15.9 C
Serres

Δ. Μιχαηλίδου: Στα ακριτικά νησιά και σε όλη την Ελλάδα, το κοινωνικό κράτος είναι παρόν

Date:

«Στα ακριτικά νησιά και σε όλη την Ελλάδα, το κοινωνικό κράτος είναι παρόν. Ακούμε τις ανάγκες τους και εργαζόμαστε εντατικά, ώστε να διασφαλίζουμε ίσες ευκαιρίες, ειδικά σε όσες και όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βελτιώνουμε διαρκώς την καθημερινότητα των συμπολιτών μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της σε κοινωνικές δομές παιδικής προστασίας και ατόμων με αναπηρία στη Χίο.

Η υφυπουργός επισκέφτηκε τη μονάδα παιδικής φροντίδας «Νερομπογιές και Νότες», όπου φιλοξενούνται και απασχολούνται δημιουργικά, βρέφη και νήπια. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τους εργαζόμενους του σταθμού, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε την αξία που έχει για την Πολιτεία, αλλά και για την ίδια, η προσχολική αγωγή στην εξέλιξη της ζωής κάθε παιδιού. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η πρόσβαση κάθε παιδιού στην προσχολική αγωγή ήταν και παραμένει πρωταρχική προτεραιότητά μας. Γι’ αυτό, καταφέραμε και εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 180 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τον τριπλασιασμό των θέσεων σε βρεφικούς σταθμούς, ώστε από 25.000, που είναι σήμερα, να γίνουν 75.000. Επιπλέον, θεσπίσαμε, για πρώτη φορά, το πρόγραμμα “Κυψέλη”, με στόχο να βοηθήσουμε όλα τα παιδιά να μπορούν να αναπτύξουν στο μέγιστο βαθμό τις δεξιότητές τους, αλλά και για να μπορούμε να κάνουμε έγκαιρα την πρώιμη ανίχνευση τυχόν αναπηριών ή άλλων δυσκολιών».

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στο Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με αναπηρία «Η Γέφυρα», η κ. Μιχαηλίδου συνάντησε τους ωφελούμενους και συζήτησε με τους εργαζομένους της δομής για όλα τα ζητήματα της καθημερινότητάς τους, με σκοπό να βελτιωθούν ακόμη περισσότεροι οι υπηρεσίες που παρέχουν στους πιο ευάλωτους.

Η υφυπουργός, μαζί με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και τον δήμαρχο Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, παρευρέθηκαν σε σχολικό αγιασμό του Ναυτικού Επαγγελματικού Λυκείου «Τeens-Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών», στο πλαίσιο του οποίου εγκαινιάστηκαν και τα δύο νέα εργαστήρια των εκπαιδευτηρίων – ηλεκτρολογίας και ηλεκτροτεχνικών. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της, η κ. Μιχαηλίδου ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον καπετάν Παναγιώτη Τσάκο, για την πρόσκληση και εξήρε το σημαντικό έργο των εκπαιδευτηρίων, που, όπως υποστήριξε, δεν είναι μόνο εκπαιδευτικό και ναυτικό, αλλά κυρίως κοινωνικό. Όπως υπογράμμισε, «είναι σπουδαίο το έργο που γίνεται στα εκπαιδευτήρια, γιατί δημιουργεί πολλούς και ουσιαστικούς πολλαπλασιαστές, γιατί όλοι οι μαθητές μαθαίνουν να αγαπούν την Ελλάδα μας, να αγαπούν την πολλή δουλειά, την εργατικότητα, αλλά και να επιδιώκουν την αριστεία».
Τέλος, στην επίσκεψη που πραγματοποίησε η κ. Μιχαηλίδου στην Κιβωτό του Κόσμου Αιγαίου, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον πατέρα Αντώνιο για την μέχρι τώρα πορεία των αναδοχών και των υιοθεσιών, αλλά και για τις νέες ενέργειες που θα ενισχύσουν την αποϊδρυματοποίηση. «Μέσα σε τρία χρόνια, έχουμε καταφέρει να βγάλουμε το 40% των παιδιών από τα ιδρύματα. Στόχος μας κάθε παιδί να μπορεί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια. Γι’ αυτό και ως Πολιτεία, δημιουργούμε συνεχώς τις συνθήκες και υποστηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει αυτό τον σκοπό μας, για να μπορούν όλα τα παιδιά να μεγαλώνουν σε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον που να αποκαλούν το δικό τους σπίτι», τόνισε η υφυπουργός.

Πηγή ΑΠΕ

ΕλλάδαΔ. Μιχαηλίδου: Στα ακριτικά νησιά και σε όλη την Ελλάδα, το κοινωνικό...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Βαρύτατες κατηγορίες στους οπαδούς για τη δολοφονική επίθεση στον Σερραίο αστυνομικό στου Ρέντη

Βαρύτατες κατηγορίες για σοβαρά κακουργήματα και πλημμελήματα αποδίδονται στην...

Εντοπίστηκε ο ακριβής χώρος ταφής του Πλάτωνα στην «Ακαδημία Πλάτωνος»

Το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα κατέστη δυνατό να...

Χαλκιδική: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που χτύπησαν με φτυάρι δημοτικό υπάλληλο – Τι λέει το θύμα

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα