8 C
Serres

Δήμος Σερρών: Δήλωση της κ. Β. Μητλιάγκα για την ένσταση που κατέθεσε ο συνδυασμός του κ. Χρυσάφη

Date:

Η εκλεγείσα δήμαρχος Σερρών  κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα,
αναφερόμενη στην ένσταση που κατέθεσε ο συνδυασμός του κ. Χρυσάφη, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

Λόγω της αποχής των δικηγόρων δεν εκδικάστηκε σήμερα η ένσταση του κ. Χρυσάφη και ορίστηκε νέα δικάσιμος. Εμείς σαν συνδυασμός σεβόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη αλλά και το δικαίωμα των δικηγόρων στις κινητοποιήσεις.

Για εμάς το αποτέλεσμα των εκλογών κρίθηκε στις 8 Οκτωβρίου. Έκτοτε ο κ. Χρυσάφης από τον δήθεν πολιτικό πολιτισμό  το βράδυ των εκλογών διολίσθησε στις θεωρίες περί «ισοπαλίας» και τελικά στην ένσταση που κατέθεσε. Αυτός είναι ο σεβασμός που δείχνει ο απερχόμενος δήμαρχος στην βούληση του σερραϊκού λαού. Η σημερινή στάση του είναι ένα καθρέφτης όλης της θητείας του.

Είναι δικαίωμα του απερχόμενου δημάρχου να υποβάλει ένσταση. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο σερραϊκός λαός είναι η πρωτοφανής «αιτιολόγηση» της ένστασης του κ. Χρυσάφη. 

Στο κείμενο λοιπόν υπάρχει ευθεία αναφορά σε «απόπειρα νόθευσης της εκλογικής διαδικασίας».  

Πρόκειται για πρωτοφανή κατηγορία στα χρονικά του τόπου μας για την οποία θα πρέπει να πάρουν θέση δημοσίως (και όχι κρυπτόμενοι) όχι μόνο ο απερχόμενος δήμαρχος αλλά και όλα τα μέλη του συνδυασμού. Εδώ να σημειώσουμε ότι ήδη  τρεις υπογράφοντες την ένσταση αρνήθηκαν δημοσίως (ερωτώμενοι από δημοσιογράφους) ότι υπήρξε σκοπιμότητα ή απόπειρα νοθείας, ουσιαστικά ακυρώνοντας  το αιτιολογικό της ένστασης την οποία έχουν υπογράψει.


Ο ίδιος ο κ. Χρυσάφης στο δημοτικό συμβούλιο προσποιήθηκε ότι δεν άκουγε στις σχετικές απανωτές ερωτήσεις μας. Η πολιτική υποκρισία δεν έχει όριο για τον απερχόμενο δήμαρχο.

Παραθέτουμε την πρωτοφανή αιτιολόγηση της ένστασης του συνδυασμού του κ. Χρυσάφη και αφήνουμε τον σερραϊκό λαό να κρίνει την πολιτική στάση του.

«…ο διαμοιρασμός ψηφοδελτίων -πριν από την εκλογή- εκτός των Εκλογικών Τμημάτων (όπως αποδεικνύεται από τη διαφορά χρώματος και ποιότητας χαρτιού που παρουσίαζαν τα ψηφοδέλτια) στους προσερχόμενους ψηφοφόρους, συνιστά νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος μέσω του επηρεασμού της ελεύθερης βούλησης των εκλογέων με την παράδοση σ’ αυτούς “έτοιμων” ψηφοδελτίων. Και τούτο, διότι επιτρέπουν την διαπίστωση της ταυτότητας των εκλογέων ή πάντως συνιστούν σχετική απόπειρα κατά τρόπο παραβιάζοντας τη μυστικότητα της ψηφοφορίας.»

Η ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει ανεπηρέαστη το νομικό σκέλος.

ΣέρρεςΔήμος Σερρών: Δήλωση της κ. Β. Μητλιάγκα για την ένσταση που κατέθεσε...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Σύντομα θα έχουμε νέα για το μέλλον του γηπέδου- Video

Η Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Έλενα Τούσκα κατά τη διάρκεια...

Παράνομες ελληνοποιήσεις μελιού: Στο Σύνταγμα σήμερα οι μελισσοπαραγωγοί- Video

Μάστιγα για την ελληνική μελισσοκομία αποτελούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις...

Ομόφωνα ΝΑΙ αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών την δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου -video

Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την διάρκεια της χθεσινής του...

Σέρρες: Διαγωνισμός Πίτας την Κυριακή στον Γάζωρο

Τον 1ο Διαγωνισμό Πίτας διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαζώρου...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα