«Η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία στις ίδιες ακριβώς συνθήκες που βρίσκονταν όταν τα έκλεισε τις προηγούμενες φορές», δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στον «ΑΝΤ1», ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

«Η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία στις ίδιες ακριβώς συνθήκες που βρίσκονταν όταν τα έκλεισε τις προηγούμενες φορές», δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στον «ΑΝΤ1», κατηγορώντας την ειδικότερα ότι «μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να ενισχύσει το εκπαιδευτικό προσωπικό, να μειώσει τον αριθμό των μαθητών στις αίθουσες, να εγγυηθεί την ασφάλεια των μαθητών».

Advertisement
 

Αναφερθείς στα self tests, σημείωσε ότι αυτά «μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο ως επικουρικό μέσο και όχι ως κύριο μέσο για την ιχνηλάτηση της πανδημίας» και πως «η αξιοπιστία τους, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, είναι αρκετά μειωμένη», ενώ χαρακτήρισε «ύποπτη» τη διαδικασία της προμήθειάς τους. Τόνισε ότι «θα έπρεπε να συνταγογραφούνται, δωρεάν και μαζικά, μοριακά τεστ», καθώς «αυτήν τη στιγμή ελλοχεύει ο κίνδυνος της δημιουργίας μίας νέας εστίας υπερμετάδοσης σε μία εξαιρετικά δύσκολη φάση για την πανδημία στη χώρα μας».

Ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι κάθε κίνηση ανοίγματος δραστηριοτήτων, στην οποία προχωρά η κυβέρνηση, «έχει τεράστια επικινδυνότητα, όταν η ΝΔ δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για την προστασία της δημόσιας υγείας και την πραγματική ιχνηλάτηση της πανδημίας μέσω δωρεάν συνταγογράφησης των μοριακών τεστ».

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μίλησε για «τεράστιο πλήγμα στην αξιοπιστία της κυβέρνησης από τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την όλη κατάσταση της πανδημίας». Ανέφερε, ειδικότερα, ότι υπουργοί προανήγγειλλαν αποφάσεις της επιστημονικής επιτροπής πριν αυτή συνεδριάσει, για να υποστηρίξει «πρόκειται για ξεκάθαρη μετάθεση της πολιτικής ευθύνης της κυβέρνησης στους επιστήμονες». «Η επιτροπή γίνεται ο “αρμός” μέσω του οποίου μεταβιβάζονται πολιτικές αποφάσεις των υπουργών της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη», υπογράμμισε.

Advertisement

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «αν δει κανείς τα στατιστικά στοιχεία σε σχέση με το δεύτερο κύμα της πανδημίας στις ευρωπαϊκές χώρες, έχουμε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων σε σχέση με όσους νοσούν, συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρώπης». Γεγονός «που δείχνει την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με την απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη», πρόσθεσε. «Αυτήν τη στιγμή έχουμε 780 διασωληνωμένους, από τους οποίους τουλάχιστον οι 150 βρίσκονται εκτός ΜΕΘ», κατέληξε.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ορφέας Γεωργίου επανεκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

04/10/25 9:20 μμ

Ο Ορφέας Γεωργίου επανεκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου - Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

04/10/25 8:29 μμ

Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου – Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

04/10/25 8:25 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

04/10/25 8:23 μμ

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

04/10/25 8:14 μμ

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης - video

04/10/25 6:53 μμ

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης – video

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά - Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ - video

04/10/25 6:40 μμ

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά – Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ – video

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

04/10/25 6:15 μμ

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης - video

04/10/25 6:17 μμ

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης – video

Γ. Λάτσιος: Χίλιοι θάνατοι από ανακοπή ετησίως στην Ελλάδα - Γιατί πρέπει όλοι να μάθουμε ΚΑΡΠΑ

04/10/25 2:03 μμ

Γ. Λάτσιος: Χίλιοι θάνατοι από ανακοπή ετησίως στην Ελλάδα – Γιατί πρέπει όλοι να μάθουμε ΚΑΡΠΑ

ΣΔΙΤ: Παραμένουν ένα σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο στην υλοποίηση έργων

04/10/25 1:55 μμ

ΣΔΙΤ: Παραμένουν ένα σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο στην υλοποίηση έργων

Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας

04/10/25 1:50 μμ

Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας