οκτωβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

25/10/25 10:51 πμ

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Το “Κέντρο Μνήμης Μπέλλες Β΄ Π.Π.” άνοιξε τις πύλες του στο Νέο Πετρίτσι

25/10/25 10:44 πμ

Το “Κέντρο Μνήμης Μπέλλες Β΄ Π.Π.” άνοιξε τις πύλες του στο Νέο Πετρίτσι