«Η κυβέρνηση προστατεύει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν αύριο 12 Μαΐου 2024, αλλά και τους φορολογούμενους, που έχουν επιβαρυνθεί με δισεκατομμύρια ευρώ από τη λειτουργία της ... Περισσότερα

Δ. Μιχαηλίδου: Από τη ΛΑΡΚΟ κανείς δεν θα μείνει στον δρόμο - Διασφαλίζουμε την εργασία όλων

Epilogestv

Epilogestv

«Η κυβέρνηση προστατεύει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν αύριο 12 Μαΐου 2024, αλλά και τους φορολογούμενους, που έχουν επιβαρυνθεί με δισεκατομμύρια ευρώ από τη λειτουργία της επί σειρά ετών ζημιογόνου επιχείρησης» δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε συνέντευξή της σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Στη συνέχεια, η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν υλοποιηθεί, επισημαίνοντας ότι εκδόθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την ενίσχυση των πρώην εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. «Τους παρέχουμε εγγυημένη εργασία, καλοπληρωμένη με 1.200 ευρώ, με μισθό ουσιαστικά κατά 50% υψηλότερο από τον κατώτατο μισθό. Συγκεκριμένα, σε όλους τους πρώην εργαζομένους οι οποίοι είναι πάνω από 55 ετών εξασφαλίζουμε τουλάχιστον επτά χρόνια εργασίας με 1.200 ευρώ σε δήμους και Περιφέρειες, προκειμένου να συμπληρώσουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση. Για όσους είναι έως 54 ετών, τους έχουμε εξασφαλίσει εργασία για δύο έτη σε φορείς του δημόσιου τομέα με μισθό επίσης 1.200 ευρώ. Από τη ΛΑΡΚΟ κανείς δεν θα μείνει στον δρόμο. Διασφαλίζουμε την εργασία όλων» τόνισε η υπουργός Εργασίας.

Σε ερώτηση σχετικά με τις μετακλήσεις εργαζομένων, η κ. Μιχαηλίδου απάντησε τα εξής: «Η απάντηση στην έλλειψη εργατικού δυναμικού δεν είναι μία. Μέρος της απάντησης είναι η μετάκληση εργαζομένων από άλλες χώρες, αλλά και η κατάρτιση. Σε ό,τι αφορά τις μετακλήσεις, υπάρχει μια διμερής συμφωνία με την Αίγυπτο σχετικά με την απλούστευση των όρων εισόδου εργατών από την Αίγυπτο στη χώρα μας για εννέα μήνες. Αυτό ισχύει για εργάτες γης, αλλά επίσης εμπεριέχει και τον κλάδο της εστίασης και τον κλάδο του τουρισμού. Αυτό γίνεται, μέσω μιας πλατφόρμας. Έχουμε τη λίστα των πρώτων 2.400 από τους 5.000, που αρχικά προβλέπει η διμερής αυτή συμφωνία, που έρχονται, για να βοηθήσουν την ελληνική οικονομία για εννέα μήνες κάτω από πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις».

Για τη νέα πλατφόρμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) JOBmuch, η υπουργός Εργασίας είπε τα ακόλουθα: «H ΔΥΠΑ δημιούργησε μια νέα δωρεάν εφαρμογή, τη JOBmatch, για την άμεση διασύνδεση, των επιχειρήσεων με όσους ψάχνουν δουλειά. Πρόκειται για μια πλατφόρμα και ένα application που μπορούν να κατεβάζουν στο κινητό τους και στο tablet τους τόσο εργοδότες όσο και εργαζόμενοι. Οι επιχειρήσεις δημιουργούν το προφίλ τους εντός της εφαρμογής και “ανεβάζουν” τις θέσεις εργασίας, τις οποίες προσφέρουν, επιλέγοντας συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως ειδικότητα, επιλογή τύπου εργασίας (μόνιμη, εποχική, άλλη), ημερομηνία έναρξης εργασίας και εύρος μισθού. Αντίστοιχα, όσοι αναζητούν εργασία σε επιχειρήσεις τουρισμού-εστίασης μπορούν να “κατεβάσουν” το JOBmatch, να δημιουργήσουν προφίλ και να διαμορφώσουν τις επιλογές τους με τη χρήση φίλτρων, όπως επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν, ωράριο, περιοχή, εύρος μισθού, ημερομηνία διαθεσιμότητας. Μετά η πλατφόρμα κάνει το συνταίριασμα, παρέχοντας στον εργοδότη τη δυνατότητα να βρει τον εργαζόμενο που αναζητά και στον εργαζόμενο τη δουλειά την οποία μπορεί και θέλει να κάνει».

Advertisement
Babis

Αναφορικά με τις κατασκηνώσεις, η κ. Μιχαηλίδου υπενθύμισε ότι, αύριο, 12/5, λήγει η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για συμμετοχή στο «πρόγραμμα διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2024» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). «Μαζί με το αντίστοιχο πρόγραμμα του ΕΦΚΑ, περισσότερα από 100.000 παιδιά, ηλικίας 6-16 ετών, σε όλη την Ελλάδα θα μπορέσουν να πάνε από δύο εβδομάδες έως έναν μήνα διακοπές, πληρωμένες από το υπουργείο Εργασίας. Μάλιστα, τα εισοδηματικά κριτήρια είναι αυξημένα. Μια οικογένεια με εισόδημα έως και 30.000 ευρώ, που είναι ένα εισόδημα μιας μέσης οικογένειας, μπορεί να στείλει το παιδί της στις κατασκηνώσεις. Πιο υψηλή μοριοδότηση έχουν τα παιδιά με αναπηρία, οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι πολύτεκνες οικογένειες. Στόχος μας είναι τα παιδιά να περάσουν καλά το καλοκαίρι και οι γονείς να οργανώσουν και εκείνοι τον χρόνο τους» υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης στον Δήμο Σερρών

14/01/26 12:21 πμ

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης στον Δήμο Σερρών

ΔΕΗ myEnergy HeatPump: Ολοκληρωμένες λύσεις για οικονομική και βιώσιμη θέρμανση από τη ΔΕΗ

14/01/26 12:11 πμ

ΔΕΗ myEnergy HeatPump: Ολοκληρωμένες λύσεις για οικονομική και βιώσιμη θέρμανση από τη ΔΕΗ

Δίκη για τη Novartis: Καταδίκη 25 και 28 μηνών αντίστοιχα στον «Μάξιμο Σαράφη» και την «Αικατερίνη Κελέση», με 3ετή αναστολή

14/01/26 12:05 πμ

Δίκη για τη Novartis: Καταδίκη 25 και 28 μηνών αντίστοιχα στον «Μάξιμο Σαράφη» και την «Αικατερίνη Κελέση», με 3ετή αναστολή

Πόρισμα Ειδικής Επιτροπής: Σε «Ψηφιακό θόρυβο» οφείλεται το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών

14/01/26 12:01 πμ

Πόρισμα Ειδικής Επιτροπής: Σε «Ψηφιακό θόρυβο» οφείλεται το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών

Κ. Κυρανάκης: Νέες υποδομές, τρένα και σταθμοί το τρίπτυχο στον σιδηρόδρομο

13/01/26 11:54 μμ

Κ. Κυρανάκης: Νέες υποδομές, τρένα και σταθμοί το τρίπτυχο στον σιδηρόδρομο

Κυρ. Μητσοτάκης: Πολύ ουσιαστική, ειλικρινής και παραγωγική η συνάντηση με εκπροσώπους αγροτών

13/01/26 11:56 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Πολύ ουσιαστική, ειλικρινής και παραγωγική η συνάντηση με εκπροσώπους αγροτών

Κυβερνητικές πηγές: Παραγωγικές και χρήσιμες οι συνομιλίες των αγροτών με τον πρωθυπουργό

13/01/26 11:47 μμ

Κυβερνητικές πηγές: Παραγωγικές και χρήσιμες οι συνομιλίες των αγροτών με τον πρωθυπουργό

Παραιτήθηκε η Μαρία Καρυστιανού από πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών: «Μου έβαζαν τρικλοποδιές εκ των έσω»

13/01/26 11:41 μμ

Παραιτήθηκε η Μαρία Καρυστιανού από πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών: «Μου έβαζαν τρικλοποδιές εκ των έσω»

Κ.Μητσοτάκης: Τις εξελίξεις διαμορφώνουν οι παρόντες όχι οι απόντες - Φουντώνει η κρίση με τους αγρότες

13/01/26 8:29 μμ

Κ.Μητσοτάκης: Τις εξελίξεις διαμορφώνουν οι παρόντες όχι οι απόντες – Φουντώνει η κρίση με τους αγρότες

Συγκινητική κινητοποίηση για 83χρονη που είχε καταρρεύσει το σπίτι της στη Μακρινίτσα Σιντικής - video

13/01/26 8:17 μμ

Συγκινητική κινητοποίηση για 83χρονη που είχε καταρρεύσει το σπίτι της στη Μακρινίτσα Σιντικής – video

Σέρρες: Εγκαίνια και Αγιασμός του ΣΔΕ Ηράκλειας παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας - φωτο

13/01/26 7:54 μμ

Σέρρες: Εγκαίνια και Αγιασμός του ΣΔΕ Ηράκλειας παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας – φωτο

Σέρρες: Νέος μαγνητικός τομογράφος και σειρά έργων ενισχύουν το σύστημα υγείας του νομού

13/01/26 7:44 μμ

Σέρρες: Νέος μαγνητικός τομογράφος και σειρά έργων ενισχύουν το σύστημα υγείας του νομού